De maag, de handen en het haar...

Hier kun je al je vragen en problemen kwijt met betrekking tot de gezondheid. Raadpleeg uw dierenarts bij twijfel of urgente zaken.

Moderator: Lizzy

Barfplaats
Gesponsord bericht

De maag, de handen en het haar...

Berichtdoor Barfplaats

geer
5-sterren
Berichten: 2502
Lid geworden op: Ma 28 Apr 2003, 17:15
Locatie: Amsterdam
Contact:

De maag, de handen en het haar...

Berichtdoor geer » Do 07 Jan 2010, 09:57

Sophie heeft, zoals sommigen van jullie weten, af en toe aanvallen van (extreme) misselijkheid (speekselen, alles opeten/likken wat los en vast zit, gras willen eten, onrustig). Een oorzaak is niet te vinden. Het ligt niet aan het voer, niet aan het tijdstip voor of na het voeren, niet aan het weer, niet aan stress en niet aan beweging. Wel lijkt het alsof de conditie van haar maag achteruit gaat over de jaren, ze kan geen barf meer verdragen; eigenlijk kan ze sinds een tijdje niets behalve carnibest verdragen (dus ook geen stukje kipfilet oid). Ik heb op aanraden van dierenartsen van alles geprobeerd. Aangepast/eliminatiedieet, voer koken, Probiotica, Maag compositum, Zitac, Metrocloperamide... De aanvallen treden/traden meestal met grote tussenpozen op, soms zat er weken tot maanden tussen, in de tussentijd was ze zo tierig als het maar kon.

Sinds het weekend heeft ze weer veel last, zeker een aanval per dag (of nacht) en nu weet ik niet meer zo goed wat ik moet doen. Gras eten kan niet met dit weer. Met Zitac en Metrocloperamide kan ik het even onderdrukken, maar dan komt het na een paar uur weer terug zo lijkt het. Gisterochtend had ze er eentje, gisteravond had ze er eentje. Al smakkend heeft ze de nacht tussen ons in doorgebracht -redelijk rustig- en bij het opstaan kreeg ze er weer eentje. En ik kan er niets tegen doen. Ik kan haar niet naar buiten laten, dan gaat ze sneeuw eten, ik kan haar niet kalmeren. Ik kan haar alleen maar 'volstoppen' met Zitac en Metrocloperamide om de scherpe kantjes eraf te halen. Dan gaat ze even liggen slapen, om na een tijdje weer 'klotsend' op te staan. Eerlijk gezegd word ik er zelf ook nogal gestrest van, de nachten zijn kort en de dagen staan continu in het teken van 'gaat het goed?'. Maar dat is nog wel de minste zorg.

Ik ben al eerder naar een dierenarts geweest voor een voorgesprek over een endoscopie, maar deze gaf aan dat het zeer onwaarschijnlijk was dat er iets te zien zou zijn, gezien het feit dat de aanvallen zo sporadisch optreden (soms met weken/maanden ertussen). Dat hebben we toen afgeblazen...

Maar ja. Nu weet ik dus even niet meer wat te doen. Naar de dierenarts hier gaan lijkt weinig nuttig, dan krijgt ze weer een prik metrocloperamide en ik een of ander nonsens-voedingsadvies en staan we weer buiten. En als ze, zoals nu, zo'n periode van aanvallen heeft, dan begin ik me een beetje bangig af te vragen hoe en waar dit gaat eindigen...ik sta een beetje machteloos.

Ik heb dit topic al tig keer geopend...en tig keer zakken de aanvallen weer weg en het topic weer naar de achtergrond. Maar wie weet heeft er toch nog ergens iemand een idee...

Ik heb Edith gemaild met de vraag of zij misschien endoscopieen doen...
Lizzy
Moderator
Berichten: 64191
Lid geworden op: Ma 24 Mar 2003, 19:28
Contact:

Re: De maag, de handen en het haar...

