Pagina 1 van 1

Gistinfectie oren

Geplaatst: Wo 06 Jul 2011, 01:13
door Monoxxide
Hallo,

Heb een vraag ivm medicatie voor een gistinfectie in de oren.
Indy heeft al altijd last gehad van erg veel oorsmeer aan één kant van haar oren.
Met over te stappen op kvv/barf en medicatie een half jaar geleden was dit echter onder controle en leek ze er geen last meer van te hebben. Nu heeft zij vorige maand een operatie ondergaan aan een gescheurde kruisband met de nodige medicatie tot gevolg. Sinds ze met die medicatie begonnen was voor haar poot doken er weer allerhande problemen op zoals smetplek onder de staart en een onstoken neusplooi. Wij verzorgen en maken die zaken dagelijks zuiver omdat dit sowieso bekende zaken zijn met een EB. Volgens mij heeft ze dat nu gekregen door al die medicatie dus, ze had daar tervoren nooit problemen mee.
Nu zijn we een week verder sinds ze mocht stoppen met medicatie voor haar poot en de neusrimpel is genezen, onder de staart gaat het ook al beter maar haar oor blijft dus een probleem.
Zijn vandaag daarmee naar de DA gegaan en nu moet ze "Nitrozal 200mg" nemen voor haar gistinfectie 10 dagen.
Ik was zo blij dat ze eindelijk van de medicatie voor haar poot af was zodat haar lichaam wat kon zuiveren en nu moet ze dit nemen.
Vraag me nu dus af of het wel slim is om met deze kuur te starten of dat er niet iets anders natuurlijk is of dat ik iets kan geven om haar lichaam weer aan te sterken?
Heb al een flesje puur oor besteld en dit zou vrijdag aan moeten komen.

bedankt alvast.

Re: Gistinfectie oren

Geplaatst: Wo 06 Jul 2011, 07:36
door Lizzy
Ik zou voorlopig geen KVV geven, alleen BARF (zodat je weet wat je geeft). En geen granen, dus ook geen rijst. Want die veroorzaken ook gisten. En verder kun je probiotica geven en de oren doen met Puur Oor. En dan zul je even aan moeten kijken hoe dat gaat..... Eventueel zou Drainage Compositum nog wel een goed idee kunnen zijn, om het lichaam te reinigen.