Hier kun je al je vragen en problemen kwijt met betrekking tot de gezondheid. Raadpleeg uw dierenarts bij twijfel of urgente zaken.

Moderator: Lizzy

Door Borca
#1038848
Hallo Allemaal,

Na een bezoekje gister thuisgekomen en Borca had zijn bek ook al kapot gekrabt. Plus dat zijn rug nu echt van kop tot staart onder de schilfers bultjes en rode vlekken zat ook in de liezen en op zijn borst. Dit is echt de druppel, kon wel janken. Ben weer gaan surfen op internet en via Google uitgekomen op jeuk bij honden en de allereerste pagina. Daar had ik eindelijk het antwoord waar we al ruim een half jaar naar op zoek zijn. En wat ons geen ene DA!!! kon vertellen na honderden eurootjes. Borca heeft Lupus of te wel een immuunziekte. Enigste oplossing vers voeren. Vanavond ga ik een diepvries halen en morgen koop ik alvast AHV kompleet vlees en kompleet pens om te beginnen heb ik uitgerekend 900 gram onze Berner weegt 45 kg. Mag ik ook 1000 gram geven anders moet ik iedere keer wat weggooien of eventueel 500 gram en dan aanvullen met zacht botvlees. Kippenekken etc.. Maar ik heb ook weer gelezen dat in AHV granen zitten. Ik word hier zo onzeker van. Vind Barfen ook erg moeilijk omdat het zo gevarieerd moet zijn. Kan hier bij de slager (Lepelstraat) wel rund en paard krijgen en bij de poelier (Bergen op Zoom) kip en wild en zo. Ik vind AHV nog wel betaalbaar +/- 1 a 1.30 euro per zakje van 500 gram. En Carnibest via van der Made is al veel duurder 3.80 per kg. Nu kan ik ook via vander Made aan Smuldier komen maar Catherine zegt dat ze daar een strovacht van krijgen. Hij verkoopt ook nog eendagskuikens kan ik dit er ook bij geven. En hoe zit dat met kip die botten splinteren toch?? Dit is een noodoproepje hoor want ik zit echt met mn handen in het haar. Ik haal misschien alles een beetje door elkaar. Maar ik hoop dat jullie een beetje begrijpen wat ik voel. Alvast bedankt het hopeloze Baasje van Borca. Diana
Gebruikersavatar
Door *Lia*
#1038960
Strovacht ? Dan had ik hier al 7 strobalen in het rond hebben lopen. Bij mijn honden echt geen strovachten hoor.Ik heb het ook van van der Made. En dat graan in AHV moet je met een loupe zoeken.
Door Antonia
#1038964
Ik kan me voorstellen dat je er moedeloos van wordt, vooral ook voor Borca is het heel vervelend. Jeuk is een van de vervelendste symptomen die je als mens en dier kunt hebben.
Toch zou ik voorzichtig zijn met het stellen van een diagnose op basis van informatie op google. Ik zou het stellen van een diagnose overlaten aan specialisten. Als het om mijn hond zou gaan dan ging ik met hem naar een goede dermatoloog (specialist in huidkwalen). Bij jou in de omgeving in Oisterwijk zit een hele goede. Of ik zou naar een holistisch dierenarts gaan.

Goede voeding is de basis van een goede gezondheid, maar het is geen wondermiddel. Met goede voeding alleen ga je het met Borca niet redden.
Er zijn Carnibest varianten zonder granen (de diabetis varianten) en je kunt ook Smuldier en Kivo bestellen zonder granen. Gewoon even rechtstreeks contact opnemen met de leverancier.
Door sandrra
#1038990
Hoi,
ellendig hè als je hondje zo jeuk heeft en slecht in zijn vel zit.
Ik begon ook met KVV omdat ik dacht dat barfen moeilijk was, maarrrr dat is t dus helemaal niet.
Tuurlijk zo af en toe heb je vraagjes maar daar is dit forum weer handig voor.
Bij barf weet je precies wat ze binnen krijgen en waar ze dan wel of niet op reageren.

