Hier kun je al je vragen en problemen kwijt met betrekking tot de gezondheid. Raadpleeg uw dierenarts bij twijfel of urgente zaken.

Moderator: Lizzy

#1112052
Onze Rhodesian Ridgeback van 6 jaar loopt al 4 maanden op 3 poten. Hij is al een keer onnodig geopereerd aan zijn knie en we hebben de diagnose bottumor gehoord. We dachten al dat we zouden moeten laten inslapen en hebben daar veel verdriet van gehad.
Na verder onderzoek bleek het om een cyste te gaan in het bot van zijn achterpoot. Op 18 november is hij hieraan geopereerd en volgens de DA moet het weer helemaal goed komen.
Het kan nog wel 4 tot 6 weken duren voordat hij de poot weer gaat gebruiken. Omdat de spiermassa in zijn poot en bil helemaal geslonken is zijn we bang dat als hij de poot weer kan gebruiken hij de kracht niet meer heeft daarvoor. Heeft er iemand goede tips hoe we de spiermassa in zijn poot weer kunnen opbouwen. Zijn er voedingssupplementen die de spieren weer opbouwen en versterken en heeft iemand daar ervaring mee? 
#1112053
Je zou naar een dierfysiotherapeut kunnen gaan? Wij zijn met meerdere van onze honden naar een dierfysio geweest. Eentje die had een ongeluk gehad en de banden en pezen gescheurd van de heup, ze mocht 8 maanden niets na de operatie. Na 1 jaar fysio liep ze weer als een kivit :)
 Terug naar “Vragen en Problemen over gezondheid”

Barfplaats wordt gesponsord door