tiny schreef:
Nou ja hoor, gisteravond op de club weer een kleine discussie.
Volgens een dierenarts voeren er nu meerdere mensen lang genoeg barf om te gaan onderzoeken hoe dit op langere termijn uitpakt en doorwerkt.
Volgens haar zeggen is het nodig om soms wat zout over het vlees voor de hond te strooien. Er ontstaat met barf een tekort aan zouten waardoor nierstenen kunnen ontstaan. Barfhonden drinken minder.
De volgende vond rauwe groente absolute onzin omdat hondenmagen de celwanden niet kapot kunnen maken. Daarom kookt zij de groente altijd.
(Is al een topic over , weet ik)
Ik was snel uitgediscussieerd.
Ach gut! Weer een mevrouw die de kok heeft horen fluiten maar niet weet waar de lepel hangt!
Misschien moet ze eens wat boeken lezen. Dat zou goed zijn voor haar kennis met betrekking tot voeding, in het bijzonder hondenvoeding. Want wij voeren onze honden vlees en orgaanvlees en vis en groenten en al deze voedingsmiddelen bevatten plenty natrium (zout).
100 gram schapenvlees bevat 84 mg natrium.
100 gram runderhart bevat 108 mg natrium.
100 gram rundernieren bevat 235 mg natrium.
100 gram rode bieten bevat 86 mg natrium.
Dus feit of fictie?
Feit is dat deze mevrouw ongelijk heeft.
Feit is dat deze mevrouw maar wat uit haar nek kletst.
Fictie is dat BARF zich niet op lange termijn bewezen heeft.
Fictie is dat een hond met BARF te weinig zout binnen krijgt.
Fictie is dat een hond met BARF nierstenen krijgt.
Feit is dat een hond op brokken eerder nierstenen krijgt.
Feit is dat een hond prima voedingsstoffen op kan nemen uit gepureerde of gekookte groenten.
Brokken bestaan nu zo'n jaar of 60 a 70. Hoe lang bestaat een hond?
Mevrouw mag best lid worden van Barfplaats. Dan leg ik het haar even uit, hoe het echt zit
!