Berichtdoor Lizzy » Do 07 Jan 2010, 10:37

Oh Geer, wat een toestanden........ Als ik het wist zou ik het zeggen :-\. De oorzaak blijft raadselachtig. En wat je er aan kunt doen weet volgens mij niemand.... Mag ik vragen, het is in het weekend weer erger geworden schrijf je. Kan het zijn dat ze vooral in de weekenden last heeft of op andere dagen dat jullie een beetje uitslapen?
geer
5-sterren
Berichten: 2502
Lid geworden op: Ma 28 Apr 2003, 17:15
Locatie: Amsterdam
Contact:

Re: De maag, de handen en het haar...

Berichtdoor geer » Do 07 Jan 2010, 10:43

Lizzy schreef:Oh Geer, wat een toestanden........ Als ik het wist zou ik het zeggen :-\. De oorzaak blijft raadselachtig. En wat je er aan kunt doen weet volgens mij niemand.... Mag ik vragen, het is in het weekend weer erger geworden schrijf je. Kan het zijn dat ze vooral in de weekenden last heeft of op andere dagen dat jullie een beetje uitslapen?


Nee, daar heeft het ook niet mee te maken. Dit weekend begon het zondag, om 4 uur 's middags. We hadden lekker gewandeld, we lagen met z'n allen een film te kijken en toen was het bal. Dat zakte weer af en die nacht ging goed. Maandagnacht werd ze om 5 uur 's ochtends misselijk wakker. Dinsdag overdag ging goed, 's avonds rond een uur of 10 werd ze weer even misselijk. Dat zakte ook weer af. Gister om een uur of 10 's ochtends werd ze misselijk, ook dat zakte weer af. Gisteravond rond half 11 begon het weer. Dat zakte weer af en ze heeft redelijk rustig geslapen. Vanochtend rond half 9 begon het weer en nu is ze, na Zitac, Metrocloperamide, weer even rustig. Al verwacht ik dat ze over niet al te lange tijd weer opspringt en misselijk is.

Ze heeft het dus 's ochtends, 's middags, 's avonds en 's nachts. Ze heeft het op een volle maag en op een lege maag. Ze heeft het voor het eten en na het eten. Ze heeft het in het weekend en doordeweeks  :-\
Laatst gewijzigd door geer op Do 07 Jan 2010, 10:44, 1 keer totaal gewijzigd.
*Natasja*
5-sterren
Berichten: 3629
Lid geworden op: Za 03 Sep 2005, 16:43
Contact:

Re: De maag, de handen en het haar...

Berichtdoor *Natasja* » Do 07 Jan 2010, 10:44

Ben je al eens bij een osteopaat geweest? Ik lees op de site van Edith en Erwin, dat maag- en darmklachten zonder veterinaire oorzaak ook te behandelen zijn met osteopathie.
bloemetje
5-sterren
Berichten: 2397
Lid geworden op: Do 17 Nov 2005, 09:43

Re: De maag, de handen en het haar...

Berichtdoor bloemetje » Do 07 Jan 2010, 10:46

Nou lekker is dat dan  :-\

Het moet toch ergens aan liggen!!! Maar waar moet je zoeken.. Ik wou dat ik het wist  :-\
calimero_a
4-sterren
Berichten: 424
Lid geworden op: Za 19 Apr 2008, 20:22
Locatie: Enschede

Re: De maag, de handen en het haar...

Berichtdoor calimero_a » Do 07 Jan 2010, 10:47

klinkt alsof je het over Danka hebt  :-X :-X

Ik wacht even af of iemand misschien nog een nieuw idee heeft, in de tussentijd, heel veel succes ermee...

O ja, Danka ligt altijd graag in de keuken als ze het heeft, of op het balkon, als de vloer waar ze opligt maar koel is.... en ze vind het prettig dan idd om aandacht te krijgen, maar als het 's nachts is kan dat gewoon niet altijd  :-[
geer
5-sterren
Berichten: 2502
Lid geworden op: Ma 28 Apr 2003, 17:15
Locatie: Amsterdam
Contact:

Re: De maag, de handen en het haar...

