rood oog, rode jeukende poten, vieze jeukende oren

Hier kun je al je vragen en problemen kwijt met betrekking tot de gezondheid. Raadpleeg uw dierenarts bij twijfel of urgente zaken.

Moderator: Lizzy

Omlaag
Barfplaats
Gesponsord bericht

rood oog, rode jeukende poten, vieze jeukende oren

Berichtdoor Barfplaats

Gebruikersavatar
WillyP
5-sterren
Berichten: 1081
Lid geworden op: Do 12 Feb 2009, 22:06
Locatie: Grijpskerke

rood oog, rode jeukende poten, vieze jeukende oren

Berichtdoor WillyP » Za 28 Nov 2009, 19:39

Onze Baiko heeft altijd veel oorsmeer. Nu jeukt het weer zo veel dat hij het open gekrabt heeft.
Hij heeft sinds gisteren ook één rood oog en is een heel klein beetje puzzig.
En ook zijn poten zijn rood tussen de tenen, heeft nu aan één poot zoveel gebeten dat ook dat open is. De poten heb ik ingesmeerd met TeaTree, dat werkt wel, maar voor hoe lang. Ik zal het vanavond voor het slapen gaan weer een keer insmeren.

Kunnen het oog, oren en poten iets met elkaar te maken hebben?

Wat kan ik er, zonder chemische DA-spullen, wat aan doen?

Voor de oren dacht ik zelf aan Puur Oor. Maar wat voor de ogen en poten?

Of kan het iets te maken hebben met een overgevoeligheid voor voedsel of van buitenaf?
diergedrag
3-sterren
Berichten: 231
Lid geworden op: Vr 01 Aug 2008, 13:38

Re: rood oog, rode jeukende poten, vieze jeukende oren

Berichtdoor diergedrag » Zo 29 Nov 2009, 15:17

Ja dat kan heel goed! Veel oorsmeer kan een uiting zijn van Seborrhoe oftewel overvloedige talgproductie. Bij de vacht zie je vaak een vettige, schilferige vacht maar het hoeft niet zowel aan de vacht als aan de oren op te treden.
Het kan allemaal te maken hebben met een voedselovergevoeligheid. Bij de ogen zie je dan vaak dat de binnenste ooghoeken verdikken en kaal worden.

Voedselovergevoeligheid is vaak voor een eiwit zoals bijvoorbeeld rund of kip. Probeer een tijdlang zo'n eiwit helemaal te mijden en kijk wat voor effect dat heeft. Overigens kunnen ook andere allergieen klachten opwekken maar voedselovergevoeligheid komt veel voor (helaas).

Pussige uitvloeiing aan de ogen duidt echt op een ontsteking. Je zou kunnen proberen om het oog te betten met afgekoelde thee van ogentroost of kamille.

Ik raad je aan om toch je hond door een dierenarts te laten nakijken! Als je weet wat het is kun je altijd nog kiezen voor natuurlijke middelen maar dan heeft er wel een arts naar gekeken.
Gebruikersavatar
me and my boys
5-sterren
Berichten: 12159
Lid geworden op: Ma 06 Nov 2006, 11:42
Contact:

Re: rood oog, rode jeukende poten, vieze jeukende oren

Berichtdoor me and my boys » Zo 29 Nov 2009, 19:42

ik zou ook naar de da gaan, niet zelf utteren aan ogen en oren...
Gebruikersavatar
WillyP
5-sterren
Berichten: 1081
Lid geworden op: Do 12 Feb 2009, 22:06
Locatie: Grijpskerke

Re: rood oog, rode jeukende poten, vieze jeukende oren

Berichtdoor WillyP » Zo 29 Nov 2009, 22:04

Ja, jullie hebben gelijk. Ik ben ook niet iemand die lang wacht om naar een DA te gaan. Maar omdat ik vaker met dit soort gevallen van jeuk en plekken daar ben geweest en terug kwam met pillen en dieetvoer, Prednison injectie, heb ik het nu niet meer zo op de DA. Ik ga het navragen aan de natuurgeneeskundige die ik een tijd geleden ook over de vloer heb gehad. Bij haar heeft Baiko meer baat gehad.