Beterschap voor Borca
Gebruikersavatar
Door Angelique
#1039015
Fijn dat je weet wat je hond mankeert, maar hoe een grote voorstander ik ook ben van vers voer, dat gaat in deze niet genoeg zijn. Bij Lupus moet je oppassen dat het niet op de organen slaat, dus is het belangrijk de ziekte onder controle te houden en dat kan helaas alleen met Prednison.
Door Borca
#1039170
Heey Angelique,

Oei dat is ff schrikken jouw berichtje.  :-[Dat heb ik nog nergens gelezen. Betekend dat KVV helemaal niet helpt dan bij Lupus. En dat hij echt voor de rest van zijn leven aan de Prednison moet. Er zijn zoveel bijwerkingen.  :'(
En om nu zoals Antonia zegt naar een Dermatoloog te gaan weer honderden euro's uittegeven. En weer volgestopt te worden met medicijnen dat zie ik echt niet meer zitten. Plus dat we dan ook nog eens een dik uur moeten rijden naar Oisterwijk. Ik neem voor de zekerheid nog ff contact op met de DA. Er langs gaan doe ik niet meer hij kijkt nog niet eens naar Borca zijn vacht. Ik moet wel zeggen dat de jeuk met Prednison minder is maar de plekken worden alleen maar erger. Nu heb ik van een vriendinnetje die ook Berners heeft gehoord dat er een goede DA zit in Roosendal op Visdonk iemand daar ervaringen mee?? Ik ben wel verzekerd maar ze vergoeden niet alles.
Door Sylvi@
#1039194
Lupus kan je met weefsel onderzoek aantonen, lijkt me dan handig om iig een biopt te laten nemen, dan weet je iig waar je aan toe bent.
Misschien is eht voor een dermatoloog oo kwel zo duidelijk dat het om betreffende ziekte gaat dat een biopt niet nodig is.
Maar op internet zoeken en dan een diagnose stellen lijkt me niet echt betrouwbaar.
En zoals gezegd als het een auto-immuunziekte betreft zal je prednison moeten geven, dat los je zelf niet op.
Gebruikersavatar
Door Angelique
#1039507
Borca schreef: Heey Angelique,

Oei dat is ff schrikken jouw berichtje.  :-[Dat heb ik nog nergens gelezen. Betekend dat KVV helemaal niet helpt dan bij Lupus. En dat hij echt voor de rest van zijn leven aan de Prednison moet. Er zijn zoveel bijwerkingen.  :'(
En om nu zoals Antonia zegt naar een Dermatoloog te gaan weer honderden euro's uittegeven. En weer volgestopt te worden met medicijnen dat zie ik echt niet meer zitten. Plus dat we dan ook nog eens een dik uur moeten rijden naar Oisterwijk. Ik neem voor de zekerheid nog ff contact op met de DA. Er langs gaan doe ik niet meer hij kijkt nog niet eens naar Borca zijn vacht. Ik moet wel zeggen dat de jeuk met Prednison minder is maar de plekken worden alleen maar erger. Nu heb ik van een vriendinnetje die ook Berners heeft gehoord dat er een goede DA zit in Roosendal op Visdonk iemand daar ervaringen mee?? Ik ben wel verzekerd maar ze vergoeden niet alles.
Een hond van een vriendin van mij heeft Lupus. Deze hond is nu 7 jaar en eet daarvan zo'n 5 jaar carnibest. Ze had al langere tijd last van haar neus, maar vorig jaar zomer escaleerde dat echt in heel veel jeuk en dat ze haar neus aan de stoeptegels aan stukken schuurde. Hun zijn toen naar Utrecht geweest, daar zijn allerlei bloedonderzoeken e.d. gedaan en daar kwam uit ze dat Lupus heeft. Lupus kan zich uitbreiden naar de overige organen en dan ben je verder weg. Lupus is een autoimmuunziekte en tot op heden hebben ze daar niet meer oplossingen voor dan het immuunsysteem platleggen met Prednison. De bijwerkingen zijn natuurlijk waardeloos, maar bij deze hond zijn ze na een zware startperiode die afgebouwd is naar een lichte onderhoudsdosering heel acceptabel. Omdat al vaststaat dat je hond Lupus heeft zie ik niet de noodzaak om naar een dermatoloog te gaan.

