Hier kun je al je vragen en problemen kwijt met betrekking tot de gezondheid. Raadpleeg uw dierenarts bij twijfel of urgente zaken.

Moderator: Lizzy

#1012955
Zusje, mijn franse bullenteefje van 2 jaar loopt sinds zondag soms even mank met haar linker achterpoot. Ze loopt als een kiewiet, rent, speelt, oogt prima. Maar als ze na het wandelen bv dan even geslapen heeft en opstaat zijn de 1e paar passen op 3 poten. Geeft dus een beetje een artrosebeeld zou je zeggen he ???
Probleem is dat ze totaal niet aangeeft waar het vandaan komt. Is het dr voetje, dr hak, dr knie, dr heup??? zeg het maar ze geeft geen kick. Ben er mee naar de da geweest woensdagavond en ook daar kwamen ze er niet achter. Gewrichtjes voelden droog, niet luxabel en ook niet verdikt. Wat opvalt is dat ze er meestal niet echt op staat als ze gewoon staat. Ze staat dan zeg maar een beetje op dr teentjes met die poot. Lijkt um dus toch wat te ontzien?! De da stelde voor om 3 dagen Carprodyl te geven (20mg) en rust. Kijken hoe het dan gaat. We zitten vandaag op de 2e dag met pijnstillers maar ik merk totaal geen verschil als zonder terwijl carprodyl volgens de bijsluiter vooral veel bij artrose ingezet wordt. Heb ook niet echt het idee dat ze pijn heeft gezien ze volledig normaal loopt, een hond met een zere poot hinkt of trekt er wel mee lijkt mij en gaat niet stoeien met de andere?!
Maandag gaan we terug naar de da en als het dan nog niet anders is wil ik foto's maar uh....waarvan precies ::) Is er iemand die dit herkend en me op weg kan helpen waar dit uit voort kan komen???
Laatst gewijzigd door Jojo op di 29 jul 2008, 18:10, 1 keer totaal gewijzigd.
Door Minna
#1013047
Misschien is het een hond met zeer matige hoekingen en de knie gaat af en toe gewoon "op slot"? Gebeurt weleens bij honden die niet erg royaal gehoekt zijn, voelt alleen een beetje "ongemakkelijk" maar geeft geen pijn.
Door Noes
#1013055
Ik zou niet zomaar pijnstillers gaan geven eerlijk gezegd. Kan lichte PL zijn, waarbij het gewrichtje iets van de plek schiet of op slot gaat. Na bewegen komt dat vaak weer goed, maar naar intensief bewegen kan het weer erger worden. Dit is bij volwassen hond goed te onderzoeken door een DA en indien nodig te verhelpen met opereren. Op den duur krijgen sommige honden er  namelijk wel pijn aan of schiet het niet meer goed.
Maar ik ben geen DA en kan al helemaal niet van een afstand zoiets zeggen natuurlijk. Wellicht is het iets totaal anders. Toch wel vreemd om carprofen te geven denk ik.
Door belgje
#1013057
en als je nu moest een tijdje proberen met glucosamine?
ja een foto zou het beste zijn hé en misschien is het wel de heup
ons Caro heeft HD en wij hebben het ontdekt toen Caro op haar zij lag en ik naar haar buikje wou kijken en hefte dus haar héle bil op maar toen hoorde ik een kraakje.
misschien ook ééns proberen? hoor je een kraakje dan is dit niet juist.
Door Jojo
#1013090
Minna schreef: Misschien is het een hond met zeer matige hoekingen en de knie gaat af en toe gewoon "op slot"? Gebeurt weleens bij honden die niet erg royaal gehoekt zijn, voelt alleen een beetje "ongemakkelijk" maar geeft geen pijn.
Ja dat klopt wel ze is vrij stijl van achter dat heeft ook al vaker op haar keurapportje gestaan wanneer ik haar uitbracht op show. Dat kan idd knieproblemen geven heb ik inmiddels ook gelezen. Maar wat ik dan niet snap wat dus bij dergelijke knieproblemen steeds opgemerkt wordt is dat dat opslot schieten ook tijdens het lopen gebeurd. Dat is bij haar totaal niet aan de orde. Eens ze loopt dan gaat ze als een speer en met een heel mooi gangwerk, niets geen onregelmatigheden. Maar staat ze stil, dan staat ze met die poot op dr teentjes. Het lijkt echt op uitsluitend opstart mankheid...
Da heeft trouwens de knie ook uitwendig gecheckt op luxatie. Maar ze is heel erg bespierd, zei de da ook dus wellicht dat zoiets dan niet goed voelbaar is???
Door Jojo
#1013092
Ow ja nog even vergeten te vermelden maar toevallig krijgt zij al zo'n 4 maanden een dagelijkse portie glucobest door haar voer, omdat Joey het voor zn schouder moest hebben (lichte artrosevorming na trauma) ben ik het haar toen ook maar mee gaan geven, gewoon 'preventief' zeg maar. Dat is Glucobest wat ze krijgen...
Door Jojo
#1013096
~Joke~ schreef: Is er geprikt op Lyme? Dit kan ook onverklaarbare kreupelheid veroorzaken
Nee daar is ze niet op getest, denk niet dat de da dat al op haar stappenplan had staan. Eerst word gegokt op een verrekking/verstuiking vandaar ook de medicatie en rust. Stap 2 waren de foto's voor artrose mocht het dus met de medicatie en rust niet veranderen (wat dus idd niet lijkt te gebeuren maar misschien wil ik wel te snel hoor :-\)