Nadat ik overgestapt ben op Barf zijn de klachten van voorheen ook bijna helemaal verdwenen. Niet helemaal en dus de natuurgeneeskunige dierenarts ingeschakeld met een huisbezoek. Daar zijn we een heel eind mee verder gekomen.

Nu ik de poten heb ingesmeerd met TeaTree is het toch veel rustiger geworden. Zijn oren heb ik schoongemaakt en de oorschelpen ook met de TeaTree ingesmeerd (niet van binnen, hoor), ook daar meer rust. Het oog heb ik steeds met gekookt, afgekoeld water schoongemaakt. Het lijkt minder, maar nog niet helemaal weg.

Nu je het over rund en kip hebt.... Ik heb toevallig deze week een flinke kippendij gegeven, normaal blijft het bij kipkarkas met een aanvulling van ander vlees. En het was een kippendij van de Jumbo, de Budget variant. (wat ik nog nooit heb gegeven)
Ik ga dit maar even niet meer geven.

En navragen aan de Natuurgeneeskundige DA, of therapeute eigenlijk.

Het krabben en bijten is wel al helemaal over.
diergedrag
3-sterren
Berichten: 231
Lid geworden op: Vr 01 Aug 2008, 13:38

Re: rood oog, rode jeukende poten, vieze jeukende oren

Berichtdoor diergedrag » Ma 30 Nov 2009, 12:19

Geen wonder dat je niet graag meer naar de da gaat! Meteen prednison vind ik wel een heel zwaar middel. Barf werkt bij vrijwel alle honden veel beter dan dieetvoer omdat het veel natuurlijker is (kijk maar eens wat er in dat dieetvoer zit!). Het kan alleen even zoeken zijn naar wat je hond niet verdraagt. Ik zou inderdaad kip een tijdje helemaal mijden en dan weer eens geven en zien wat het dan voor gevolgen heeft. Dan weet je of het echt aan de kip ligt.
Is een andere dierenarts niet een optie? En eerst alleen om advies vragen en niet meteen je hond allerlei middelen laten geven.

Industriele kip (zoals ik dat noem) is iets heel anders dan natuurlijke kip. Mogelijk kan je hond dus wel tegen kip maar niet tegen kip waarmee is gerotzooid.

Fijn dat het beter gaat!!! Laat je weten wat de natuurgeneeskundige ervan zegt?
Gebruikersavatar
WillyP
5-sterren
Berichten: 1081
Lid geworden op: Do 12 Feb 2009, 22:06
Locatie: Grijpskerke

Re: rood oog, rode jeukende poten, vieze jeukende oren

Berichtdoor WillyP » Ma 30 Nov 2009, 13:17

De natuurgeneeskundige heb ik gemaild. Even wachten op antwoord.

Geen wonder dat je niet graag meer naar de da gaat! Meteen prednison vind ik wel een heel zwaar middel. Barf werkt bij vrijwel alle honden veel beter dan dieetvoer omdat het veel natuurlijker is (kijk maar eens wat er in dat dieetvoer zit!).


De Da heef niet meteen Prednison ingezet, maar na de vele keren dat we andere middelen geprobeerd hadden, was dit volgens haar de enige keuze, samen met dieetvoer. Toen nam ik dit nog aan, maar nu weet ik anders. Ik ben daarna ook gaan zoeken naar een oplossing voor de problemen die hij had. (dat waren: diverse anaalklierontstekingen, veel jeuk tussen de twee achterpoten, rode plekken, schilferige huid)
Ik ben toen via iemand op Barf terecht gekomen. Dat had ik direct moeten weten toen ik Baiko in huis kreeg. Voordien wist ik niet van deze methode van voeren af. Gelukkig nu wel.
De jeuk die hij voorheen had is hij nu helemaal kwijt, geen anaalklieren meer ontstoken, geen schilfers meer, geen rode plekken. Maar nu dan de rode poten, oog en jeukende oren.
Vandaag is het weer rustiger dan gisteren. Smeer nog wel met de TeaTree en maak de ogen schoon met gekookt, afgekoeld water. En het ziet er allemaal minder rood uit.

