Pagina 1 van 4

ik weet het echt even niet meer

Geplaatst: Ma 21 Jul 2008, 13:26
door kojak
Jullie weten onderhand vast wel dat kojak een paar maanden geleden best ziek is geweest, wat dat is geweest kon de dierenarts ook niet achterkomen.. daarna kwam het nadenken over de weil enting, omdat die in deze periode ook was afgelopen. Ik heb bewust zo lang mogelijk gewacht, kefir gegeven, echineace, honing, vanalles om zijn weerstand zo hoog mogelijk te krijgen en vorige week hebben we dan de knoop doorgehakt om te gaan enten voor weil, omdat ik gewoonweg vond dat ik het risico nog niet kon lopen en ik me anders constant zorgen zou gaan maken.. na een klein beetje gezeur met de dierenarts was hij het wel met me eens om alleen weil te enten, dus die ging erin. Ik heb er de hele tijd al een naar gevoel bij gehad, ik heb ook de hele tijd al gezegt dat ik zo`n keuze wou maken zodat je niet achteraf zou zeggen; had ik maar dat of dat gedaan. Maar helaas kan dat niet, bij beide keuzes kan het goed fout gaan. Kojak heeft vandaag zijn eerste epileptische aanval gehad.. ik heb het (gelukkig) niet gezien want ik was volgens mij helemaal gek geworden.. ik vind het echt verschrikkelijk en vraag me echt af wat k nu fout heb gedaan, ik had er zo`n rekening mee gehouden, met zo veel mensen gepraat meningen gevraagd enz. een lang verhaal kort, had ik nu toch maar wat anders gedaan..
pff k ben echt helemaal van de wereld, en kojak zelf ook, hij durft niet meer te slapen omdat het gebeurde toen hij sliep, mijn ouders waren erbij en dachten dat hij dood ging, haha ze zitten helemaal onder de blauwe plekken..

Re: ik weet het echt even niet meer

Geplaatst: Ma 21 Jul 2008, 13:36
door me and my boys
ach jee, ja we moeten nu eenmaal keuzes maken en soms pakt dat niet goed uit.
Maar net wat je zegt, het risico lopen om niet te enten is ook weer wat......
Het is jammer en te hopen dat kojak er niet te veel last van heb.
En praat jezelf nu geen schuldgevoel aan, je heb genoeg informatie en raad gevraagd om tot deze beslissing te nemen, en die was op dat moment goed, had je het niet gedaan en kojak zou ziek zijn geworden(weill) dan had je je ook wel voor je hoofd kunnen slaan.
Dus kop op, komt allemaal vast weer goed.

Re: ik weet het echt even niet meer

Geplaatst: Ma 21 Jul 2008, 15:17
door Nitus
Net als Ellen vind ik dat je jezelf niet schuldig moet voelen, want jij hebt alles gedaan wat in je macht lag om je hond zo optimaal mogelijk in conditie te krijgen voordat je de Weil enting ging halen. Ja, jij hebt ervoor gekozen die te zetten (na lang en zorgvuldig nadenken), maar als het aan je DA lag had Kojak die al veel eerder gehad, jouw DA heeft er dus geen moment over nagedacht. Dat deze enting nu voor Kojak zo'n dramatische bijwerking zou hebben had je niet verwacht (want dan had je het niet gedaan).
Dit is gewoon vreselijk shit voor jullie :'( en ik hoop dat het bij deze ene aanval blijft. Ik zou als ik jou was Kajak in de toekomst nergens meer voor laten vaccineren en ook oppassen met vlooienbestrijdingmiddelen.
Heel veel sterkte :-* en hopelijk is Kojak snel weer zichzelf en durft hij weer rustig te gaan slapen.

Re: ik weet het echt even niet meer

Geplaatst: Ma 21 Jul 2008, 17:30
door Hitam
Ai dat is balen. Dit wist je ook niet van te voren, dus gebeurd is gebeurd. Als hij verder normaal is, even afwachten. Misschien was het eenmalig.

