Moderator: Lizzy
*Natasja* schreef: Ja, ik droog het weleens. Mijn ervaring is dat het wel wat vetter blijft (meestal vries ik het na het drogen een paar dagen in, dan droogt het nog wat verder uit) en ik heb het meestal zo'n 10 uur in de oven (op 50 graden). Ik knip het overigens altijd in stukjes met mijn multifunctionele huishoudschaar van Gardena.Is het een fijne schaar??? Zo ja, dan zou ik heel graag willen weten waar jij hem hebt gekocht en hoe duur hij was (mag ook in een pb )
Laura2004 schreef: Is het een fijne schaar??? Zo ja, dan zou ik heel graag willen weten waar jij hem hebt gekocht en hoe duur hij was (mag ook in een pb )Ja, het is een ontzettend fijne schaar. Ik heb hem bij Welkoop gekocht, prijs weet ik niet precies meer, maar was volgens mij tussen de 15 en 20 euro. Dit is hem: http://www.gardena.com/opencms/opencms/ ... 8500037006
Laura2004 schreef: Nadat mij is afgeraden om long te drogen (omdat dit nogal moeilijk te snijden is) vroeg ik mij af of iemand ervaring heeft met het drogen van kopvlees.Long is lastig verwerken, maar dan ga ik met Rian mee, als het nog iets bevroren is dan snij je het net zo simpel weg.
Laura2004 schreef: Nadat mij is afgeraden om long te drogen (omdat dit nogal moeilijk te snijden is) vroeg ik mij af of iemand ervaring heeft met het drogen van kopvlees.long vind ik juist heel gemakkelijk om te drogen . Ik snij het half bevroren in plakken of repen, laat het ongeveer 5 uur drogen en knip het dan gewoon met een keukenschaar in de gewenste stukjes, en laat het verder drogen. Gaat goed hoor
Nynke F schreef: ik heb ook een snijmachine, die mag je wel lenenNynke, waarom vond jij long nou niet ideaal om te drogen? Ik weet het ffies niet meer.....
ik gebruik hem alleen maar om te drogen vlees in mooie plakjes te snijden en ik heb mijn droogmachine ook al uitgeleend
ik heb nog nooit kopvlees gedroogd geloof ik
Laura2004 schreef: Als kopvlees zo vet is ga ik het niet doen, want ik heb de droogmachine al te leen en ik heb geen zin om dat ding helemaal vies te maken, dus ik ga misschien long proberen en anders koop ik gewoon kipfilet en wat rundvlees...Als je een beetje geschikt (makro??) aan zalmfilet kunt komen, is dat ook een aanrader en de honden zijn er dol op