homeopathie bij honden en leverdieet

Hier kun je al je vragen en problemen kwijt met betrekking tot de gezondheid. Raadpleeg uw dierenarts bij twijfel of urgente zaken.

Moderator: Lizzy

Omlaag
Barfplaats
Gesponsord bericht

homeopathie bij honden en leverdieet

Berichtdoor Barfplaats

gesias
1-ster
Berichten: 15
Lid geworden op: Di 16 Nov 2004, 13:10
Locatie: Limburg

homeopathie bij honden en leverdieet

Berichtdoor gesias » Zo 06 Aug 2006, 20:50

Hallo,

Onze hond, een shih tzu, heeft al jaren problemen met de ogen en ook met de huid. Voor de ogen ( de vetten in het voedsel zetten zich om in oogkristallen) kwamen we in Oisterwijk terecht. Daar schreef men ons een dieet voor, en als reaktie daarop kreeg de hond ontzettende huidproblemen. Jeuk, schilfers, gisten .... Weer naar Oisterwijk, nu voor de huid. De eerste keren hielpen de medicijnen, maar naderhand niet meer.
Toen besloten we iets anders te proberen, homeopathie bij Dr.Spierz in Geleen. ( heeft iemand ervaring met homeopathie bij honden? )
Deze dokter liet bloed prikken en we kregen vrij snel de uitslag ... problemen met de lever. De normale waarde is <10 en bij onze hond was de waarde 64. Hij stuurde ons door naar Wageningen, door volgde wederom bloedonderzoek en een echo, waarop niets was te zien.
De uitslag van het bloed wees een leverwaarde van 195 op, en dat was veel te hoog. Weer terug naar Wageningen, en een leverbioptie volgde.
De uitslag was dat de hond waarschijnlijk een reaktielever heeft, op het een of ander. Een atopie onderzoek leverde niet veel op, allergisch voor de verpakkingsmijt van de hondebrokken in geringe mate.
Van de homeopatische arts kregen we homeopatische druppels om de afvalstoffen sneller af te voeren. Toen het eerste flesje leeg was gingen we terug, wederom bloedonderzoek en toen belde de arts met de mededeling dat ze een ontsteking in de lever had, en we antibiotica moesten gaan geven.

Al met al een heel gedoe, en de vraag is, hoe moeten we verder.
Al die onderzoeken kosten veel geld, de uitslagen zijn teleurstellend, die lossen het probleem niet op maar we schijnen er steeds meer problemen bij te krijgen .... wie heeft vaker een hond gehad met ontstekingen in de lever?
Is er iemand die weet wat het beste dieet is om de lever te ontlasten en wie heeft er ervaring met homeopatische doktoren bij dieren?
De hond is 7 jaar.

Bij voorbaat dank voor het meedenken.
Lizzy
Moderator
Berichten: 63995
Lid geworden op: Ma 24 Mar 2003, 19:28
Contact:

Re: homeopathie bij honden en leverdieet

Berichtdoor Lizzy » Ma 07 Aug 2006, 08:53

Oh jee, wat een vervelende toestanden allemaal.

In het algemeen stelt Puotinen (bekend holistisch dierenarts in Amerika) dat je de hond eerst korte tijd moet laten vasten, moet de hond extra vitamine C toegediend krijgen, moet de hond rauw wortelsap krijgen (elke dag). Ook zou de hond minder vet mogen hebben. Het beste geef je ook zoveel mogelijk biologisch spul (om de lever zo min mogelijk te belasten). Ook zou je iedere dag probiotica bij de maaltijd moeten geven (acidophilus).

Ter ondersteuning geef je : maria-distel.

Verder qua voeding: mager vlees, makkelijk verteerbare vleesbotten (ik zou dan vleesbotten van kleine dieren nemen zoals kip, eend, parelhoen, konijn), zuivel, koolhydraten (in de vorm van bijv. rijst - normaalgesproken is koolhydraat niet aan te bevelen in het dieet van de hond, maar bij leverproblemen maken we een uitzondering) en kleine hoeveelheden orgaanvlees. Verder wordt er juist aangeraden om verspreid over de dag meerdere kleinere maaltijden te geven.

Qua homeopathie heb ik zeer goede eravaringen.
diana
5-sterren
Berichten: 926
Lid geworden op: Di 25 Mar 2003, 20:15
Locatie: veenendaal

Re: homeopathie bij honden en leverdieet

Berichtdoor diana » Ma 14 Jul 2008, 08:41

Omdat Lady met ongeveer hetzelfde probleem zit en er gekeken wordtop wel ondersteunend homeopatisch middel ze straks komt wanneer de ontsteking weg is houdt ik dit even een beetje bovenaan .
Barfplaats
Gesponsord bericht

Re: homeopathie bij honden en leverdieet

Berichtdoor Barfplaats


Terug naar “Vragen en Problemen over gezondheid”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 4 gasten