Ow ja, arnica heb ik haar ook al toegedient meteen maandag al uit mn homeopatisch ehbo-kitje. Arnica 30K en dan 3 maal geven met tussenposen van 12 uur. Heeft dus ook niets uitgehaald ::)
#1013099
Mijn Judy had het een paar maanden terug ook. Ze was met spelen met haar achterhand onderuit gegleden.
Ik vreesde ook voor haar knie, maar die zat muurvast gelukkig. :D
Ze heeft 2 weken pijnstiller/ontstekingremmer gehad en rust.
Ze is nu weer helemaal okee.
Het kan dus inderdaad een verrekking oid zijn.
Door Jojo
#1013103
roksefloks schreef: Mijn Judy had het een paar maanden terug ook. Ze was met spelen met haar achterhand onderuit gegleden.
Ik vreesde ook voor haar knie, maar die zat muurvast gelukkig. :D
Ze heeft 2 weken pijnstiller/ontstekingremmer gehad en rust.
Ze is nu weer helemaal okee.
Het kan dus inderdaad een verrekking oid zijn.
Oke dat gaat dus niet over binnen een week ;D Ja ik weet wel dat ik erg snel verbetering wil zien maar het valt ook niet mee om die troel rustig te houden. Kwam terug van de da, was mn man aan het vertellen welke restricties ze opgelegd had gekregen dus niet rennen, rauzen, ravotten enz, komt ze net vanuit de tuin door het hondenluikje naar binnen gestomt krijgt ze net het malle vel aan he ::) Ja die energie moet toch weg he als je niet meer naar het bos mag om te ravotten :-\

Maar had Judy gelijke klachten als Zusje??
Gebruikersavatar
Door kira
#1013108
Klinkt wel degelijk als knieprobleem. Maar een knie is meer als knieschijf, er zitten daar ook banden en spieren in. Het op de teen staan bij stilstaan is vrij kenmerkend bij de meeste soorten knieproblemen. Dus als rust niet helpt zou ik voor foto of scan gaan. Daarnaast kan een knie ook een OCD hebben, maar lijkt me bij jouw ras niet erg voor de hand liggen.
#1014445
Jojo schreef: Oke dat gaat dus niet over binnen een week ;D Ja ik weet wel dat ik erg snel verbetering wil zien maar het valt ook niet mee om die troel rustig te houden. Kwam terug van de da, was mn man aan het vertellen welke restricties ze opgelegd had gekregen dus niet rennen, rauzen, ravotten enz, komt ze net vanuit de tuin door het hondenluikje naar binnen gestomt krijgt ze net het malle vel aan he ::) Ja die energie moet toch weg he als je niet meer naar het bos mag om te ravotten :-\

