Pagina 1 van 5

Doils joint aan alle honden geven?

Geplaatst: Za 26 Jan 2013, 14:59
door kimber
Hoi,


Even een vraag; ik ben me aan het orienteren om onze honden Omega 3 te gaan geven.

Dit omdat Shifra van 9 jaar af en toe na een lange wandeling weleens wat stijfheid in een voorpoot heeft.
Meestal is het als we s'morgens een wandeling van ruim een uur hebben gemaakt dat ze dan nadat ze gerust heeft s'middags wat mank loopt.
Nu heeft ze van de week blijkbaar een rare beweging gemaakt op een besneeuwd pad, we hebben niets gezien ze zat zelfs aan een flexilijn ze is niet gevallen, niet uitgegleden en maakte geen rare beweging maar toch liep ze ineens goed mank.

Nadat ik telefonisch contakt heb gehad met de dierenarts was het advies haar eerst een paar dagen rust te geven en daarnaast ook te beginnen met Omega 3 te gaan geven.
Met Shifra gaat het gelukkig inmiddels wat beter maar ik ben me nu wel aan het orienteren voor een goede Omega 3 voor de honden.
Nu zei onze dierenarts dat ik dit ook goed aan de andere honden kon gaan geven.

Mijn vraag is; de Omega 3 van Doils Joint, is deze ook goed voor onze andere honden?
De andere honden zijn 7 jaar, 8 jaar en 12,5 jaar oud...

Is de Doils Joint echt alleen gericht op gewrichts problemen of levert deze ook nog positieve bijdragen voor het hart en de bloedvaten en de weerstand, vacht en hersenen?
Dit omdat Doils ook een variant heeft voor Skin/vacht en een senior variant...

Nu had ik ook gelezen dat je de dosering niet in een keer volledig moet geven i.v.m. eventuele darmklachten (diaree) hoe is jullie ervaring hiermee?

Of zijn er misschien andere merken Omega 3 die jullie mij misschien aanraden?

Re: Doils joint aan alle honden geven?

Geplaatst: Za 26 Jan 2013, 15:38
door smulpaap
Ik gebruik het al een flink aantal jaren , als visvervanger want de dames lusten geen van allen vis . Maar bij twee van mijn honden ook therapeutisch ... voor de jongste ter ondersteuning na een knieoperatie , voor de oudste ter ondersteuning ouderdom ze is ruim 11 jaar . Ik heb de Doils - Joint de sterkste variant dus
Ik vind een goede visolie wel degelijk van waarde . Zeker als je hond bv geen wild lust of krijgt . In andere vleessoorten zit meer dan voldoende Omega zes en in veel mindere mate Omega drie . Met mijn oudje merk ik bv ook dat ze zich wat gemakkelijker ontlast . Ze word toch wat zwakker in het achterhandje . Het is idd ook goed voor o.a de weerstand , hart/bloedvaten geslachtsorganen ,maar ook voor het zenuwstelsel etc etc . Ik heb eigenlijk alleen met de kleine dame hier, een JRT de dosering langzaam op moeten bouwen , zij is snel aan de dunne . Maar nu gaat het goed . Ik heb verder geen ervaring met andere merken , Doils bevalt mij erg goed .

Re: Doils joint aan alle honden geven?

Geplaatst: Ma 28 Jan 2013, 16:03
door kimber
Dank je wel voor je reaktie Smulpaap :)

Ik kan de Doils Joint dus inderdaad inzetten voor al onze honden ;)
Denk dat ik de dosering ook langzaam op zal moeten bouwen aangezien de oudste hier gevoelige darmen heeft.

Re: Doils joint aan alle honden geven?

Geplaatst: Ma 28 Jan 2013, 16:54
door Whisker
wat ook verstandig is een goede Glucosamine Chondroitine supplement erbij te gebruiken wel de sulfaat vorm omdat deze goed opneembaar is.  ook geschikt voor oudere dieren die stijve gewrichten hebben
het mooie van de phytonics joint comp  of puur glucosamine compleet  variant is dat ze tevens pijnstillende en ontstekingsremmende werking hebben door de specifieke kruiden o.a  boswelia en ribes nigrum maar ook magnesiumcitraat zorgt ervoor dat spieren ontspannen en voor goede botkwaliteit.. phytonics joint kun je via de dierenarts krijgen
misschien dat je nog info van je dierenarts kunt krijgen.
sterkte ermee.

Re: Doils joint aan alle honden geven?

