Pagina 1 van 1

alternatieve geneeswijze

Geplaatst: do 18 nov 2010, 14:25
door franse bulldog
bij prooidier waar ik het eten haal voor mijn honden heb ik een tip gekregen om mijn hond op een alternatieve manier door te laten lichten zij was hier zeer over te spreken heeft er iemand ervaring mee ?

Re: alternatieve geneeswijze

Geplaatst: do 18 nov 2010, 14:58
door dogsunlimited
Als mijn honden 'iets' mankeren, informeer ik eerst bij een goed aangeschreven praktijk of het verantwoord alternatief te behandelen is. Vaak is dat zo. Op dit moment ondergaat mijn vaccinosishond weer een behoorlijke behandeling. Nog twee weken te gaan en dan moeten we weer terug voor de volgende aanpak.
Zou het zeker aanraden, maar wat ik zelf wel belangrijk vind is dat er 'deskundigen' met dierenartsachtergrond aan mijn honden zitten en niet zomaar alternatief genezers met weinig recensies. In een eerder topic van jou lees ik dat jouw hond aan de pheno zit ivm epilepsie?

Re: alternatieve geneeswijze

Geplaatst: do 18 nov 2010, 16:28
door franse bulldog
ja dat klopt sinds gister is hij aan de pillen en hij heeft sinds febr dit jaar epilepsie,
vandaag moest ik kvv halen en de verkoopster van prooi dier vertelde mij om hem eens op een andere manier te laten bekijken ipv de reguliere behandelingen.

Re: alternatieve geneeswijze

Geplaatst: do 18 nov 2010, 18:31
door dogsunlimited
Heb je deze link gelezen en ben je al lid van dit forum? http://www.epilepsiebijhonden.nl/alternatief.htm
In verband met je andere topic over het instellen van de medicatie lijkt me dat wijs.
Het is zeker niet zo dat honden op de reguliere medicatie totaal niet alternatief te behandelen zijn. Je kan alleen niet zomaar kiezen voor homeopathie en bv. bepaalde kruiden inzetten. Een goed holistisch dierenarts kan je daar meer over vertellen. Een graanloze rauwe voeding kan al enorm veel zoden aan de dijk zetten.

Re: alternatieve geneeswijze

Geplaatst: do 18 nov 2010, 19:25
door Limpy
Mijn holistische DA werkt ook vaak met een combi van reguliere middel(en) aangevult met homeopatische middelen/chin. kruiden ter ondersteuning, het een hoeft het ander niet persé te bijten...
Er is alleen een verschil met idd "het doorlichten/meten" van een dier wat verschilt met reguliere DA´s (tenminste, zo ervaar ik het)
dogsunlimited schreef: Zou het zeker aanraden, maar wat ik zelf wel belangrijk vind is dat er 'deskundigen' met dierenartsachtergrond aan mijn honden zitten en niet zomaar alternatief genezers met weinig recensies.
Denk zeker dat het belangrijk is naar iemand toe te gaan die de reguliere DA opleiding voltooid heeft en zich nu heeft toegelegt op de holistische/homeopatische/kruiden-bloesemgebeuren... ik zou ook alleen maar een echte DA aan mn katten willen...

Re: alternatieve geneeswijze

Geplaatst: do 18 nov 2010, 19:57
door Timmy
Atjo Westerhuis, homeopatisch dierenarts, zegt het volgende:

In de homeopathie zijn diverse mogelijkheden voor de behandeling van epilepsie. Epilepsie is echter een van de moeilijkste aandoeningen om homeopathisch te behandelen (slechts in ongeveer 30% van de gevallen succes) en het vergt een deskundige en nauwkeurige begeleiding. Om thuisdokteren met homeopathie bij epilepsie te voorkomen worden de verschillende homeopathische middelen dan ook niet verder besproken.

