Weet niet of deze link hier goed staat, maar dit las ik net.
http://www.nos.nl/nosjournaal/artikelen ... tworm.html
Is dit iets om alert op te zijn, of zal het zo'n vaart niet lopen.
gr Maria
Moderator: Lizzy
Angelique schreef: Lees net elders dat bij 3 dagen op -18 de lintworm (eitjes) al game over zijn.zo probleem ook weer opgelost 8)
*Dorothea* schreef: zo probleem ook weer opgelost 8)hoi,
Koori schreef: hoi,Je mag hopen dat dat vlees goed gecontroleerd is. Anders is het dus een kwestie van goed doorverhitten. Biefstuk med is nog rauwig van binnen dus Maar ik vraag me af of je nou wel meteen ziek zal worden van zo'n besmetting
Wat betreft de diervoeding wel ja, dat is meestal (diep)gevroren.
Maar wat als wij in de supermarkt of slager ons vlees halen en gelijk willen consumeren.
Geld dat dus ook na verhitting? (en biefstuk medium?)
Ik ga vanaf heden wel beter opletten waar ONS vlees vandaan komt bij de super, want dat hoort erop te staan
gr Maria
~Joke~ schreef: De anti vers vlees brigade kan nog veel meer enge ziektes bedenken salmonella ed maar ik laat me niet bang praten. In de VS zijn honden en katten aan vergiftigde brokken gestorvenIk laat me ook zekers niet bang praten, alles behalve, maar een gewaarschuwd mens ....
Angelique schreef: Je mag hopen dat dat vlees goed gecontroleerd is. Anders is het dus een kwestie van goed doorverhitten. Biefstuk med is nog rauwig van binnen dus Maar ik vraag me af of je nou wel meteen ziek zal worden van zo'n besmettingMeen je niet, dat wist ik niet.
Elders las ik ook dat als een roemeens koetje een week in NL staat te grazen dat het dan als Nederlands rundvlees verkocht mag worden.