ik heb een vraag kan in carnibest na ontdooien opnieuw invriezen
heb namelijk maar 100 gram per dag nodig en heb worsten van een kilo
nu wil ik het verdelen in portie's voor een dag
maar krijg het bevroren niet gesneden
Ik ontdooi het voor de kat nooit helemaal, als het half is, is het met een warm mes goed te snijden. En dan vries ik het weer opnieuw in. Heeft de kat geen probleem mee, dit moet dus voor de hond ook kunnen.
[quote="kira"]
Ik ontdooi het voor de kat nooit helemaal, als het half is, is het met een warm mes goed te snijden. En dan vries ik het weer opnieuw in. Heeft de kat geen probleem mee, dit moet dus voor de hond ook kunnen.
[/quote]
Ik doe dit met al het vlees voor de honden.
nooit problemen mee gehad.
geen probleem !! Als je een nog verpakte rol in een bak koud water legt, is het met een half uur zover ontdooit dat je het met een warm mes wel kan snijden
Daar heb ik toch wel mijn bedenkingen bij hoor, het staat er trouwens op na ontdooien niet meer invriezen.
Misschien inderdaad als je het niet helemaal ontdooid, ik weet niet ik zou het niet doen, maar je ik ben nog al een bangerik op dat gebied
Vlees dat bedoeld is voor menselijke consumptie mag je na ontdooien niet opnieuw invriezen. Dit ivm bacteriegroei.
Voor de hond is dat niet erg. Die heeft zo'n sterk maagzuur dat een paar bacterien geen kwaad kunnen.
Hihi,
ik snap je bedenkingen, maar het kan echt! Ik doe het ook op die manier; deels ontdooien, dat een mes erdoor kan; in porties delen en dan hup, de vriezer weer in. Krijgen ze echt niets van!
Bljf je twijfelen.. dan zit er niets anders op dan 250-grams verpakkingen te kopen en die per keer in de koelkast te bewaren en op te voeren. Is echter wel (veel) duurder!
[quote="Martine M"]
Daar heb ik toch wel mijn bedenkingen bij hoor, het staat er trouwens op na ontdooien niet meer invriezen.
Misschien inderdaad als je het niet helemaal ontdooid, ik weet niet ik zou het niet doen, maar je ik ben nog al een bangerik op dat gebied
[/quote]
Dat is als je het helemaal ontdooit, maar een klein beetje ontdooien zodat je het net kan snijden is geen probleem.
de bevroren worst cb is makkelijk in stukken te krijgen met een handbijl en een rubber hamer, de bijl met een klap in de worst slaan en dan een paar keer met de hamer op de bijl slaan en het is gebeurd.
Ik doe de verpakking van Haaksbarf (ook in een worst) open door eerst 5 seconden warm water over de worst te sproeien en dan snel de verpakking er af te doen.
Met een warm mes, kan ik met SUPERVEEL kracht wel de worst in 2 of 3 snijden. Ik ben dan wel helemaal uitgeput daarna, hihi, maar ik hoef dus niet de worst enkele uren te ontdooien. Ik heb dus pas zo'n speciaal groot mes gekocht en daarmee lukt het best.
Na een uurtje of 2/3, kan je er ook al wel redelijk door snijden, is mijn ondervinding. De laatste keren heb ik het echter zoals hierboven beschreven gedaan.