Hier kun je al je vragen en problemen kwijt met betrekking tot de gezondheid. Raadpleeg uw dierenarts bij twijfel of urgente zaken.

Moderator: Lizzy

Door Chriske
#1013918
Hoe onderzoekt men het beste patella luxatie van de knie? Is dit in gespannen toestand of tijdens een roesje, dus als ie een sedatie heeft (in slaap is)?
Door Chriske
#1013924
Het probleem is het volgende.
De ene DA heeft gevoeld dat de knie luxeert naar de binnenkant (de hond was wakker en heel gespannen) en een andere DA heeft gevoeld aan de knie, terwijl de hond een roesje had, en bleef de knie mooi op zijn plaats zitten. Hij heeft alle bewegingen uitgevoerd en kreeg de knie niet van zijn plaats.
Door danielle1980
#1013927
je moet niet zomaar door een dierenarts laten doen, de meeste hebben er geen ene reet verstand van.
sommige maken juist schade :-X
bovendien beetje speling is ook weer geen ramp.

ik zou door specialist, dus orthopeet laten doen, kost denk zo'n 50 euro en dan weet je t zeker.
Door Do
#1014248
niet door een gewone DA,
een specialist  het is zo gebeurt en absoluut geen roesje
Door Noes
#1016414
Sowieso zien ze de uiteindelijke heftigheid van het probleem pas als ze gaan opereren en dat doe je op grond van klachten.
Wat speling alleen zonder klachten is geen reden tot opereren en andersom zijn klachten zonder speling soms wel reden tot toch een kijkoperatie.

Bij 1 van mijn honden is aan beide kanten ernstige PL geconstateerd (zonder roesje, en door specialist). Aan 1 kant is hij geopereerd en heeft 6 weken benchrust gehad en daarna nog erg lang heel rustig opgebouwd. Hierdoor is zijn andere poot, die bij onderzoek net zo erg leek nooit geopereerd. De rust was goed genoeg. Het schiet er nooit meer naast eigenlijk.
 Terug naar “Vragen en Problemen over gezondheid”

Barfplaats wordt gesponsord door