Pagina 1 van 1

Abnormaal veel drinken

Geplaatst: Ma 12 Jun 2006, 10:05
door Sennaruby
Goedemorgen!

De hond van een vriend van mij, een broerje van mijn jongste hond, krijgt sinds een half jaartje CB en hij vindt het heerlijk. Mijn honden BARFEN en krijgen af en toe nog CB. Bij hen merk ik dat ze (behalve nu dan met deze hitte) veel minder drinken dan toen ze nog brokken kregen. Gijs, de hond van die vriend, drinkt ontzettend veel. Op brokken, maar ook nu hij CB krijgt. Na het eten (2x per dag) drinkt hij een grote bak water op en gedurende de dag nog een grote bak water. Is dit normaal? Zou er iets met zijn nieren kunnen zijn of maak ik me onnodig ongerust? Gijs is trouwens 20 maanden oud.

Groetjes,

Fieke

Re:Abnormaal veel drinken

Geplaatst: Ma 12 Jun 2006, 10:15
door Audrina
Hoeveel is abnormaal veel ongeveer? Hoe groot is die waterbak?

Een hond heeft ongeveer 50 ml water per kg lichaamsgewicht per dag nodig. Dat is voor een hond van 20 kilo ongeveer een liter. De ene hond drinkt wat meer en de andere hond wat minder.

Het kan ook obsessief gedrag zijn. Toen wij Daisy net kregen (herplaatser) had ze ook de gewoonte om meerdere keren per dag de waterbak helemaal leeg te drinken. Ik heb ze toen helemaal binnenstebuiten laten keren maar er was niks lichamelijks te vinden en bij haar bleek het gewoon stress / gewoonte te zijn. Bij haar vorige baas zat ze heel de dag in haar uppie in de tuin of bij slecht weer in een klein halletje, dus is ze daar uit verveling maar meer gaan drinken en dat werd gewoonte.

Maar voor de zekerheid zouden ze de hond ff na kunnen laten kijken zodat ze meteen weten of het een lichamelijke oorzaak heeft.

Re:Abnormaal veel drinken

Geplaatst: Ma 12 Jun 2006, 11:40
door Sennaruby
De drinkbak heeft een diameter van ongeveer 25 cm schat ik en loopt breeder toe naar boven. En de hond weegt 30 kg en zou dus ongeveer 1,5 liter water nodig hebben. Ik zal het hem eens in de gaten laten houden.

Re:Abnormaal veel drinken

Geplaatst: Ma 12 Jun 2006, 12:14
door Audrina
Die bakken van 25 cm zijn dacht ik 3 liter, dus dan is 2 tot 3 van die bakken idd wel erg veel. Die vriend zou Gijs ook een tijdje afgepast water kunnen geven, dan kan je zien hoeveel nu in werkelijkheid drinkt. En met afgepast bedoel ik niet beperkt, maar een afgemeten hoeveelheid. ;)

Re:Abnormaal veel drinken

Geplaatst: Ma 12 Jun 2006, 12:30
door Sennaruby
Bedankt voor het meedenken!

Ik zal het hem zeker voorstellen om afgepast water te geven om het zeker te weten hoeveel hij drinkt, hoewel het met deze hitte natuurlijk niet echt representatief is :)

Groetjes,

Fieke

Re:Abnormaal veel drinken

Geplaatst: Ma 12 Jun 2006, 12:46
door Lizzy
Als hij veel drinkt zou ik zeker even bij de DA langs gaan. Het kan een gewoonte drinker zijn geworden, maar lichamelijke problemen moeten in mijn ogen wel uitgesloten worden (die kunnen er wel zijn. Nu is de hond nog errug jong dus veel ziektes lijken me onwaarschijnlijk: diabetes, ziekte van cushing, schrompelnier - dit kan ook na bijv. een vergiftiging zijn ontstaan!, centrale diabetes, nefrogene diabetes, pancreas en leverproblemen).

Re:Abnormaal veel drinken

Geplaatst: Ma 12 Jun 2006, 14:04
door Sennaruby
Ik heb het doorgegeven, want van dat lijstje mogelijkheden wordt je niet echt vrolijk, ookal denk ik dat het naar alle waarschijnlijkheid wel om een gewoonte zal gaan... Hij gaat in ieder geval een tijd de hoeveelheid water precies bijhouden.

Groetjes,

Fieke