Geplaatst: Ma 28 Jan 2013, 19:14
door kimber
Whisker schreef:wat ook verstandig is een goede Glucosamine Chondroitine supplement erbij te gebruiken wel de sulfaat vorm omdat deze goed opneembaar is. ook geschikt voor oudere dieren die stijve gewrichten hebben
het mooie van de phytonics joint comp of puur glucosamine compleet variant is dat ze tevens pijnstillende en ontstekingsremmende werking hebben door de specifieke kruiden o.a boswelia en ribes nigrum maar ook magnesiumcitraat zorgt ervoor dat spieren ontspannen en voor goede botkwaliteit.. phytonics joint kun je via de dierenarts krijgen
misschien dat je nog info van je dierenarts kunt krijgen.
sterkte ermee.


Dank je wel voor je reaktie!

Zou ik dit ook kunnen geven in plaats van de Doils Joint of juist erbij?
Het gaat inmiddels met Shifra weer een stuk beter, ze loopt heel af en toe nog een beetje mank maar ik denk dat ze juist met de sneeuw (die helemaal plat gelopen was en daardoor net een spiegel was) een extra klap heeft gehad op dat pootje doordat ze er toch een verkeerde beweging mee gemaak heeft.

Zijn de Phytonics joint en de Puur glucosamine compleet twee verschillende middelen?
Of geef je deze twee samen?

Ik denk dat dit inderdaad voor ons oudje van bijna 13 jaar ook nog wat goeds zou kunnen doen zij heeft nu vanwege haar leeftijd echt een zwakkere achterhand.

Re: Doils joint aan alle honden geven?

Geplaatst: Di 29 Jan 2013, 09:54
door Whisker
De phytonics joint is via de dierenarts te verkrijgen maar als alternatief zou je PUUR glucosamine kunnen gebruiken bij de dierenspeciaalzaak .
maar als je toch de doils joint gaat gebruiken (welke ook alleen via de dierenarts is te verkrijgen zou ik de phytonics joint erbij nemen deze is wel zuiniger in gebruik dus scheelt uiteindelijk iets in de portemonnee )
maar het is of het een of het ander want het zijn beide supplementen van glucosaminesulfaat en chondoritne sulfaat (lastige woorden  ::))

mij is altijd verteld dat het juist visolie in combi met een glucosamine elkaar positief beinvloeden  je kunt dus de omega-3 en glucosamine gerust tezamen inzetten.

Re: Doils joint aan alle honden geven?

Geplaatst: Di 29 Jan 2013, 14:11
door kimber
Whisker schreef:De phytonics joint is via de dierenarts te verkrijgen maar als alternatief zou je PUUR glucosamine kunnen gebruiken bij de dierenspeciaalzaak .
maar als je toch de doils joint gaat gebruiken (welke ook alleen via de dierenarts is te verkrijgen zou ik de phytonics joint erbij nemen deze is wel zuiniger in gebruik dus scheelt uiteindelijk iets in de portemonnee )
maar het is of het een of het ander want het zijn beide supplementen van glucosaminesulfaat en chondoritne sulfaat (lastige woorden ::))

mij is altijd verteld dat het juist visolie in combi met een glucosamine elkaar positief beinvloeden je kunt dus de omega-3 en glucosamine gerust tezamen inzetten.Dank je wel Whisker!

Ik heb gelijk even mijn eigen dierenarts gebeld maar die kan helaas aan beide producten niet komen.
Op internet kom ik beide wel tegen maar ik moet nog even kijken of ik ze daar gewoon zo kan bestellen.

Nu nog even uitzoeken of beide producten veilig gegeven kunnen worden aan een hond met licht verhoogde nierwaarden.

Re: Doils joint aan alle honden geven?

Geplaatst: Di 29 Jan 2013, 18:09
door kimber
Heb even contakt gehad met Tannetje en beide producten dus de Doils Joint en de Phytonics Joint kunnen veilig gegeven worden aan Shifra.
Dit omdat zij licht verhoogde nierwaarden heeft.
Tannetje vertelde dat juist Doils Joint erg goed is voor honden met nierproblemen.

De Doils Joint heb ik inmiddels besteld via internet en is morgen al binnen als het goed is :)

Re: Doils joint aan alle honden geven?

Geplaatst: Wo 30 Jan 2013, 18:03
door Whisker
oo kijk goed nieuws ! jammer dat je eigen dierenarts deze producten niet heeft..misschien als je dierenarts over een poosje Shifra weer ziet dat de dierenarts ze ook wel wil gaan gebruiken aha ;-)
Goed dat je Tannetje hebt gevraagd van de nierwaarden had ik je niet kunnen zeggen..zo leer ik ook weer wat ;-)

succes en fijn dat Shifra zo geholpen wordt!

Re: Doils joint aan alle honden geven?