Om een hond of kat met epilepsie succesvol te kunnen behandelen dient informatie te worden verzameld over de directe aanleiding voor een toeval (de `trigger'), het precieze beeld van een toeval, de symptomen direct voor en na een toeval en algemene kenmerken en eventuele andere aandoeningen van het dier. Met alleen het gegeven 'epilepsie aanval ongeveer 8 x per jaar'' komen we niet veel verder als we homeopathisch willen behandelen. Er moeten, zoals altijd in de homeopathie, zoveel mogelijk symptomen verzameld worden om een keus voor het best passende middel te kunnen vinden.

Van de homeopathie kan gezegd worden, dat het in veel gevallen niet effectief is of een (soms lelijke) verergering van de klachten veroorzaakt. Redenen genoeg om met enige terughoudendheid epilepsie patiënten met homeopathische middelen te gaan behandelen. Doe het in ieder geval niet op eigen houtje; laat het over aan een dierenarts die deskundig is op het gebied van de homeopathie! Toch lukt het in een klein percentage van de gevallen een epilepsiepatiënt met homeopathie te genezen. Het is altijd weer moeilijk te bepalen of dat echt dankzij de homeopathie komt. Maar in ieder geval is het van belang voor een succesvolle behandeling, dat er voldoende symptomen en/of kenmerken zijn om te kunnen bepalen welk middel het beste past.

Re: alternatieve geneeswijze

Geplaatst: do 18 nov 2010, 20:11
door ulla
franse bulldog schreef: bij prooidier waar ik het eten haal voor mijn honden heb ik een tip gekregen om mijn hond op een alternatieve manier door te laten lichten zij was hier zeer over te spreken heeft er iemand ervaring mee ?
Ja, ik heb daar ervaring mee.
Ik ben bij een holistisch werkend da geweest,meerdere keren, het heeft echter niet mogen helpen.
In overleg met haar, ben ik hem toen ook op de pheno gaan zetten, omdat de aanvallen vaker dan 1 x in de 6 weken voor kwamen.
Zij is Sven blijven begeleiden.

Ik meen dat jouw Bulletje op wat oudere leeftijd zijn 1e aanval kreeg,dan is het misschien zinvol om naar een holistisch werkend da te gaan.
Maar gezien de freqentie van zijn aanvallen, zou ik hem ook zeker op de pheno houden om erger te voorkomen.

Re: alternatieve geneeswijze

Geplaatst: vr 19 nov 2010, 12:05
door charmed
Ik heb op dit moment meerdere honden met Epilepsie die allemaal alternatief behandeld worden onder begeleiding van een holistisch da. We hebben daar ook suc6 mee geboekt.

Als je dit overweegt moet je vrijwel van begin af aan al verbetering zien. Bijv. de duur van de aanval wordt korter, de heftigheid van de aanval is minder, of er zit meer tijd tussen de aanvallen. Je moet dan heel goed een dagboek bij houden met het gedrag (wat normaal is) maar ook het gedrag wat niet normaal is. Eigenlijk moet alles terug te vinden zijn in je dagboek. Het is altijd een risico om alternatief te gaan. (maar dat is met alles) Je moet goed op je hond letten, op veranderingen etc.
Eentje van mij is 3 jaar en bijna 3 maand aanvalsvrij op Homeopathie (in combinatie met Vers)
De ander heeft periodes dat het heel goed gaat, en ook mindere periodes. (zij heeft een stofwisselingsziekte die steeds verergert) dus dat is iedere keer aanpassen. Zij wordt behandeld met homeopathie en chinese kruiden.
Ook mijn derde heeft baat bij alternatief, zij had eens in de 5 a 6 maand een aanval, ze is inmiddels iets langer dan een jaar aanvalsvrij.

Je weet nooit of het aanslaat bij jou hond. Daarom moet je waakzaam blijven en zeker in het begin van de behandelingen.

Re: alternatieve geneeswijze

Geplaatst: ma 22 nov 2010, 09:37
door franse bulldog
dank voor jullie reacties kan er zeker wat mee, ben wel terughoudend nu want ik dacht dat homeopathie nooit geen kwaad kon.
hij zit nu bijna een week aan de pheno en gaat goed nu afwachtend wanneer  en of hij een nieuwe aanval krijgt.