Pagina 1 van 1

vlooien en wormen

Geplaatst: Zo 04 Sep 2005, 19:34
door avalon
Bij mij in de salon komt een klant waarvan de hond maar niet van de vlooien af kan komen, ook heeft er een van haar honden wormen bij. Dit is op zich niet vreemd, want vlooien en wormen dat gaat goed samen. 6 weken geleden hebben wij de beide honden gewassen met een anti vlooien shampoo, de eigenaar heeft onder tussen haar huis en auto onder handen genomen met frontline en de stofzuiger. De beide honden zijn gelijk na de wasbeurt ook met frontline behandeld en hebben beide een drontal wormkuur gehad. Nu zijn ze hier gisteren weer geweest om met een anti vlooien shampoo te wassen. 1 van haar honden had ruim 20 vlooien en de andere had er helemaal geen. Dus nu moest ze weer opnieuw beginnen. Nu lijkt mij het niet echt goed om elke 6 weken drontal en frontline in en op de honden te doen. Zijn er nog andere dingen die ze zouden kunnen proberen? Ze hebben wel veel last van katten in hun buurt, zijn er misschien katvriendelijke tips om katten te weren uit de tuin? De honden zijn beide nog vrij jong (nog geen jaar).

Re:vlooien en wormen

Geplaatst: Zo 04 Sep 2005, 19:49
door Hitam
Frontline in huis heeft niet zoveel zin, volgens mij. Het kan zijn dat er nog vlooien in huis zitten. Danzou je echte gif moeten gebruiken.
En de weerstand verhogen met goede voeding en knoflook etc.

Re:vlooien en wormen

Geplaatst: Zo 04 Sep 2005, 21:29
door jeanne
en die vlooienpil? is dat niks?

en wie zegt dat ze het huis/omgeving wel echt grondig hebben aangepakt?

Re:vlooien en wormen

Geplaatst: Ma 05 Sep 2005, 09:33
door Lil
Hoi,

Zo'n twee jaar geleden was er bij ons in de buurt een resistentie van vlooien tegen frontline. Dus is zou een ander anti-vlooienmiddel op de hond spuiten en een goede omgevingsspray halen (ga hiervoor naar de da, die heeft ander soort middelen als de dierenwinkel).

Re:vlooien en wormen

Geplaatst: Ma 05 Sep 2005, 21:09
door Hitam
Klopt, ik kom ook steeds vaker tegen dat vlooien niet meer reageren op de Frontline.