Hier kun je al je vragen en problemen kwijt met betrekking tot de gezondheid. Raadpleeg uw dierenarts bij twijfel of urgente zaken.

Moderator: Lizzy

Door svdz
#1086257
Donna heeft weer onstoken ogen.

Dus even een overzichtje (voor mezelf ook handig)
12 juni                      vaccinatie Booster KC/DHP en lepto (van de laatste bijwerkingen gehad)
14 en 28 juni            ontwormen (Milbemax)
2 juli                          herhaling vaccinatie KC/DHP ivm Booster (nu geen lepto)
midden juli                over op kvv, maar rommelig
+/- 8 aug                    helemaal op Duck --> doet Donna het niet goed op -->diarree
27 aug                        laparoscopische sterilisatie (geen medicijnen achteraf)
21 aug t/m 11 sept    alleen Duck Lam en Rijst -->gaat niet echt lekker met de voeding ---> vaak diarree, valse aandrang
17 sept t/m nu          over op Haaksbarf alle smaken --> gaat prima           
27 sept t/m 6 okt       'griep/ziek' *                   Clavubactin (2 t/m 9 okt)
28 sept t/m 6 okt        oogonsteking                Cavasan (2 t/m 9 okt)
23 okt t/m 1 nov         weer oogonsteking       Cavasan (23 okt t/m 1nov zelf gegeven niet naar DA)
4 nov                          weer oogonsteking


* zie hier topic 'Griep en Bibberig'
http://www.barfplaats.nl/forum/index.php/topic,48148.msg1056618.html#msg1056618
Heb alle medicatie even zwart gemaakt

Wat zouden jullie doen, naar de DA voor de oogontsteking of niet? Het zijn allemaal wel erge oogonstekingen geweest volgens mij, oogwit helemaal rood. Tja, het zijn d'r ogen he, dus ik denk niet te veel mee klooien, en de DA had vorige keer al gezien dat er een oude beschadiging op haar oog zat dus extra voorzichtig zijn.

Vond op BP dit van Lizzy: "Cavasan is een zalf dat een antibioticum bevat. Als je daar af en toe het oog mee zalft, kun je wachten op een resistentie van de bacterieen tegen deze zalf.... Deze AB zalf is overigens niet werkzaam tegen bepaalde bacterieen, zoals de Pseudomonas aeruginosa. Dus als de ontsteking steeds terugkeert, dan is het niet onverstandig om een keer een kweek te laten maken van het ontstekingsmateriaal dat uit het oog komt."

Dusss Lizzy, nu weer Cavasan lijkt mij geen goed idee, toch?  Moet ik ook een kweek vragen of bv een onderzoek naar haartje op het ooglid? Of kan ik gewoon nog eerst even Similasan proberen, daar heb ik ook veel goeds overgelezen.

En ja BP-ers, ik weet het veelste veel vaccinatie en ontworming, maar ik had me er toen helaas nog niet in verdiept (en 'iedereeen' laat ze hond toch enten en de DA adviseert het en de Hondenschool vroeg om geldige entingen. De DA maakt mij helemaal bang  :-[toen ik zei dat Donna ws sinds haar puppytijd niet meer is ontwormd (en ws ook niet mee gevaccineerd). Dus dom, dom, dom. :-[ En nu zal ik gewoon titeren.
Laatst gewijzigd door svdz op wo 05 nov 2008, 18:40, 1 keer totaal gewijzigd.
Door Lizzy
#1086274
Ik vind naar een specialist gaan en een kweekje laten nemen verstandig. In de tussentijd zou ik zelf Similasan Nr 2 oogdruppels proberen. Liefst de ampullen, dat is hygienischer dan een flesje druppels. Ik heb bij Pinkel een heel hardnekkige, steeds terugkerende oogontsteking hiermee onder de knie gekregen.

En kuurtje ontgiften met Drainage compositum is misschien ook een goed idee.
Door svdz
#1086458
Ok, naar een specialist gaan dus. Moet je daar een verwijzing van de DA voor hebben? Zo ja, dan zal ik daar eerst op consult moeten gaan, of niet?
Door Do
#1086506
svdz schreef: Ok, naar een specialist gaan dus. Moet je daar een verwijzing van de DA voor hebben? Zo ja, dan zal ik daar eerst op consult moeten gaan, of niet?
je moet een verwijsbrief hebben
en nee je hoeft niet voor consult
je kan gewoon bellen naar je DA en zeggen dat je een verwijsbrief wilt voor een specialist
Door svdz
#1087343
Vandaag heb ik mijn DA gebeld, de assistente heeft even met DA overlegd. Ze zeiden dat het bij Shih-Tzu's vaak om 1 van 3 bepaalde aandoeningen is nl: ogen sluiten niet goed, haartje groeien aan de binnenkant van het ooglid tegen de oogbol aan, of haartjes van de buitenkant van het ooglid groeien naar binnen en irriteren.

Alledrie deze aandoeningen kunnen ze diagnosticeren en behandelen. Als het toch wat anders is, kan ik alsnog naar een specialist gaan. Als ik liever meteen een verwijsbrief voor specialist wilde, dan mocht dat ook hoor. Maar ik vond de eerste optie eigenlijk ook een goede.