Berichtdoor geer » Do 07 Jan 2010, 10:49

*Natasja* schreef:Ben je al eens bij een osteopaat geweest? Ik lees op de site van Edith en Erwin, dat maag- en darmklachten zonder veterinaire oorzaak ook te behandelen zijn met osteopathie.


Nee, dat ben ik nog niet geweest. Soofje heeft wel meegedaan aan het onderzoek van Erwin en daar zijn geen blokkades of gekke bloeduitslagen gevonden. Maar ik weet niet of eventuele blokkades tijdens dat specifieke onderzoek gevonden hadden moeten worden. Ik heb Edith iig gemaild en mocht dat een oplossing kunnen zijn zal ik het zeker proberen.

Weet je wat het ook is? Ik merk dat ik het vertrouwen een beetje kwijtraak in 'mogelijke oplossingen' ("vraag ze hier dan niet", zullen jullie nu denken)...  Ik heb voor mijn gevoel al zoveel geprobeerd dat niet werkte, dat ik bij heel veel dingen denk 'dat zal ook wel niet werken'. Het klinkt heel hard, maar soms denk ik dat ik liever zou willen dat iemand zou zeggen 'nou mevrouwtje, daar zit een joekelaar van een tumor/vergrote milt/rare afwijking, dit kunt u verwachten en zolang heeft ze nog'. In plaats van 'sja, lastig. Het zou heel misschien X kunnen zijn, laten we anders eens proberen om Y te doen... en als het dan X niet blijkt te zijn, dan kunnen we altijd nog A, B en C proberen"...en anders...sja, anders dan weten we het ook niet.

Klinkt dat stom?
*Natasja*
5-sterren
Berichten: 3629
Lid geworden op: Za 03 Sep 2005, 16:43
Contact:

Re: De maag, de handen en het haar...

Berichtdoor *Natasja* » Do 07 Jan 2010, 10:55

Nee, dat klinkt niet stom, helemaal niet.
Gebruikersavatar
kira
5-sterren
Berichten: 3606
Lid geworden op: Do 27 Mar 2008, 20:30

Re: De maag, de handen en het haar...

Berichtdoor kira » Do 07 Jan 2010, 11:00

Misschien juist nu wel gaan en nu een endoscopie laten maken? Klinkt wat vreemd, maar ik heb bij tijd en wijlen vreemde vingers/handen gehad. Na tig keer ha zonder resultaat was de afspraak dat ik bij een "aanval" accuut bij de specialist terecht kon om te laten kijken zodat die kon zien hoe het er uit zag (had bij ha met die handen gezeten die verwees dan door, maar kwam ik bij de specialist waren mijn handen alweer normaal, bloed e.d. waren ook normaal). Specialist kwam tot conclusie reuma en een hele baterij aan pillen (die ik netjes heb bewaard). Ben uiteindelijk bij de hom. art terecht gekomen en met allerlei pillen van haar ben ik nu denk ik al 3 of 4 jaar aanvalsvrij.

Dus ik zou volgens mij nu die endoscopie laten maken nu ze die aanval heeft en evt. zou ik als dat nog niets is naar een hol. da gaan.

En nee ik zou denk ik ook denken, zeg maar gewoon dat er een afwijking of tumor zit, dan weet je tenminste wat er is.
Urs
5-sterren
Berichten: 732
Lid geworden op: Vr 16 Apr 2004, 18:18

Re: De maag, de handen en het haar...

