Hier kun je al je vragen en problemen kwijt met betrekking tot de gezondheid. Raadpleeg uw dierenarts bij twijfel of urgente zaken.

Moderator: Lizzy

Door dinnee
#1029646
Hoi iedereen!

Ik heb gister mijn pupje van 7 weken op mogen halen, en nu viel het me op dat hij zich nogal veel krabt. Ik maak me hier nog al zorgen over omdat het soms zo erg is dat hij zichzelf erdoor wakker maakt. Hij ligt dan kreunend en piepend van de jeuk in zijn bench.

Nu vroeg ik me af of dit misschien door zijn eten kan komen. Ik heb hem gister groentemix gegeven en wellicht zat daar misschien toch iets in wat niet goed voor hem was. Ik zal even een opsomming maken van wat ik er allemaal in heb gedaan.

pompoen 400 gram
zoete aardappel 200 gram
snijboontjes 200 gram
wortel 100 gram
rode bietjes 100 gram
courgette 200 gram
komkommer 200 gram
alfalfa spruitjes 100 gram
penspoeder 100 gram
gedroogd zeewier 100 gram
5 teentjes knoflook geperst

Hij krijgt iedere keer als hij wat van deze groente mix krijgt ook twee spirulina tabletjes er bij. Zou dat het misschien kunnen zijn?

Verder heeft hij gister ook nog een kippenvleugeltje gegeten en een lapje pens (ongeveer 100 gram)

Ook krijgt hij soms als beloning Dogatti geperste brokjes, het hoofd ingredient hiervan is rijst, gevolgd door vismeel, plantaardig olie en perzik. Ik zou ze zelf nooit gekocht hebben, maar ik had ze van mijn moeder gekregen en mijn pup vind ze erg lekker.

Maandag ga ik even langs de dierenarts, voor de socialisatie en een algemene checkup, misschien dat hij er naar kan kijken. De pup heeft wel kleine witte schilfertjes in zijn vacht en in zijn lies was bruine plekjes. Ik heb net de fokster gemailt met de vraag wanneer zij anti-vlooien spray op de pups heeft gedaan, dus haar antwoord wacht ik ook nog even af.

Ik hoop dat jullie misschien een idee hebben wat het zou kunnen zijn, want ik vind het zo zielig voor hem.
Door tessa
#1030073
Ik zou de pup bij de dierenarts even laten checken op cheyletiella.it lijkt op roos maar het is een mijt.
Het geeft jeuk en is ook besmettelijk voor mensen.
De remedie is simpel, gewoon wassen met vlooienshampo maar ze kunnen er flink jeukerig van worden.
Door dinnee
#1030323
Bedankt voor alle tips!

Ik heb inderdaad de brokjes van mijn moeder maar weg gedaan. Het was lief bedoeld van haar, maar ja, alle 'onzin' die daar in zit... Ik heb zelf lamslong en kippengehakt gedroogd in de oven, dus dat krijgt hij nu als beloning.

Vanmiddag een afspraak bij de dierenarts. Ik zal inderdaad vragen of het cheyletiella is, want hij heeft inderdaad wat witte schilfertjes. Niet heel erg veel, maar toch. Hij stikt echt van de jeuk. Het is een heel vocaal hondje, dus iedere keer als hij zich krabt wordt dat ondersteund met geirriteerd gebrom. Alsof hij wil zeggen, 'hou nou eens op met dat gejeuk!'

Ik hoop dat we er snel achter zijn!
Door Lizzy
#1030328
Als hij nou geen mijt heeft en geen vlooien, geef hem dan wat extra visolie. Omega 3 vetzuren zijn goed voor een droge, schilferige huid. Succes bij de DA!
Door dinnee
#1030335
Dank je wel Lizzy!

Ik heb hem pas 2 dagen (dit is de derde dag) en hij heeft al 2x visolie gehad. Zal wel nog een paar dagen duren voor het effect heeft op de vacht, maar hij likt het wel eerst met smaak van het vlees af, voor hij verder eet!

Nog een paar uurtjes wachten en dan weten we meer. Tja en als het nou niets met een paraciet te maken heeft... Moet ik denk ik toch verder zoeken in de voeding. Hoewel hij over de dag constant is met krabbelen. Ik merk dus niet specifiek dat het meer of minder wordt na het eten van bepaalde dingen.

's Nachts is het overigens wel het duidelijkste, maar ik denk dat dat eerder komt doordag hij geen afleiding heeft in de bench. Overdag wordt er veel gespeeld en gesocialiseerd, dus dan denkt hij er misschien minder aan?

