Hier kun je al je vragen en problemen kwijt met betrekking tot de gezondheid. Raadpleeg uw dierenarts bij twijfel of urgente zaken.

Moderator: Lizzy

Door croky
#1107526
Hallo mijn leonberger zijn hart is helemaal van streek, nu heeft hij tabletten gehad van de da,maar hij kan hier helemaal niet tegen hij moet steeds braken. Ik heb de dosering al iets naar beneden gehaald maar, hij braakt nog steeds.Het middel heet Dogoxine 0.25 mg. Weet iemand of er nog een ander middel is?? Hij is 8 jaar oud.
Bedankt alvast!! (3xdaags 2 tabl.)

Groetjes croky :'( :'(
Door hamada
#1107550
Mijn hondje heeft ook hartmedicatie, maar er zijn zoveel soorten momenteel.
Ik zou zeker met de dierenarts gaan overleggen hoe de klachten aan te pakken.
Sterkte ermee.
Door charmed
#1107585
Lijkt me dat jou Leonberger niet tegen deze medicatie kan. Ik heb dat ook gehad, met mijn oudje, die kreeg eerst ook een ander middel, maar ze bleef maar overgeven. De conclusie was, dat ze er niet tegen kon. Ik zou toch even met de DA overleggen en een ander middel vragen.
Door ulla
#1107864
Het is van digoxine bekend, dat honden er van kunnen gaan braken.

Inderdaad zoals wordt aangegeven overleggen met je da.
Gebruikersavatar
Door Hitam
#1108316
Digoxine moet ingesteld worden. Dat wil zeggen dat je moet zoeken naar de dosering die geen misselijkheid veroorzaakt maar wel het hartritme reguleert. Er zijn inderdaad veel verschillende hartmiddelen maar die kun je niet zomaar verwisselen. Digoxine wordt gegeven bij atriumfibrilleren, dan gaat het hart onregelmatig kloppen. De andere middelen doen daar niets mee.
Door croky
#1108610
Bedankt allemaal voor de uitleg. Ik ga proberen de pillen te verminderen en kijken of hij dan niet meer spuugt.
Andere medicijnen zijn er niet voor hem Ben bij de da geweest.

Groetjes croky
Door Antonia
#1115403
croky schreef: Bedankt allemaal voor de uitleg. Ik ga proberen de pillen te verminderen en kijken of hij dan niet meer spuugt.
Andere medicijnen zijn er niet voor hem Ben bij de da geweest.

Groetjes croky
Ik zou zeker niet op eigen houtje de diggoxine gaan afbouwen, maar dit doen in overleg met een dierenarts die gespecialiceerd is in hartfalen. Hartfalen is een verzamelnaam voor heel veel verschillende vormen en oorzaken van het niet goed functioneren van het hart. Er zijn ook ontzettend veel soorten medicijnen op de markt met een verschillende werking, en dan heb ik het niet alleen over vetrinaire middelen maar ook over humane medicatie. Persoonlijk vergelijk ik een dierenarts een beetje met een huisarts, de meeste komen heel ver in de behandeling van allerlei kwalen, maar voor het gespecialiseerden werk wordt je doorverwezen naar een specialist. Ik vind hartfalen specialistenwerk en zou dus vragen om een verwijzing.
 Terug naar “Vragen en Problemen over gezondheid”

Barfplaats wordt gesponsord door