Het is een goede DA-praktijk en zijn ook altijd heel up-to-date met behandelingen enzo en als ze iets niet kunnen sturen ze door naar een samenwerkende grote praktijk in Amsterdam.

Kan morgen al terecht bij de DA daar die de meeste ervaring hiermee heeft. (d'r oog ziet er alleen nu weer minder erg uit dan gister, nou ja).
Hoop dat ik hier goed aan heb gedaan.
Gebruikersavatar
Door Nitus
#1087530
Jammer alleen dat ze nu pas met de oplossing komen als je naar een oogspecialist wilt. Je DA heeft dus al die tijd aan symptoombestrijding gedaan zonder naar een eventuele oorzaak te zoeken.... :-\
Zorg ervoor dat je je niet met een kluitje het riet in laat sturen ;).
Laat je nog even weten hoe het vandaag is gegaan?
Gebruikersavatar
Door Lefki&Amy
#1087690
Ogentroost!!! Dat hielp bij ons fantastisch, na een tube Cavasan en een tube iets anders van de Da omdat hij al ruim een half jaar traande. Uiteindelijk over op Ogentroost en hopla........over.
Succes!!
Door svdz
#1087926
Heb via de zoekfunctie volgens mij gelezen dat in Similasan n.2 van A.Vogel ook Ogentroost zit.
Similasan nr 2 is voor geïrriteerde ogen, bv bij: hooikoorts, overgevoeligheidsreacties van de ogen of oogleden zoals: rode ogen, zwellingen, jeukende en branderige ogen. Ik heb het vandaag gekocht gewoon bij Etos. :)

Even over mijn afspraak bij de dierenarts: 'helaas' was de roodheid van de oogjes vandaag minder dan gister en eergister, maar de DA vond het wel nog rood en ontstoken. Ze heeft gekeken en dacht geen haartjes te zien, ook haren op het onderste ooglicht zitten niet in de buurt van de oogbol. Naar aanleiding van mijn verhaal dacht ze ook niet aan niet goed sluitende oogjes. Het leek haar het meest voor de hand liggend dat er een bacteriele of virusinfectie ten grondslag ligt, misschien een virus dat zich al in haar lichaam bevond en dat door de weerstandsvermindering tijdens de verkoudheid/griep is gaan opspelen. Ze heeft twee monsters genomen van het oogvocht (één droog monster met wattenstaafje, en één voorgeprepareerd nat monster), een zogenaamde swap?zwap?. Dit sturen ze op voor een PCR-test (dat is een uitgebreide test op bacterien/virussen). Even afwachten op de uitslag, ws midden volgende week.

Voor de ogen heb ik maar meteen Similasan gekocht, daar ga ik vast mee beginnen.

Donna was heel braaf, ze liet het gedoe en geprut in haar oog goed toe en bleef braaf stil zitten.  :)
Ik heb haar ook even met een lichtje in haar oren laten kijken, Donna had in haar blik/brok tijd chronische oorontsteking waar ik Colloïdaal Zilver druppels voor gaf en soms geef. Ze jeukt nog steeds aan haar oren terwijl ik absoluut niet het idee heb dat het nog ontsteken is, nou ik had gelijk. Dus dat jeuken zal ws een gewoonte zijn geworden of jeuk door de haartjes in de oren.

En inderdaad Nitus eerst alleen symptoombestrijding, toen ik gister belde zeiden ze nog dat ik nog nooit voor oogonsteking was geweest. Hoe kom ik dan aan die Cavasan??  :-\ Vandaag vroeg ik daarnaar, maar ze dachten dat de oogonsteking een bijgevolg was van de verkoudheid, en daarom een middeltje gegeven wat meteen verlicht.
Gebruikersavatar
Door kira
#1088084
Als er uit het onderzoek niets blijkt, zou ik wel alsnog naar de oogarts gaan. Wel goed dat ze kweekjes heeft gemaakt en je niet met een ander tubetje naar huis heeft gestuurd. Sterkte ermee.
Door svdz
#1088640
kira schreef: Als er uit het onderzoek niets blijkt, zou ik wel alsnog naar de oogarts gaan. Wel goed dat ze kweekjes heeft gemaakt en je niet met een ander tubetje naar huis heeft gestuurd. Sterkte ermee.
Ja, wel goed inderdaad. En als er niets blijkt dan maar naar een oogarts.
Ben sinds gisteren begonnen van de Similasan, maar heb lijkt nu erger te zijn dan eerst.  :( Is dat normaal? Vond in de zoekfunctie wel verhaal van iemand waarbij het ook erger werd. Het maakt me een beetje bang, wil geen (extra) schade aanrichten. Het ziet er ook anders uit, meer adertjes en troebel, normaal is het helder en zie je geen adertjes maar gewoon rood of beetje rood. Pff, stoppen dan maar, of wordt het eerst slechter om daarna te verbeteren??
 Terug naar “Vragen en Problemen over gezondheid”

Barfplaats wordt gesponsord door