Hier kun je al je vragen en problemen kwijt met betrekking tot de gezondheid. Raadpleeg uw dierenarts bij twijfel of urgente zaken.

Moderator: Lizzy

Door qyan
#104031
wie kan mij wat links geven over deze ziekte, engels of nederlands maakt niet uit.
een hond op een dobermann forum is dit bij gevonden, maar ik kan er maar erg weinig over vinden, krijg op google maar 2 sites.

gr wendy
Door oebaya
#104049
Hoi Wendy,
Hemolitische Anemie is nu één van die ziektes die honden na enten kunnen ontwikkelen. Is er iets bekend over wanneer die hond is geënt en hoe lang daarna hij de ziekte ontwikkelde. De prognose is bij bepaalde vormen van deze ziekte niet best. Maar als je de internet informatie hebt gelezen, zal je daar zelf ook wel achter zijn gekomenn.
gr.
Nicolette
Door qyan
#104055
oebaya schreef: Hoi Wendy,
Hemolitische Anemie is nu één van die ziektes die honden na enten kunnen ontwikkelen. Is er iets bekend over wanneer die hond is geënt en hoe lang daarna hij de ziekte ontwikkelde. De prognose is bij bepaalde vormen van deze ziekte niet best. Maar als je de internet informatie hebt gelezen, zal je daar zelf ook wel achter zijn gekomenn.
gr.
Nicolette
ik weet het, op dit moment is de hond dankzij de prednisolon wel iets vooruit gegaan.
ik hoop dat de hond het red, maar daar valt denk ik nog weinig van te zeggen.
de hond werd een paar dagen terug ineens ziek van wat ik ervan heb begrepen.
de hond heeft zijn eetlust inmiddels weer terug, drinkt weer en de temperatuur is inmiddels weer normaal.
maar tandvlees oren en oogleden zijn nog erg geel en de dierenarts was nog niet tevreden.
ik heb haar wel barfplaats door gegeven en alle info die geldt voor auto-imuunziekten.
dus niet meer enten, geen weerstandsverhogende middelen en een versvleesvoeding.
de hond staat al op vers, en wordt iig nooit meer geent.
werd hiervoor ieder jaar geent (hele cocktail).
heb geen idee wanneer haar hond voor het laatst geent is, zal het eens vragen, of als ze het leest antwoord ze misschien zelf nog ;).
ze is nu op barfplaats en diverse andere sites info aan het zoeken over de gevaren van jaarlijks boosteren en alle info over enten die je je maar kan bedenken.
ze heeft nog 3 honden lopen en is erg geschrokken, dus ook voor de andere honden komt er een ander entbeleid.
de hond heeft trouwens ook geelzucht!
Laatst gewijzigd door qyan op di 01 jun 2004, 23:02, 1 keer totaal gewijzigd.
Door Scarlett
#104123
hoihoi hier ben ik toch nog even, ondanks dat ik bijna omrol van de slaap, het gaat om Scarlett een whippet, dank je wel Qyan voor je hulp, afgelopen donderdag 27 mei werd me duidelijk dat ze wat sloom werd en geen interesse meer had om mee te gaan wandelen, ze bleef achter en liep met moeite, 's avonds bleken mijn andere 3 honden zeer geinteresseerd te zijn in haar kontje, zelfs onze poes rook er aan, ze bleek toen te lekken, en gaf een gifgele afscheiding af, de volgende ochtend gelijk de da gebeld, ze had toen 39.1 en bij de da 2 uur later 39.3, bloed afgenomen en s'avonds de uitslag zoals Qyan al beschreef en het lijstje met ook de uitslagen van het bloedonderzoek van vandaag.
Scarlett is vorig jaar in augustus ingeent maar zij heeft niet lang geleden de prikpil gekregen om haar loopsheid wat uit te stellen nog omdat hier alles in verbouwing is en zij er zo'n last van heeft als zij loops is en zich echt ziek voelt dan, ook hadden we al de afspraak om haar per 16 juni te laten steriliseren. ik hoop dat jullie iets kunnen zeggen, ik las met schrik dat de prognose niet al te best was bij bepaalde vormen, welke vormen zijn dat? ik heb die link nog niet gezien.