Maar had Judy gelijke klachten als Zusje??
Zij zette linksachter haar voetje ook niet neer. Zo maar net dat de teentjes de grond raakten en af en toe liep ze ook met het pootje omhoog.
Door Jojo
#1015099
Zoals afgesproken vandaag weer terug gegaan naar de da. Het op gang komen was vanmorgen ook weer behoorlijk slecht (oke dat rustig aan doen zat er gister niet echt in wat haar betreft) dus geen twijfel mogelijk, die foto zou er komen. Er was nu een andere da en die zag nav mijn verhaal en hoe ze op haar teentjes stond ook wel wat in een knieprobleem. Nog wel even rug en heupen gevoeld maar gaven gelukkig geen merkbare problemen. Weer terug naar de knie dus en idd, deze da voelde wel duidelijk een knakje/kraakje bij bewegen :-\ Op de foto er mee....
En nu worden we doorgestuurd naar 'de 2e lijn' in wilhelminaoord naar een ortopedisch specialist voor een zeg maar second opinion om te kijken of en wat er evt. aan gedaan moet/ kan worden. Op de foto kon de da zien dat er toch een klein euh 'haakje' zat, kan artrose zijn?! Knieschijfje... tja.. ik vond het er zelf allemaal best netjes uitzien maar ja wat heb ik er van verstand van wat hoort en wat niet he :-\ maar dat leek wat afgevlakt?? Ze is nog erg jong dus we willen er alles aan doen om haar hier zo snel en goed mogelijk van af te helpen, vandaar dat we gewoon meteen doorgaan naar een specialist en niet willen aanmodderen met pijnstillers en rust om af te wachten wat het gaat doen ??? Bovendien is ze verzekerd tegen zulke ziektekosten dus kosten noch moeite hoeft gespaart te worden gelukkig ;)
Gebruikersavatar
Door kira
#1015230
Afwachten dus. Fijn dat je naar een specialist toe kunt gaan. Hoop dat het meevalt. Zie op de foto dat het een klein ras is, mocht een operatie nodig zijn is dat toch een voordeel. De specialist in Wilhelminaoord is overigens een goeie voor knieproblemen. Weet je al wanneer je terecht kunt?
Door Jojo
#1015265
kira schreef: Afwachten dus. Fijn dat je naar een specialist toe kunt gaan. Hoop dat het meevalt. Zie op de foto dat het een klein ras is, mocht een operatie nodig zijn is dat toch een voordeel. De specialist in Wilhelminaoord is overigens een goeie voor knieproblemen. Weet je al wanneer je terecht kunt?
Ja het is een franse bulldog, en dan ook nog eens een klein meisje, ze weegt maar 9,5 kilo, tegenover een gemiddelde van een 12,5 voor een teef. Maar hoezo is dat een voordeel bij een evt. operatie dat het een klein hondje is??
Ik heb vanmorgen meteen gebeld en we kunnen morgen om 3 uur al aanschuiven bij Dr.Nieuwendijk. Daar ben ik wel blij om dat het zo snel al kan, had me al voorbereid op 2 weken ivm evt. vakanties enz ::)
De foto hebben we al mee van de da die was vanmorgen al gemaakt dus dat scheelt ook al weer. Nu de dikgevulde portemonee nog mee, ik had al wat ervaring met 'de 2e lijn' zeg maar ;)
 Terug naar “Vragen en Problemen over gezondheid”

Barfplaats wordt gesponsord door