Andere DA vind ik nu op het moment niet nodig. Ik kom er gelukkig ook niet meer zoveel als voorheen. Dankzij Barf ;)
bloemetje
5-sterren
Berichten: 2397
Lid geworden op: Do 17 Nov 2005, 09:43

Re: rood oog, rode jeukende poten, vieze jeukende oren

Berichtdoor bloemetje » Ma 30 Nov 2009, 15:17

Toch vind ik het raar.. Waarom geen kweek of een afkrabsel of een doorverwijzing naar een specialist? Mijn da doet dat ook nooit. Moet er altijd zelf om vragen  :-\
Een natuurlijk arts kan je misschien idd wel goed helpen. Zeker doen als hij weer last heeft..
Lizzy
Moderator
Berichten: 62894
Lid geworden op: Ma 24 Mar 2003, 19:28
Contact:

Re: rood oog, rode jeukende poten, vieze jeukende oren

Berichtdoor Lizzy » Wo 02 Dec 2009, 07:58

Het klinkt allemaal vrij heftig, dit. Het kan met voedsel te maken hebben. Maar het hoeft niet. Er wordt vaak 'de schuld' gegeven aan voedsel terwijl er zoveel andere oorzaken kunnen zijn. Een hond kan allergisch zijn voor mijt of wol of een specifiek schoonmaak of wasmiddel. Ben je van wasmiddel/schoonmaakmiddel veranderd? Heb je toevallig iets van een nieuwe plant in huis?

Heeft hij een nieuwe mand/kleedje? Heeft je hond wel eens een ontgiftingskuur gedaan? Misschien eens in overleg met je therapeut over denken, om Drainage Compositium van de Groene Os in te gaan zetten. Dat kan best heftig worden hoor, maar soms moet 'het er uit'. Ik zou dit niet in m'n eentje gaan zitten doen, maar onder begeleiding. En misschien eerst ontgiften met iets milders, chlorella. Met Probiotica. En dan 10 dagen groene leem. En dan drainage compositum.

Op zich zou ik ook wel willen weten wat de oorzaak van dit probleem is. En soms kom je daar gewoon niet achter........ Mocht je zelf denken dat het een allergie is voor voedsel: er zijn naast kip wel meer dingen waar honden allergisch op kunnen reageren. Ik ken er, die zijn allergisch voor paprika. En ik ken er die allergisch zijn voor ei. En voor zalm. En voor pens. Dus als je voedsel vermoed, kun je ook 6 tot 9 weken een eliminatie dieet doen. Je geeft dan een diersoort dat je hond nog nooit eerder gegeten heeft. Ik zeg maar wat, konijn. Of eend. Ofzo. En daar geef je dan de botten, het vlees en de organen van. En daarnaast geef je niets. Geen koekje, geen snoepje, geen groenten, niks niks niks. Mocht je hond klachtvrij raken binnen deze weken, kun je er wel vanuit gaat dat er een link is met de voeding. Je gaat dan 1 keer per week weer iets nieuws toevoegen om te kijken waar je hond op reageert. En met een beetje mazzel kom je er zo achter waar je hond niet goed op reageert. Het is een hell of a job, maar het is te doen. Ik vind dat veel mensen 'de fout maken' om bijv. Carnibest Eend en Rijst te gaan geven (omdat de hond nog nooit eend heeft gegeten), de hond van de problemen af is en dan dit voer blijven geven. Soms gaat dat goed. Maar net zo vaak (en misschien wel vaker) gaat de hond toch weer een allergie opbouwen voor eend. En zit je dus op het exacte probleem als waar je hiervoor zat. Die kans is kleiner wanneer je verschillende diersoorten en voedsel aan blijft bieden.
Gebruikersavatar
WillyP
5-sterren
Berichten: 1081
Lid geworden op: Do 12 Feb 2009, 22:06
Locatie: Grijpskerke

