Kruimel schreef:
Nee 8) maar je kunt er wel verschillende maten snijschijven bij kopen, dat levert verschillende maten maalsel op. Maar ook de grootste maat levert nog redelijk kleine stukken op dus het hangt er erg vanaf hoe groot de stukken moeten wezen.
Is snijden met een goed scherp mes niet handiger?
Oke ik was er al een beetje bang voor. De stukken die ik knip zijn denk ik 1,5 bij 1,5 cm. Had al aan herby gevraagd of hij niet zo'n apparaat had staan waarmee je van die lamshartblokjes maakt die je in de winkel kan kopen, maar die heeft hij niet
Als het ontdooit is, is het knippen handiger. Ik deed in het begin alles snijden als ik het binnen krijg, maar dat red ik niet meer, krijg ik te zere handen van.
koekje schreef:
hoe taai is een alvleesklier? vergelijkbaar met lamshart of kippenmaag ofzo? ik heb zo'n ding nog nooit gezien.
maar je wilt het dus niet tot tartaarstructuur gemalen hebben, maar in stukjes? er zijn ook hele grote snijschijven.
Nee niet gemalen, want ik heb begrepen dat het dan minder goed werkt als stukken? Zal ik je vertellen dat ik nog nooit lamshart of kippenhart gesneden heb hahaha. Het is niet supertaai, niet zoals pens bijvoorbeeld.
nova schreef:
Je zoekt een geschikt apparaat , ok, maar is het misschien een idee om eerst dag-porties te maken, en daarna per dag dan weer kleiner snijden?
Heb je in elk geval geen zere handen.
Verder is het mijn ervaring, dat wanneer er nog wat vorst in vlees zit, het zich veel makkelijker laat snijden.
Succes in elk geval
Ik maak als het binnenkomt porties voor 2 dagen en dat komt neer op bijna 600 gram alvleesklier wat ik dan 1x in de 2 dagen moet knippen. En ik merk dat ik snel last krijg van mijn vingers, dus vandaar dat ik aan het kijken ben voor een andere oplossing.