Kunnen ze trouwens ook gevoelig zijn voor fleece? Ik heb in de benches en in de fietskar namelijk fleecedekentjes liggen.
Gebruikersavatar
Door Sanyo
#1030342
Overgevoelig voor fleece weet ik niet, maar het is wel erg syntetisch en lijkt me erg broeien.
Ik zou kiezen om iets van katoen te nemen, oude hoeslakens of zo.
Door dinnee
#1030622
Sanyo, bedankt voor de tip, ik zal het inderdaad maar vervangen door een katoentje. :)

Ben net terug van de dierenarts. Na grondig onderzoek, niets te zien of te merken. Wel vond de dierenarts de huid erg droog, hij stelde voor om extra olie bij te geven. Coda krijgt al visolie en zijn vacht is ook wel verbeterd/glanzender geworden, dus ik denk dat het wel goed komt. Hij heeft vandaag inderdaad ook een stuk minder gekrabbeld. Gister en eergister was het erger. Waarschijnlijk is hij met anti-vlooien shampoo gewassen voor dat hij mee mocht en is de huid daarom zo droog geworden.

Dus ik hoop dat het over een paar dagen weer een stukje beter gaat.
Door Mevroi Kruim
#1030678
Gaat al beter dus! Ja, wassen kan idd jeuk-reacties geven.
Extra visolie is idd prima, da'en willen nog al eens met zonnebloemolie of olijfolie op de proppen komen maar dat zou ik niet doen, voegt niks nuttigs toe. En de visolie heeft wel ff tijd nodig om te gaan werken.
Gebruikersavatar
Door Angelique
#1030767
[quote="connie63"]
heb je geen vlooien kam dat je dat evt uit kan sluiten dat het dat niet kan zijn, evt nog nest vlooitjes
[/quote]

Is dat een speciaal soort  ??? ???
Door connie63
#1031115
dat is een kammetje waar de tandjes heel dicht op me kaar zitten ik weeet ook niet hoe ik het verder uit moet leggen
als je het in een dieren zaak vraagt weten ze precies wat je bedoelt
Door dinnee
#1031195
Ik zal inderdaad maar eens zo'n kammetje aanschaffen. Is altijd handig in de toekomst. :)

De DA had het inderdaad over zonnebloem olie en zelfs sla olie. Toen ik vroeg of zalmolie ook goed was zei hij, dat zonnebloem olie beter was (maar hij zei er niet bij waarom)... Ach ja, ik hou het toch maar op zalmolie.

Het is zo leuk om te zien hoe Coda van zijn vlees en botjes geniet. Met orgaan heeft hij ook totaal geen probleem en de zalmolie likt hij eerst netjes van het vlees af voordat hij begint te eten. Hij eet overigens heel op zijn gemakje en kraakt de botjes heel goed. Vanavond staat eendennek op het menu eens kijken hoe dat gaat! :)
Door Mevroi Kruim
#1031268
dinnee schreef: Ik zal inderdaad maar eens zo'n kammetje aanschaffen. Is altijd handig in de toekomst. :)

De DA had het inderdaad over zonnebloem olie en zelfs sla olie. Toen ik vroeg of zalmolie ook goed was zei hij, dat zonnebloem olie beter was (maar hij zei er niet bij waarom)... Ach ja, ik hou het toch maar op zalmolie.

Het is zo leuk om te zien hoe Coda van zijn vlees en botjes geniet. Met orgaan heeft hij ook totaal geen probleem en de zalmolie likt hij eerst netjes van het vlees af voordat hij begint te eten. Hij eet overigens heel op zijn gemakje en kraakt de botjes heel goed. Vanavond staat eendennek op het menu eens kijken hoe dat gaat! :)
;D ;D ;D ;D ;D zie je wel  ;D ;D ;D ;D

Waarom zalmolie beter is dan plantaardige olie is vanwege de omega-vetzuren. Die in zalmolie zijn nou net degene die aan de krappe kant zijn in het voer (barf of br*k, maakt niet uit), dat zijn de vetzuren die juist veel in wild aanwezig zijn en niet in bio-industriebeesten. In zonnebloemolie en olijfolie zitten de soorten die toch al in overvloed in een barfmenu zitten dus dat voegt niks toe. Daarnaast zijn de vetzuren uit plantaardige olie vaak moeilijker te verteren voor honden en katten.
 Terug naar “Vragen en Problemen over gezondheid”

Barfplaats wordt gesponsord door