Pagina 1 van 1

Jeuk en roodheid

Geplaatst: Wo 21 Mar 2007, 19:47
door LaSkyler
Hoi allemaal,

sinds ongeveer 2 weken heeft Bas in 1 van zijn liezen een erg rode huid. Op sommige plaatsen waren kleine bultjes te zien.
Ik heb geen idee wat het kan zijn, heb zijn haren weggeknipt zodat ik er met de calendula aan kan maar dat heeft nog helemaal niks verbeterd. Het is alleen maar erger geworden omdat hij eraan zit te bijten.
De huid is nu schraal en kapot.
Ik ben vorige week bij een humaan natuurgeneeskundige geweest, hij zei dat het te maken had met iets toxisch, en heeft Urtica Urens voorgeschreven. Ik ben daar meteen mee begonnen. Hoewel ik weet dat je in de homeopathie een beginverergering kunt hebben, zit ik te twijfelen of ik niet toch naar de dierenarts moet. Ik weet dat Bas daar waarschijnlijk een spuit cortico's krijgt, en daar ben ik niet gek op.

Hebben jullie enig idee wat het kan zijn of wat zouden jullie doen?

Re: Jeuk en roodheid

Geplaatst: Wo 21 Mar 2007, 22:57
door Lizzy
Oei, dit is moeilijk te zeggen. Het kan heel goed een allergie voor iets zijn. Maar weet je, mijn Whoofer had rode liezen waar ze alsmaar in zat te soppen (en waardoor ze plekjes kreeg) door, wat later bleek, rugpijn.

Ik vind alleen een cortico spuit wel heel erg kort door de bocht, van je DA. Waarom zou ie dat doen? En dan, daar ben je toch zelf bij? Je kunt toch zeggen dat je dat niet wil hebben, omdat je liever zoekt naar de oorzaak?

Is een holistisch DA anders niks voor je?

Re: Jeuk en roodheid

Geplaatst: Do 22 Mar 2007, 18:43
door tiny
Misschien is Bachbloesem zalf een optie. Cortico's is gelijk wel erg heftig.

Re: Jeuk en roodheid

Geplaatst: Vr 23 Mar 2007, 19:01
door LaSkyler
De Bach bloesem zalf heb ik al geprobeerd, die heeft niks gedaan, Bas zat er alleen maar meer aan (logisch natuurlijk). Heb ook calendula geprobeerd.

Ik zou heel graag naar een holistisch dierenarts gaan maar ik ken er geen in de buurt, jammer genoeg. (Houd me aanbevolen!)
Ik heb geen idee wat de oorzaak kan zijn, maar wil het dolgraag weten. Als het volgende week nog steeds niet beter is ga ik dan ook naar de dierenarts met Bas.

Groetjes van Lonie.

Re: Jeuk en roodheid

Geplaatst: Vr 23 Mar 2007, 19:07
door Truus
Timo heeft dit altijd in het voorjaar met het lopen door het jonge gras. Hij heeft het ook in zijn liezen en buik.In de zomer is het weer over. Het lijkt inderdaad op een allergie. Ik heb er een emulsie voor van de D.A. en dan wordt het weer rustiger.Ik weet niet of je er wat aan hebt maar vertel het maar even.

Re: Jeuk en roodheid

Geplaatst: Vr 23 Mar 2007, 22:53
door LaSkyler
Houd me voor alle tips aanbevolen, dankjewel :)