Hier kun je je BARF menu plaatsen. Andere leden kunnen daar op reageren. Leerzaam!

Moderator: Lizzy

Door dinnee
#1022328
Hoi iedereen!

Ik heb sinds een korte tijd het menu voor Coda (australian Kelpie van 8 weken), dat staat hier onder. Ik heb zo veel mogelijk verschillende soorten vlees voor hem gekozen omdat ik graag wil dat hij alles leert eten. Dan kan ik later alsnog kijken wat hij het lekkerste vind/ waar hij het het beste op doet. Ik schat hem op 5 kilo en hij krijgt 6% van zijn lichaamsgewicht.

Maar ik ben bang dat hij met z'n kleine tandjes niet alles weg krijgt. Wat zouden jullie doen? Ik vind dat hij de eerste maand dat hij bij mij is toch zo veel mogelijk moet kunnen uitproberen in zijn socialisatiefase. Bij de fokster krijgt hij nu brok en KVV Duck dus veel variatie is daar niet...

Ik kan wel aan 7 smaken haaksbarf komen, en dat is al voorgemalen, dus misschien kan ik daarvan iets erbij geven als hij de botten niet weg krijgt? Ik vind het niet erg als hij het niet weg krijgt maar er wel aan knabbelt, maar ik wil niet dat hij daardoor te weinig bot binnen krijgt omdat hij in de groei is. En om nou alleenmaar kippennekken en eendennekken te voeren in het begin vind ik eigenlijk ook niets...

Hebben jullie nog tips voor dit kleine pupje?

Maandag                    Maandag variatie
Kipkarkas 150            Kippennekken 150
Spiervlees rund 60    Spiervlees Paard 60
Hertenniertjes 80      Hertenlever 80
Groentemix 30            Groentemix 30

Dinsdag                      Dinsdag variatie
Eendkarkas 175        Konijnkarkas 175
Spier Konijn 60          Spier Kalkoen 60
Runderhart 80            Konijn lever en nier 80

Woensdag                  Woensdag variatie
Konijnenpoten 150    Haaskarkas 150
Spier Paard 90            Spier rund 90
Groentemix 30            Groentemix 30
Restjes 15                  Restjes 15

Donderdag                  Donderdag variatie
Duif compleet 150      Duif compleet 150
Spiervlees Lam 90      Spier Hert 90
Groente 30                Groente 30
Restjes 15                  Restjes 15

Vrijdag                        Vrijdag variatie
Zalmkop 175              Zalmkop 175
Sardines 60                Sardines 60
Groente 30                Groente 30
Restjes 25                  Restjes 25

Zaterdag                    Zaterdag variatie
Kippennek 75            Kippennek 75
Runderpens 160        Lamspens 160
Groente 60                Groente 60
Restjes 30                Restjes 30

Zondag                      Zondag variatie
Kippennek 175          Parelhoenkarkas 175
Spier rund 60            Spier paard 60
Groente 30              Groente 30
Restjes 25                Restjes 25

Groetjes, Milou
Door Lizzy
#1022574
Zo te zien heb je zelf de percentages al berekend? Wil je schrijven hoeveel % je van wat voert? Wil je dat we het ook narekenen?

Ik tel 10 diersoorten. Dat is natuurlijk subliem maal 2!

Ik zie nou eigenlijk geen dingen waarvan ik zeg "nou, die kun je beslist niet aan een pup geven". Als je pup niet gewend is aan vleesbot, zou ik hem zelf de eerste paar weken geen konijnenpoten en geen zalmkop geven. Maar als hij kipkarkas, parelhoenkarkas enzo goed verteerd: kun je ook dit gaan geven hoor. Knip de zalmkop desnoods in 2'en. Dan hebben ze meer grip.

Ik zou zelf beginnen met kippennekjes en eendennekjes. Zo voor de eerste week. En daarna zou ik zeker al karkasjes van kip en parelhoen gaan toevoegen. En dan ook van konijn. En dan ook de rest. Ik denk dat hij dat wel weg krijgt hoor!

Ziet er goed uit joh! Ik zou zeker absoluut niet voor kvv (haaks) gaan! Dit is veel beter voor je pup! Lekker kluiven, lekker grote stukken vlees voor een optimale vertering!
Door dinnee
#1022913
Hoi Lizzy,

Ja de percentages heeft de computer voor me berekend. Ik had een uitgebreide rekenhulp gebouwd in exel, die houd precies bij wat ik in de vriezer heb en wat ik aan het eind van de maand moet bestellen, wat het voer die week kost, hoeveel ik van wat moet geven en ga zo maar door. Ik hoef alleen maar het huidige gewicht in te voeren en welk percentage van zijn gewicht hij krijgt. Erg makkelijk!

De nieuwe vriezer is ook al besteld, nu nog het vlees zelf. Het pupje komt al over 2 weken, dus ik vind het erg spannend allemaal!

Ik heb toch maar gemalen kipkarkas en haaksbarf geit besteld... Voor het geval hij het echt niet gekraakt krijgt. En als hij het wel gekraakt krijgt, kan ik het nog altijd als extratje tijdens de training geven. :)
Gebruikersavatar
Door Sanyo
#1023418
Ik heb voor mijn aussie pup vleesbotten zoals konijn even voor bewerkt met een vleesbijltje in het begin. (en nu trouwens met het wisselen weer :D) Later gaf ik het haar gewoon, en als ik zag dat ze er erg veel moeite mee had, ging er als nog het bijltje even op los.
De eerste paar dagen heeft ze even kvv gegeten, mede omdat ze bij de fokker brok en kvv kreeg, en omdat ze de eerste dagen nogal slecht at vanwege de overgang naar haar nieuwe huis.
Voor mijn gevoel kreeg ze dan in ieder geval met dat gene wat ze wel at wel alles binnen.

Spannend hoor, een pupje op komst, veel plezier met de voorpret :)
 Terug naar “Hoe ziet jouw BARF menu eruit?”

Barfplaats wordt gesponsord door