Moderator: Lizzy
pike schreef: Wie kan mij even helpen: Ik dacht dat een zalmwang een stuk van de zijkant van de vis was, een vin met nog visvlees eraan, klopt dat? Of zit er ook iets van graat aan??ja, dat klopt. er zit meestal een stukje vin nog aan, en een homp vlees. geen graat, wel wat kraakbeen.
flin schreef: heb je hier wat aan?Dank je wel voor deze link, het filmpje is wel overduidelijk. Het gaat hier om kabeljauwwangen maar toch. Mooie stukjes visvlees, allemaal van de kop en ze bevatten niets van bot of kraakbeen of vin. En tegenwoordig komen ze dus van andere witvis bij gebrek aan kabeljauw.
...ik dacht zelf idd 't stuk vlak achter de kop...maar toch geen graat?
http://www.visfileren.nl/index.php?opti ... Itemid=113
koekje schreef: ja, dat klopt. er zit meestal een stukje vin nog aan, en een homp vlees. geen graat, wel wat kraakbeen."Onze" zalmwangen zijn dus eigenlijk helemaal geen wangen als ze van de zijkant van de vis komen en er vin of kraakbeen aanzit. En waarschijnlijk zitten er aan de kop van een zalm niet zulke mooie stukjes vis als bij de kabeljauw. Want dan zouden ze ongetwijfeld niet als afval over de toonbank gaan.
bij mijn weten zijn ze bij herby trouwens op, dus heb ik gemalen zalmkarkas besteld.