Edit:  Dat laatste was dus niet waar, verkeerd gelezen van mezelf. Ik zou als ik jou was een goeie internist opzoeken, die hebben ze bij de Visdonk vast wel en aan de hand daarvan verder handelen.
Laatst gewijzigd door Angelique op di 02 sep 2008, 10:52, 1 keer totaal gewijzigd.
Door Femke
#1039517
Angelique schreef: Een hond van een vriendin van mij heeft Lupus. Deze hond is nu 7 jaar en eet daarvan zo'n 5 jaar carnibest. Ze had al langere tijd last van haar neus, maar vorig jaar zomer escaleerde dat echt in heel veel jeuk en dat ze haar neus aan de stoeptegels aan stukken schuurde. Hun zijn toen naar Utrecht geweest, daar zijn allerlei bloedonderzoeken e.d. gedaan en daar kwam uit ze dat Lupus heeft. Lupus kan zich uitbreiden naar de overige organen en dan ben je verder weg. Lupus is een autoimmuunziekte en tot op heden hebben ze daar niet meer oplossingen voor dan het immuunsysteem platleggen met Prednison. De bijwerkingen zijn natuurlijk waardeloos, maar bij deze hond zijn ze na een zware startperiode die afgebouwd is naar een lichte onderhoudsdosering heel acceptabel. Omdat al vaststaat dat je hond Lupus heeft zie ik niet de noodzaak om naar een dermatoloog te gaan.
Volgens mij heeft TS dit zelf vastgesteld op basis van informatie op internet.

Ik zou zeker teruggaan naar de DA en hem gericht laten zoeken. Lupus is geen peuleschilletje maar een hele zware ziekte die je, zoals Angelique al zegt, alleen onder controle krijgt door prednison te geven. Misschien hoeft dit niet levenslang en in een grote dosering, maar kan je later terug naar heel kleine doseringen of misschien de medicijnen zelfs laten staan.

Dan nog wat. Als het wel lupus is (wat ik dus door een DA zou laten vaststellen) mag je je hond nooit meer laten inenten. Misschien moet je wat meer over auto-immuunziektes lezen, dan zal je begrijpen dat je door een in-enting het immuunsysteem wakker maakt. En bij een auto-immuun ziekte is het het immuunsysteem van de hond wat in wezen het eigen lichaam 'aanvalt'. Het beste hou je het immuunsysteem dus zo rustig mogelijk door te zorgen voor een hoge weerstand en niet meer te enten.

De hoge weerstand kan je bereiken door o.a. vers te voeren, terughoudend te zijn met wormmiddelen (alleen ontwormen als je hond wormen heeft!) en vlooienbestrijdingsmiddelen. Eventueel kan je weerstandsverhogende middelen gebruiken zoals Echinacea, propolis, vitamine C of Chlorella.

Ik hoop dat je hier wat mee opgeschoten bent. Ik zou dus een test laten doen of het inderdaad Lupus is en daar gericht voor gaan behandelen. Voor vragen kan je ten alle tijde hier terecht.

Beterschap met je hond  :-* :-* :-* :-*
Gebruikersavatar
Door Angelique
#1039524
Femke schreef: Volgens mij heeft TS dit zelf vastgesteld op basis van informatie op internet.

Ik zou zeker teruggaan naar de DA en hem gericht laten zoeken. Lupus is geen peuleschilletje maar een hele zware ziekte die je, zoals Angelique al zegt, alleen onder controle krijgt door prednison te geven. Misschien hoeft dit niet levenslang en in een grote dosering, maar kan je later terug naar heel kleine doseringen of misschien de medicijnen zelfs laten staan.

Dan nog wat. Als het wel lupus is (wat ik dus door een DA zou laten vaststellen) mag je je hond nooit meer laten inenten. Misschien moet je wat meer over auto-immuunziektes lezen, dan zal je begrijpen dat je door een in-enting het immuunsysteem wakker maakt. En bij een auto-immuun ziekte is het het immuunsysteem van de hond wat in wezen het eigen lichaam 'aanvalt'. Het beste hou je het immuunsysteem dus zo rustig mogelijk door te zorgen voor een hoge weerstand en niet meer te enten.