Berichtdoor Urs » Do 07 Jan 2010, 11:06

Toen ik nog werkte Geer, hadden we weleens probleemhonden onder "behandeling" die niet te helpen leken. Vaak kwam dan het advies om een keer te ontwormen met Flubenol. Dit ivm met de rode maagworm. Als je daarop gaat googelen kom je uit dat die voornamelijk voorkomen bij kleine herkauwers. Het schijnt zo te zijn dat het ook steeds meer voorkomt bij honden en dat niemand dat weet .
Is dat misschien ook een gedachten gang toepasbaar op Sofie?
geer
5-sterren
Berichten: 2502
Lid geworden op: Ma 28 Apr 2003, 17:15
Locatie: Amsterdam
Contact:

Re: De maag, de handen en het haar...

Berichtdoor geer » Do 07 Jan 2010, 11:10

Urs schreef:Toen ik nog werkte Geer, hadden we weleens probleemhonden onder "behandeling" die niet te helpen leken. Vaak kwam dan het advies om een keer te ontwormen met Flubenol. Dit ivm met de rode maagworm. Als je daarop gaat googelen kom je uit dat die voornamelijk voorkomen bij kleine herkauwers. Het schijnt zo te zijn dat het ook steeds meer voorkomt bij honden en dat niemand dat weet .
Is dat misschien ook een gedachten gang toepasbaar op Sofie?
Weet je Urs, daar heb ik ook aan gedacht. Niet aan rode maagwormen hoor, maar wel of ik haar eens moet ontwormen. Al ben ik wat huiverig omdat ik bang ben dat het meer kwaad doet dan goed. Eerlijk is eerlijk, Soofje is als pup ontwormd en daarna niet meer. Haar ontlasting is stevig en goed, ze zit goed in haar vel en haar gewicht... Als ik zoek op Rode Maagworm (en andere wormen), dan lees je veelal dat dit leidt tot diarree en gewichtsverlies. Diarree heeft ze niet, dat heeft ze eigenlijk nooit. Gewichtsverlies ook niet... Ze is zo gezond als wat, met af en toe van dit soort aanvallen... Ik ben zo bang dat, als ik ontworm, ik haar maag alleen maar rotter maak??
geer
5-sterren
Berichten: 2502
Lid geworden op: Ma 28 Apr 2003, 17:15
Locatie: Amsterdam
Contact:

Re: De maag, de handen en het haar...

Berichtdoor geer » Do 07 Jan 2010, 11:23

Zijn er anderen die een mening hebben over het ontwormen?


(gut, zou ze soms onzeker zijn?)
bloemetje
5-sterren
Berichten: 2397
Lid geworden op: Do 17 Nov 2005, 09:43

Re: De maag, de handen en het haar...

Berichtdoor bloemetje » Do 07 Jan 2010, 11:26

geer schreef:Zijn er anderen die een mening hebben over het ontwormen?


(gut, zou ze soms onzeker zijn?)


Vind je het gek! Zou ik ook zijn..

Ik zou het proberen denk ik..
*Natasja*
5-sterren
Berichten: 3629
Lid geworden op: Za 03 Sep 2005, 16:43
Contact:

Re: De maag, de handen en het haar...

Berichtdoor *Natasja* » Do 07 Jan 2010, 11:26

geer schreef:Zijn er anderen die een mening hebben over het ontwormen?


(gut, zou ze soms onzeker zijn?)


Ik zou eerst ontlastingonderzoek laten doen, zeker in het geval van Soofje. Want het zal haar maag inderdaad geen goed doen, een ontwormingskuur.
bloemetje
5-sterren
Berichten: 2397
Lid geworden op: Do 17 Nov 2005, 09:43

Re: De maag, de handen en het haar...

Berichtdoor bloemetje » Do 07 Jan 2010, 11:28

*Natasja* schreef:Ik zou eerst ontlastingonderzoek laten doen, zeker in het geval van Soofje. Want het zal haar maag inderdaad geen goed doen, een ontwormingskuur.


Maar, is die maagworm dan ook wel te vinden...
Barfplaats
Gesponsord bericht

Re: De maag, de handen en het haar...

Berichtdoor Barfplaats


Terug naar “Vragen en Problemen over gezondheid”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 4 gasten