Re: rood oog, rode jeukende poten, vieze jeukende oren

Berichtdoor WillyP » Wo 02 Dec 2009, 17:30

Ik heb advies gehad van de natuurgeneeskundig DA. Ze zei dat ik de ogen en oren 2-3 keer per dag schoon moet maken met aftreksel van kamille. En 2 weken brandnetel door zijn voer doen. 5 theelepels op 1 kilo voer. Brandnetel reinigt van binnenuit. Dit heb ik een tijd geleden ook gedaan.
Zijn poten blijf ik nog even smeren met TeaTree, werkt echt. Zijn ogen en oren wacht ik nog even af. Het is vanzelf ook wel al wat minder geworden, gelukkig.

Ook zij dacht dat het van de budget-kip komt. Ik ga hem dit dus niet meer geven. Vooral de goedkopere varianten van kippenvlees uit de supermarkten bevatten niet-lichaamseigen stoffen.

Als dit allemaal niet voldoende helpt adviseerde ze toch een consult.

De Drainage Compositum heb ik hem al eens eerder gegeven.
Gebruikersavatar
éetje
1-ster
Berichten: 21
Lid geworden op: Di 08 Sep 2009, 12:10

Re: rood oog, rode jeukende poten, vieze jeukende oren

Berichtdoor éetje » Do 03 Dec 2009, 10:36

Wij hebben een beetje vergelijkbare problemen met de hond. Ik heb het te ver laten komen.
Moos ging zich erg beschadigen van de jeuk.
Toen was het te laat om met de natuurlijke middelen in te grijpen.
Prednison helaas, maar het beest was dol van de jeuk.
Zoals jullie de hond behandelen klinkt goed, maar hou hem in de gaten is mijn advies.
Moos was in een drukke dag, dat ik niet op hem lette open gekrabt infectie erbij.
Dat wil je echt niet meemaken. Gelukkig is het nu weer beter met hem.
jullie ook succes met de zoektocht naar de oorzaak.
Gebruikersavatar
WillyP
5-sterren
Berichten: 1081
Lid geworden op: Do 12 Feb 2009, 22:06
Locatie: Grijpskerke

Re: rood oog, rode jeukende poten, vieze jeukende oren

Berichtdoor WillyP » Do 03 Dec 2009, 15:50

éetje schreef:Wij hebben een beetje vergelijkbare problemen met de hond. Ik heb het te ver laten komen.
Moos ging zich erg beschadigen van de jeuk.
Toen was het te laat om met de natuurlijke middelen in te grijpen.
Prednison helaas, maar het beest was dol van de jeuk.
Zoals jullie de hond behandelen klinkt goed, maar hou hem in de gaten is mijn advies.
Moos was in een drukke dag, dat ik niet op hem lette open gekrabt infectie erbij.
Dat wil je echt niet meemaken. Gelukkig is het nu weer beter met hem.
jullie ook succes met de zoektocht naar de oorzaak.


Ik hou hem ook al heel lang in de gaten. En ook onze hond heeft Prednison gehad. Nu weten we dat het de brokken waren. En nu blijkt dat ook misschien de industriekip ook voor reacties zorgt. Als we maar heel natuurlijk voeren, dus zo weinig mogelijk toevoegingen dan gaat het goed. Nu ben ik een beetje dom geweest om de goedkoopste kip te kopen van de Jumbo. Moet ik gewoon niet doen dus.

Ik ga voor zulke problemen ook niet meer naar de DA als eerste instantie, ik vraag hulp aan de natuurgeneeskundig therapeute voor dieren.
Barfplaats
Gesponsord bericht

Re: rood oog, rode jeukende poten, vieze jeukende oren

Berichtdoor Barfplaats


Terug naar “Vragen en Problemen over gezondheid”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 4 gasten