Gr. Thesi/Scarlett
Door Lizzy
#104243
OK, dank je Tannetje!

Dan is dit ook een informatieve site:
http://www.canismajor.com/dog/autoimmn.html

En deze:
http://www.cloudnet.com/~jdickson/ en deze: http://www.cloudnet.com/~jdickson/treatment.htm en deze: http://www.cloudnet.com/~jdickson/archives3.htm

En vooral ook deze:
http://www.shirleys-wellness-cafe.com/petvacc.htm

Deze is ook de moeite waard: http://www.shirleys-wellness-cafe.com/amailbag.htm#AIHA waarbij je dan verder kan klikken op iets dat heet: transfer factor, op deze link: http://www.shirleys-wellness-cafe.com/tf.htm

Je kunt daar op de Nederlandse vlag klikken en dan kom je op deze site uit: http://www.shirleyswellnessnews.com/tf/Roy/tfdutch.htm (Nederlandse site met een middel dat heet Transfer Factor en uitleg daarover).
Laatst gewijzigd door Lizzy op wo 02 jun 2004, 11:37, 1 keer totaal gewijzigd.
Door Scarlett
#104516
ja Wendy en ik moet zeggen ik zit met de bibbers te lezen.. het is ontzettend veel informatie en je kunt soms maar 'zoveel' tot je nemen... maar het stemt me niet blij, en vooral ook dat zoveel mensen op de hoogte zijn en ik, nitwit, wist van nx en liet me als een dom schaap gewoon leiden..

zelf heb ik meer en meer het idee dat het door de injectie van de 'prikpil' zou hebben kunnen komen, er staat ook ergens dat 'hormonaal' ook dit kan bewerkstelligen, ze hebben vorig jaar alle inentingen uiteraard weer gehad.. en dit jaar nog niet..

het gekke is dat ik nu meer dingen hiermee denk te kunnen gaan associeren.. Scarlett's staart die errrg dun behaard ineens werd... het vrij vaak gal spuwen de laatste weken.. ook het gras eten werd ineens heel frequent gedaan...
of zie ik nu beren op de weg waar ze niet zijn?

ze krijgt nu dus 2 x 8 Prednisolone tabletten per dag, geen antibiotica meer omdat ze haar eetlust heeft teruggekregen..

de geelheid ad binnenkant vd oren is aanzienlijk lichter ook haar liezen zijn lichter, haar tandvlees ziet er nog steeds afzichtelijk licht uit maar ik bespeur toch ook wat roze hier en daar weer...

hopelijk is dit voor jullie duidelijk genoeg om duidelijke uitspraken over te doen.

alvast hartelijk dank!

Thesi/Scarlett
Door diana
#104649
haalo Thes.
Fijn dat je ook hier bent.
Al had ik liever gehad dat de aanlijding wat leuker was geweest.
nou meid.
heel veel leesplezier hier .
groetjes Diana.
en ik heb al eens op mijn kop gehad hoor deze sitelink overal neer te zetten
haha, kan me niks schelen.
wie de moeite neemt hier een keer te gaan kijken wordt er altijd wijzer van
en hun dieren zijn daar weer bij gebaat.
Door Lizzy
#104695
Hallo Thesi, allereerst hoop ik toch echt dat je jezelf niet de schuld gaat geven van de problemen met jouw hond.... Want jij kan er natuurlijk helemaal niets aan doen. En laten we wel wezen, dit autoimmuunprobleem komt gelukkig niet zo vaak voor. Hoewel ik wel steeds meer gevallen mee maak. Ik denk dat dat toch wel komt door vaccinatie en alle andere dingen die we met honden doen die hun immuunsysteem ondermijnen.

Eerlijk gezegd heb ik geen idee wat je nu verder moet. Ik ben helaas geen dierenarts. Maar, gelukkig zijn er wel een aantal dierenartsen op Barfplaats aanwezig. Met een beetje geluk kunnen zij nog iets zinnigs over de toestand met Scarlett zeggen.

Wat eet Scarlett trouwens?
Groetjes, Lizzy
 Terug naar “Vragen en Problemen over gezondheid”

Barfplaats wordt gesponsord door