Ik ben er maar druk mee. Veel lezen en bedenken wat ik ga bestellen, waar ik het laat etc. Heb al verschillende brekeningen gemaakt, maar ik merk dat ik het moeilijk vind te bepalen welke methode ik ga volgen.
De één zegt:
50-60 % vleesbot
15 % groenten en fruit
10-15% orgaanvlees
5-10% tafelresten (en supplementen)
de ander zegt:
60-70% spiervlees ( ik neem aan dat dit menu dan ook hetzelfde is als 30% vleesbot en 30-40% spiervlees??)
15% orgaanvlees
15% bot
Ergens vond ik ook
50% vleesbot
15% orgaan
15% groenten
20 % spiervlees
En ik had eerst gekozen voor de laatste, maar nu begin ik gewoon te twjfelen. Tuurlijk hebben ze allemaal een heel helder en duidelijk verhaal waaróm je dit menu moet voeren, maar, het wijkt toch nogal af onderling qua percentages.
Voeren jullie specifiek volgens de ene of andere methode? Wat is wijsheid bij opgroeiende honden? Of, mizt je het en kom je dan op percentages uit die ertussen in liggen? Het is nogal een ratio als je ze samen neemt:
30-60 % vleesbot
10-15% orgaanvlees (lekker stabiel ;-))
0-15 % groenten
0-10 % tafelresten en supplementen
25- 40% spiervlees.
Is het dan zo, dat als ik binnen deze grenzen blijf eigenlijk altijd wel goed zit? Ookal is het de ene week meer richting BARF en de andere week wat meer richting NRV??
En zit ik dan met een pup ook altijd goed?
Kortom,
Hebben jullie voor een bepaalde methode gekozen, en zo ja waarom, en bevalt het helemaal?
Hoe "streng" volgen jullie een bepaalde methode?
Heel erg bedankt van een beginnende barfster...
groetjes, Patricia
(edit percentages aangepast)