Hier kun je al je vragen, problemen en stellingen kwijt met betrekking tot het zelf samenstellen voeding.

Moderator: Lizzy

Door Red_Hunter
#1040176
Vandaag stond er een stukje in de metro misschien wel leuk om hier te vermelden.

Wolf verkiest een visje boven vleesmaaltijd

Wolven eten vooral vlees, maar als ze de gelegenheid hebben prefereren ze een visje. Dat hebben onderzoekers van de universteit van Victoria in Canada vastgesteld.
de wetenschappers hebben in de provincie Brits-Columbia vier jaar lang uitwerpselen en haren van wolven geanalyseerd. Het grootste deel van het jaar eten de wolven vlees, bijvoorbeeld van reeen. In de herfst, als de zalmen opduiken in de rivieren van Canada, passen de wolven hun menu aan, zelfs als er nog voldoende lopende prooi voorhanden is.

bron: Metro 3 sept. 2008

Groetjes Trudie
Door dorinekok
#1040383
wat een raar onderzoek: als die zalm nou net zo of wat moeilijker te vangen was dan een konijn of een ree.... dan had ik nog wel eens willen zien of ze de variatie in hun menu in stand hielden.

Tuurlijk pakken ze die lekkere vette zalm, die springt zo hun bek in. Liever lui dan moe. En terecht, de rest van het jaar is het afzien geblazen.
Door Happy Tail
#1040465
nee dat is dus ook die logica dat je een hond op een visdieet zet als hij slecht in zijn vacht zit...
tuurlijk.
en waarom zou je  zo;'n makkelijke hap als die zalm voorbij laten gaan? lekekr vet, dus dan kun je goed je wintervet aanmaken.


tjongejonge weer van die dingen waar zo maar even een draai aan gegeven wordt en vast de feiten een beetje verwisseld zijn.
 Terug naar “Vragen, Problemen en Discussie BARF”

Barfplaats wordt gesponsord door