Geplaatst: Do 31 Jan 2013, 16:10
door TijgerPuck
Bij mij krijgen de honden en de kat ook allen Doils en CatOils.
Mijn jongste teckel heeft een tijdje opstart problemen gehad met opstaan na tijdje slapen. Die heb ik uiteindelijk ook de Dyspla van puur gegeven die is namelijk bij opstart problemen. Nu krijgen ze de Puur Glucosamine, Doils Joint, en probiotica. Ze doen het super.

Re: Doils joint aan alle honden geven?

Geplaatst: Do 31 Jan 2013, 17:48
door BAC
Pur natuur kan je bestellen bij Agradi en http://www.hondensnacks.com/index.php?r ... ckout/cart daar zijn ze het voordeligst wel bij Agradi acties afwachten.

Beide producten geven hoor, bij een hond met die klachten, ze doen namelijk afzonderlijk hun werk een must voor honden die stijf zijn! Duurt wel even voordat je optimaal resultaat ziet.

Re: Doils joint aan alle honden geven?

Geplaatst: Vr 01 Feb 2013, 15:30
door kimber
Bedankt voor jullie reaktie's TijgerPuck en Senta.

Goed om te lezen TijgerPuck dat jouw dieren het er zo goed op doen.
Die ervaringen zijn ook zeer welkom :)

@Senta; dank je wel voor de link!
Ik ben zeker van plan om beide te gaan geven, de Doils Joint heb ik inmiddels al in huis en die hebben ze gistermorgen en ook vanmorgen alle vier al gekregen.

Nog een vraagje; de Puur Glucosamine is dit de ronde pot met poeder inhoud die te verkrijgen is in 250 en 500 gram?

In de bijsluiter van Doils Joint las ik inderdaad het volgende; visvetten bouwen zich in, in de cellen van de hond, en zullen zo hun gunstige werking uitoefenen.
Het duurt dan ook een tijdje voor dit porces volledig is (6 tot 12 weken).

Nu geef ik s'morgens de Doils Joint over het vlees heen maar is het verstandig (of hoe doen jullie dit?) om de Puur glucosamine ook s'morgens te geven of juist beter om dit s'avonds te doen?
Ik las al even op internet dat het beter is om de Puur Glucosamine een half uur voor of een half uur na het eten te geven.

Voor de zekerheid gaan we wel foto's laten maken van Shifra's voorpoot en ook van haar rug (in het verleden heeft ze ook wat last van haar rug gehad aldus de dierenarts die toen een lichamelijk onderzoek bij haar heeft gedaan) de foto's zullen dan beoordeeld worden door een Orthopedisch specialist zodat we zeker weten wat er precies aan de hand is bij Shifra.

Voor nu loopt Shifra het "ouwe-lullen-rondje" mee met Lisa.
We merken namelijk dat ze toch best achterblijft als ze met de rest van de roedel meegaat maar ja het heeft natuurlijk ook de tijd nodig.
Ik hoop dat als de Doils Joint en de Puur Glucosamine aanslaan bij Shif dat ze dan weer lekker met de anderen mee kan wandelen :)

Re: Doils joint aan alle honden geven?

Geplaatst: Vr 01 Feb 2013, 15:40
door BAC
Puur gluco, neem die voor de kat/hond niet voor het paard, dan zit je goed.

Ik geef doils ook over het eten, alleen moeten ze het wel snel opeten en niet een tijd laten staan want dan gaat de werking dr uit. Ik voeg het altidj op het laatst toe omdat het hier standaard tegen de muren en het plafond zit oid.

Re: Doils joint aan alle honden geven?

Geplaatst: Vr 01 Feb 2013, 16:40
door kimber
Senta schreef:Puur gluco, neem die voor de kat/hond niet voor het paard, dan zit je goed.

Ik geef doils ook over het eten, alleen moeten ze het wel snel opeten en niet een tijd laten staan want dan gaat de werking dr uit. Ik voeg het altidj op het laatst toe omdat het hier standaard tegen de muren en het plafond zit oid.


Ik voeg de Doils ook op het laatst toe en het eten wordt hier errug snel opgegeten ;)
Ze zijn hier vaak ook nog heel lang bezig om hun etensbak na het eten heel grondig uit te likken.

Hahaha ik moest wel lachen hoor toen ik je reaktie las, ben benieuwd hoe ze bij jou dan eten dat het op het plafond en de muren terechtkomt ;D

Re: Doils joint aan alle honden geven?

Geplaatst: Vr 01 Feb 2013, 17:52
door BAC
O gewoon, neem een bullebak, wat barfspulletjes en groentemix in een standaard, holadieee!!!!