Re: ik weet het echt even niet meer

Geplaatst: Ma 21 Jul 2008, 18:43
door Sonja
Sluit me helemaal bij de rest aan: jij hebt er al zoveel beter over nagedacht of je je hond wel zou laten enten dan de doorsnee hondenbezitter zou hebben gedaan, dat jou echt helemaal niets te verwijten valt. Het is gewoon domme, domme pech dat dit nu gebeurt.

Re: ik weet het echt even niet meer

Geplaatst: Ma 21 Jul 2008, 19:50
door Femke
het lijkt soms wel of deze dingen alleen maar gebeuren bij mensen die er ernstig over nagedacht hebben  :-\
Om me heen jassen mensen entingen in hun honden, laten ze castreren, ontwormen iedere 8 weken zonder een centje pijn. Wij hebben na lang wikken en wegen Loebas laten castreren -> een week na castratie had hij een scrotum zo groot als een galia meloen  :'( :'(
Het herstel heeft ruim 2 maanden geduurd.
Ik laat de honden rabiës enten maar niet nadat ze eerst een weerstands boost van hier tot ginder gehad hebben; ik zie snot uit hun neus en ogen  :-\
Ik ontworm de honden één keer omdat ik een hond met een wormbesmetting over de vloer heb gehad: Sunday kotst zichzelf helemaal binnenste buiten  :-X

Anyway....dat je er goed over nagedacht hebt is te prijzen. Dit voorziet niemand....
Ik hoop dat het eenmalig is geweest.

Er is een homeopatisch middel wat je kan inzetten bij heftige entreacties, ik zal eens even voor je zoeken, misschien is het wat voor je...

Re: ik weet het echt even niet meer

Geplaatst: Ma 21 Jul 2008, 19:58
door Femke

Re: ik weet het echt even niet meer

Geplaatst: Di 22 Jul 2008, 00:30
door kojak
net de tweede aanval gehad, ik vind het wel erg snel op elkaar. er heeft maar 12 uur tussen gezeten, wat verschrikkelijk we gaan morgen meteen naar de dierenarts en ik blijf denk ik maar bij hem vannacht.
dit keer was ik er wel bij en vooral het "tweede" gedeelde vond ik heel erg, hij keek me heel verwilderd aan en zat verschrikkelijk te grommen en liep naar me toe, ik dacht dat ie me aan ging vallen. het lijkt niet eens meer op kojak, dan ineens veranderd ie weer in de oude kojak, wat een hel ineens vandaag. :'(

Re: ik weet het echt even niet meer

Geplaatst: Di 22 Jul 2008, 07:00
door Lizzy
Ach hemeltje.... :'(
Heel veel sterkte vandaag. Laat je desnoods naar een specialist sturen. Bij mijn weten is Paul Mandigers goed op dit gebied. Hij zit als specialist in de Wagenrenk. We duimen voor jullie.

Re: ik weet het echt even niet meer

Geplaatst: Di 22 Jul 2008, 08:23
door Femke
jeetje dit is wel heel erg heftig  :-\ :-\ :'( :'( :'( :'(

Veel sterkte ermee, ik hoop dat het bij 2 keer blijft.

Re: ik weet het echt even niet meer

Geplaatst: Di 22 Jul 2008, 08:37
door me and my boys
ojeetje, veel sterkte vandaag

Re: ik weet het echt even niet meer

Geplaatst: Di 22 Jul 2008, 09:08
door Hitam
Ik zou in elk geval de entingsnosodes geven om te ontstoren.

Re: ik weet het echt even niet meer

Geplaatst: Di 22 Jul 2008, 09:15
door Laura2004
Ik had al meegelezen, maar nog niet gereageerd, omdat iedereen al had gezegd wat ik ook had kunnen zeggen, maar ik wil je toch nog even heel veel sterkte wensen, want dit is toch wel heel erg schrikken :'(

Re: ik weet het echt even niet meer

Geplaatst: Di 22 Jul 2008, 09:38
door cathrien
Sterkte

Re: ik weet het echt even niet meer

Geplaatst: Di 22 Jul 2008, 10:22
door kira
Wat gruwelijk. Maak jezelf geen verwijt. En ik duim dat het bij deze twee aanvallen blijft en dat er geen 3e komt. Heel veel sterkte.