Hier kun je al je vragen, problemen en stellingen kwijt met betrekking tot het zelf samenstellen voeding.

Moderator: Lizzy

Door nathalie1985
#1140184
hoi allemaal

wij zijn nathalie en mike wij hebben 4 honden 2 american buldogs en een franse buldog en een dwerg pincher nu krijgen ze gewoon brok voer maar we willen graag over naar de barf wat kunnen we het beste doen en het beste geven en hoeveel

1 amercanbuldog dino weegt 52 kilo en is 14 maanden
2 buldog is dusty weegt 27 kilo en is haast 5 jaar
3 franse buldog tinkerbel weegt 12 kilo en is 4 jaar
4 dwerg pincher zorro weegt 2 kilo en is 1 jaar

wie kan ons helpen om er mee te beginnen

gr nathalie
Door Nynke
#1140204
Hoi Nathalie,

ik raad je aan om eerst fanatiek te gaan lezen in de beginnersdocumentate, zodat je er zelf een goed beeld bij krijgt !!
Door Boez
#1140247
Hoi Nathalie,

het is inderdaad erg veel en ingewikkeld wat er zo allemaal op je afkomt, zeker als je aan brokken bent gewend. I know! ;)
Hier op barfplaats en ook verder op het internet is veel informatie te vinden over BARF. Het is zeker belangrijk, en leuk, om die dingen te lezen. Dus zoals Nynke F zegt, lees je lekker in.

Hierbij wat handvatten om toch wat structuur aan te brengen in die berg informatie:

- BARF is vers en rauw. Je moet dus een flinke vriezer hebben om het voer in op te slaan, zeker voor 4 honden. (Tenzij je zoveel tijd over hebt dat je dagelijks kunt gaan shoppen voor je honden... :D)
- Door BARF wordt de hond uitgenodigd weer te gaan kluiven. De hond mag weer 'hond' zijn. Brokkenhonden moeten hier alleen wel aan wennen. Zowel inwendig (verteren) als uitwendig (opeten). Het is dus belangrijk eenvoudig te beginnen.
- Een compleet BARF menu betekent dat een hond over een periode van 1 of 2 weken alles binnenkrijgt wat hij nodig heeft. Hoe vaak je voert is een kwestie van persoonlijke voorkeur. Je kunt ook dagelijks een complete maaltijd samenstellen, maar dit is niet noodzakelijk.
- Check de BARF rekenhulp in de bibliotheek, hierin staan de percentages en afhankelijk van het gewicht van je hond rolt er zo uit hoeveel gram je waarvan moet voeren!
- In een barfmenu hoort thuis: vleesbot (dat is dus eetbaar bot met vlees er aan), orgaan, groente, spiervlees, vette vis.

(Dit is ook wel een leuke test voor mezelf om te zien of ik de principes door heb, dus meer ervaren leden schiet er vooral op! :) )

Wat je zou kunnen doen Nathalie, is alvast overstappen op KVV, oftewel Kant en klaar Vers Voer. Dit zijn rollen gemalen vlees, bot en orgaan. Ze bevatten alles wat de hond nodig heeft, je hoeft alleen de porties af te wegen want uiteraard krijgt een grote hond meer dan een kleine. Het nadeel is wel dat er niets te kluiven valt voor de hond, maar het is wel een ideale manier om je dieren alvast te laten wennen aan rauwe voeding. In de tussentijd kan jij je lekker inlezen.
Ook voor KVV heb je vriesruimte nodig, dit is eveneens rauw voer en dus niet houdbaar zonder vrieskoeling. (Bijkomend voordeel is dat de prijs per kilo vaak omlaag gaat als je een grotere hoeveelheid bestelt.)
 Terug naar “Vragen, Problemen en Discussie BARF”

Barfplaats wordt gesponsord door