Ik heb voor mijn hond toch wel het ultieme dierendagkado: de dag ervoor kwamen er een paar dozen van Herby. Dit betekent dat ze precies vanaf dierendag een keurig uitgedokterd barf-menu krijgt ipv wat gerommel met KVV en vleesbotten. Toen ik alles aan het verpakken was heeft ze regelmatig wat restjes gekregen en ze heeft er van gesmuld. Het zag er trouwens allemaal mooi uit!
Ik vond het een enorm karwei om alles uit te zoeken. Ik had dan ook, om uit te zoeken wat ze lekker vindt en wat niet, van van alles 1 kg gekocht. Ik heb voor iedere week een grote zak met kleine porties erin gemaakt. Dat komt per week op 7x 150 gr vleesbot, 4x80 gr orgaan en 4x 105 gr spiervlees. Dat is onderhand meer zakjes dan vlees Ik had helemaal uitgedokterd hoe de soorten dier over de week verdeeld moesten worden. Doe ik dus voortaan niet meer, want wat was dat een karwei! Als ik gevarieerd inkoop krijgt ze vanzelf wel gevarieerd te eten...
Dat verdelen van de karkassen ging prima, ik heb ooit bij een slager gewerkt, dus ik griezel niet van een botje doorhakken. Bij de fazant kreeg ik wel wat problemen met mijn maag ??? Maar wat ik echt ontzettend eng vond om te doen was het verdelen van de zalmkop. Balen dat mijn hond het zo lekker vindt want ik vind het echt afschuwelijk om door te hakken. Zal dat ooit wennen.... ???
Verder valt me nu pas op dat ze orgaan niet lekker vindt. Omdat er in KVV al veel orgaan zit gaf ik haar nooit vers orgaan. Het stukje pens dat ze vrijdag kreeg at ze bijna het grasveld bij op, zo lekker. Maar de verse levertjes en niertjes (van eend en konijn) eet ze niet op. Wat kan ik hier aan doen?? Vanmorgen bijvoorbeeld kreeg ze een stuk kipkarkas met niet zo verschrikkelijk veel vlees eraan, dus wilde ik graag dat ze gelijk haar levertjes op zou eten zodat ze niet verstopt zou raken. Nu heb ik voor vanavond een stukje spierbok liggen. Dus ik zou dat door elkaar kunnen hakken, maar ik vind het eigenlijk zonde om er gehakt van te maken. Iemand een idee??