De hoge weerstand kan je bereiken door o.a. vers te voeren, terughoudend te zijn met wormmiddelen (alleen ontwormen als je hond wormen heeft!) en vlooienbestrijdingsmiddelen. Eventueel kan je weerstandsverhogende middelen gebruiken zoals Echinacea, propolis, vitamine C of Chlorella.

Ik hoop dat je hier wat mee opgeschoten bent. Ik zou dus een test laten doen of het inderdaad Lupus is en daar gericht voor gaan behandelen. Voor vragen kan je ten alle tijde hier terecht.

Beterschap met je hond  :-* :-* :-* :-*
Ik zie het nu ja, verkeerd gelezen van mezelf.  :-X

Mij is trouwens altijd verteld dat als je een autoimmuunziekte hebt dan je dan juist geen extra weerstands verhogende middelen mag geven :-\
Door Femke
#1039526
Angelique schreef: Ik zie het nu ja, verkeerd gelezen van mezelf.  :-X

Mij is trouwens altijd verteld dat als je een autoimmuunziekte hebt dan je dan juist geen extra weerstands verhogende middelen mag geven :-\
oh....ga ik ff opzoeken.....
Door conleeuw
#1039536
ja hoor daar is ze weer.... met autoimmuunziekte is het juist van grote belang om de voeding goed te krijgen !! dus ik zou deze hond zeker op vers zetten, en wat mij betreft koolhydraat vijr !!! maar ik zou als eerst langs een dierenarts fietsen en vragen of ze willen testen op Lupus , dat lijk mij echt stap 1. en meteen over zetten op vers ;)
Door Borca
#1039585
Nou vanmorgen de DA gebeld en die kon me door de telefoon al zeggen dat Borca geen Lupus heeft.????? Ik was even gestopt met de Prednison om te kijken hoe het ging want hij staat maar op 5mg. (Stond eerst op 20 mg.) Geen goed idee dus. Nu dus weer begonnen met 5 mg en hij krabt even niet maar is zo lui. Er zit echt geen beweging in. Ik heb gevraagd op ze een biopt wilde doen maar dat was niet nodig volgens de DA. Kijk ik ben natuurlijk geen dokter maar je probeert echt van alles. En natuurlijk wil je er graag een naamplaatje op plakken zodat je weet wat het is. De verschijnselen die Borca heeft komen wel erg overeen met Lupus maar ja ik ben ook maar een leek. Hij heeft rode plekjes op zijn rug van kop tot staart met heel veel kortsjes en schilfers. Daarnaast rode plekken in de liezen en een paar op zijn borst, op zijn borst kan ik zo de haren eruit pakken.
Maar ook weer goed nieuws ik ben vandaag om KVV geweest. Van AHV betaalde 1.35 per 500 gram en ik heb uitgerekend dat Borca 900 gram per dag mag hebben. Ik heb ook een paar pakjes Smuldier gehaald bij de Jumbo Vlees kompleet en Pens kompleet 0.59 per pakje wat scheelt dat veel zeg. Ben benieuwd of het ook in kwaliteit scheelt. Ik heb nu echt goede hoop en ga met vol vertrouwen als KVV-er aan de slag. We gaan volgende week ff op vakantie (Borca gaat lekker mee :D) en als we terugkomen laat ik jullie zeker weten hoe het is gegaan. Bedankt allemaal voor jullie lieve reactie's.
Laatst gewijzigd door Borca op di 02 sep 2008, 12:55, 1 keer totaal gewijzigd.
Gebruikersavatar
Door me and my boys
#1039592
vreemde DA die door de telefoon al wat kan zien..
Zou toch verder gaan kijken en een specialist raadplegen.
Door sandrra
#1039611
Knap van die DA dat ie dat door de telefoon kan constateren.
Ik zou voor een sec opinion gaan en/of specialist.
 Terug naar “Vragen en Problemen over gezondheid”

Barfplaats wordt gesponsord door