Hier kun je al je vragen en problemen kwijt met betrekking tot de gezondheid van de kat. Raadpleeg uw dierenarts bij twijfel of urgente zaken.

Moderators: koekje, pearlsofpassion

Door lightning
#1064916
een vriend van mij heeft 2 britskorthaar kittens en die kittens een maand of 5 a 6 zijn ze nu en hebben dus tandvlees ontsteking. nu is hij (mijn kennis) te weten gekomen daar waar de kittens vandaan komen veel katten het daar hebben al het nageslacht heeft het gekregen en is nooit over gegaan. hij heeft dus gehoord ook van zijn DA dat het niet meer echt over gaat omdanks de nu slikkende antibiotica. zijn optie die hij te horen heeft kregen was alle tanden trekken en de rest van de kat zijn leven aan de prednison. nou vond ik dat wel heel rigoreus en hard. zijn er geen homeopatische middelen om hem te helpen?
Door -sanne
#1067086
Volgens mij gaat het hier om het calici virus dat heeft mijn siamees ook.... Langzaam aan vallen al zn tandjes eruit..... er is een antiviraal middel voor maar dat is echt onwijs schreeuwend duur en moeten ze heel vaak voor onder narcose als ik het goed begrepen heb. Ik kies daar niet voor omdat er bij mijn fokker nogal wat FIP voorkomt en dit dus alleen maar meer stress veroorzaakt....
Door Semmie
#1067186
Mijn Brit Sem heeft ook een tandvleesontsteking. Werd ontdekt met 7 maanden.( hij is nu 14 mnd )
Mijn DA wil geen AB-kuur geven. Wel heb ik spul gekregen dat ik 2 keer per dag, na het eten op zijn tanden moet spuiten en zijn tandvlees masseren.
De enigste optie is volgens de DA, een stukje weghalen en opsturen, zodat hij gericht een AB-kuur kan geven. Maaaaar of het helpt, hij denkt van niet. Eventueel Prednison.
Dus ik wist het ook effe niet meer. Sem zelf heeft nergens last van, eet alles. Ik geef hem in ieder geval regelmatig grote stukken rundvlees, zodat zijn tanden schoon blijven. Ik ben sinds kort begonnen met Catoils
http://www.nmlhealth.com/p,48,1230/Cato ... Mouth.aspx
Dat geef ik nu 7 weken, en ik ben toch redelijk positief, het is nog niet weg. Maar zeker niet erger geworden, eerder minder.

Groetjes,
Sylvia
Door YaYa
#1067212
-sanne schreef: Volgens mij gaat het hier om het calici virus dat heeft mijn siamees ook.... Langzaam aan vallen al zn tandjes eruit..... er is een antiviraal middel voor maar dat is echt onwijs schreeuwend duur en moeten ze heel vaak voor onder narcose als ik het goed begrepen heb. Ik kies daar niet voor omdat er bij mijn fokker nogal wat FIP voorkomt en dit dus alleen maar meer stress veroorzaakt....
Calicivirus zal het niet zijn. Calici is nl een vorm van niesziekte en daar vallen dus geen tandjes van uit. Het kan wel een probleem in het immuunsysteem zijn bv maar geen variant van niesziekte. Ik denk dat je het hier over een probleem in de weerstand hebt wat dan bv door interferon--injecties in het tandvlees (onder narcose inderdaad) die een tijdje vrij kort achter elkaar herhaald moeten worden opgelost zou kunnen worden.
Ik heb dit traject met interferon met Magic wel gedaan maar het heeft ook niks geholpen. Toen ze 1,5 was, heb ik besloten om haar kiezen allemaal te laten trekken. Ze is nu bijna 5 en het gaat prima. Ze heeft nergens meer last van, eet alles, is gezellig, vrolijk, speels enz enz enz
Door Saartje_H
#1067346
Ik zou ze aanraden om eens naar een tandenspecialist te gaan voor katten, zij gaan daar meer weten over de ontsteking en ook beter kunnen bepalen wat er wel of niet te doen valt.
Door -sanne
#1067721
YaYa schreef: Calicivirus zal het niet zijn. Calici is nl een vorm van niesziekte en daar vallen dus geen tandjes van uit. Het kan wel een probleem in het immuunsysteem zijn bv maar geen variant van niesziekte. Ik denk dat je het hier over een probleem in de weerstand hebt wat dan bv door interferon--injecties in het tandvlees (onder narcose inderdaad) die een tijdje vrij kort achter elkaar herhaald moeten worden opgelost zou kunnen worden.
Ik heb dit traject met interferon met Magic wel gedaan maar het heeft ook niks geholpen. Toen ze 1,5 was, heb ik besloten om haar kiezen allemaal te laten trekken. Ze is nu bijna 5 en het gaat prima. Ze heeft nergens meer last van, eet alles, is gezellig, vrolijk, speels enz enz enz
Calici verzoorzaakt wel degelijk mond problemen met name zweren in de mond en ontstekingen waardoor de tandjes uitvallen.
Maar idd het is ook het niesziekte virus.
Aids en leucose wordt trouwens ook vaak in verband gebracht met tandvleesproblemen.
 Terug naar “Vragen en Problemen gezondheid”

Barfplaats wordt gesponsord door