Moderator: Lizzy
kira schreef: Normaal als ik groentemix doe met rode biet heb ik van die vacuuum pakjes, die zijn voorgekookt. Maar nu waren de verse bieten 30 cent de kilo. En heb ik dus kilo's ingeslagen. Moet ik die voorkoken of kunnen die echt rauw met vel in de machine gehakt worden?Mag rauw maar moet wel echt gepureerd worden.
kira schreef: Zo te lezen besparen jullie mij weer voorkoken. Mooi zo. Doen jullie het met schil?ja, eerst boen ik ze heel goed af.
kira schreef: Normaal als ik groentemix doe met rode biet heb ik van die vacuuum pakjes, die zijn voorgekookt. Maar nu waren de verse bieten 30 cent de kilo. En heb ik dus kilo's ingeslagen. Moet ik die voorkoken of kunnen die echt rauw met vel in de machine gehakt worden?in die voorgekookte, zit volgens mij ook zout. Ik doe ze rauw door de blender, moet wel zeggen dat het moeizaam gaat. Eeerst hele kleine stukjes, anders krijg je het niet fijn.Ik had vorige week door die rotbieten mijn hele keuken onder zitten, zelfs het plafond.....
kira schreef: Ze vinden de rauwe bietjes lekker. Heb opdracht gegeven de bietenboer maar leeg te kopen, voor dat prijsje wil ik wel een voorraad hebben, ze blijven volgens mij net als aardappels en winterpeen eindeloos goed mits juist bewaard (dus koel en donker).Ik eet het ook vaak rauw, verwerkt in een salade, net zoals verse bladspinazie en rode kool, veel groentes die vaak gekookt worden zijn rauw veel lekkerder
Lizzy, eet jij winterpostelein rauw? Ik dacht dat je dat moest koken. Ga het recept maar eens proberen.