Pagina 1 van 1

epilepsie

Geplaatst: Zo 12 Apr 2009, 10:36
door mia
ik ben mia en ik heb een schat van een briardreu van 3 jaar, epileptisch sedert 17 oktober, zomaar out of the blue een zware cluster gedaan, bijna drie dagen in coma gelegen maar hij is er toch doorgesparteld (af en toe gebeurt nog een mirakeltje) !  nu bijna zes maanden later staat hij op 3 pillen gardenal 100 (phenobarbital) per dag wat toch al vrij hoog is !  bloedspiegel was deze week normaal (<15 en >45 heeft hij 27) maar toch krijgen we hem niet stabiel !  hij 'fietst' vreselijk veel deze week met zijn rechter achterpoot, hij blijft (kleine) aanvalen doen !  hij is nooit alleen en ik heb dag noch nacht rust !  heeft iemand hier ervaring mee, gelijk wat (acupunctuur, homeopathie, ...)  alle hulp is zo welkom !  thanks van mij en Yazz !!!

je mag mij gerust mailen mia.turpyn@telenet.be

Re: epilepsie

Geplaatst: Zo 12 Apr 2009, 10:47
door Angelique
Alternatieve dingen doen helaas niet zoveel bij epilepsie. Wel kan de Fenobarbital nog omhoog, want je zit redelijk laag. Eventueel kun je naast Fenobarbital Kaliumbrominde gaan geven, dit moet je even met je da kortsluiten.

Is de hond wel degelijk onderzocht voordat de diagnose "epilepsie" werd gesteld? Het is namelijk niet echt gebruikelijk om met een cluster te beginnen.

Re: epilepsie

Geplaatst: Zo 12 Apr 2009, 22:45
door mia
dank je wel voor je reactie !  en jawel het is echt wel epi, wat een nachtmerrie was me dat, begonnen om 2 uur snachts en maar blijven doorgaan en om 3 uur dan de dokter gebeld en hem naar de kliniek gebracht en toen ging hij in coma !  kwil dat nooit meer meemaken !
yazz zit nu op een dosis van 3 tabletten gardenal 100 per dag, dat is 6.38 mg per kg (hij weegt 47 kg) normaal geven ze 5 mg per kg lichaamsgewicht !
heb jij ervaring met epileptische honden ?  ik een beetje, mijn eerste briard had ook aanvallen maar die was al 12 jaar en een scan wees uit dat hij een tumor had en hij heeft zijn hersenpunctie niet overleefd ! maar dat was allemaal zo snel ,in amper 1 week was dat allemaal voorbij !
groetjes en dank je wel !

Re: epilepsie

Geplaatst: Zo 12 Apr 2009, 23:20
door Angelique
Je mg in gift zijn wel hoog, maar je bloedspiegel niet.  Ik persoonlijk zou de Kaliumbromide erbij proberen. Best kans dat je daarmee net die kleine aanvallen drukt.  Laat deze combitherapie wel voorschrijven door een specialist.

Re: epilepsie

Geplaatst: Zo 12 Apr 2009, 23:22
door Angelique
Meld je anders even hier aan http://www.epilepsiebijhonden.nl/forum/

Re: epilepsie

Geplaatst: Ma 13 Apr 2009, 09:35
door mia
ok, dokter had ook al gesproken over kaliumbromide !  kzal morgen langs gaan en kijken hoe het verder moet !
dank voor je reactie !