Hier kun je al je vragen en problemen kwijt met betrekking tot de gezondheid. Raadpleeg uw dierenarts bij twijfel of urgente zaken.

Moderator: Lizzy

Door faya
#3350036
Ik heb nu een 6 jaar oude golden teef - sportmodelletje die afgelopen maandagavond een trauma opliep - zelf hadden we al het idee dat het een gescheurde achillespees was en dinsdagochtend toen we direct door gegaan zijn naar orthopedisch dierenarts Rasenberg werd dit ook bevestigd. Er is een wond die dus open is (gisteren zelf acederm in gedaan ) en daarnaast is achillespees gescheurd de wond werd vanochtend eerst groter gemaakt ( omdat het al te lang geleden was - dinsdagochtend DA en maandagavond gebeurd om 1800 ) randen weggesneden en daarna wondspoeling, gehecht etc. alles onder narcose, kassa 400 euro. Nu kan er hierdoor volgens arts niet direct geopereerd worden of althans dat is beter zegt hij: eerst wond laten genezen en hopen dat er geen infectie bij komt ( Metacam en Clavubactin meegekregen, krijg je volgens mij voor alles ) dan pas operatie - dus nu woensdag 1 augustus volgende week terug en vrijdag 3 augustus volgende week operatie. Inmiddels begrepen dat ook het materiaal wat arts wil gebruiken, kan zorgen voor meer kans op infectie (Locking Loop Fiberwire techniek ). Leek mij belangrijk dat er zo snel mogelijk operatie zou volgen. Nu andere DA ( specialist Veterenaire Kliniek Vught ) die andere methode - ander materiaal gebruikt en daar dus voor second opinion heen. Iemand hier ervaring met gescheurde achillespees en de behandeling daarvan?
Door tt-tjes
#3350053
Niet met een achillespees, maar Bono heeft begin mei de superficial luxor tendend gescheurt. Had geen wond verder. Is na een week hier aan geopereerd. Revalidatie van ruim 8 weken gehad, waarvan ruim 6 weken in een ren.
Door faya
#3351448
ik begreep al dat het een zeldzame blessure / trauma was, maar zo zeldzaam, niemand die een hond kent of heeft die achillespees doorhad en hoe het herstel daarvan is verlopen. Revalidatie met Fysio? Hydrotherapie?
Door eelke
#3351453
Oooohh sorry, ik had willen reageren maar las jouw topic eerder op mijn mobiel en vergat het toen ik op mijn laptop zat.

Gijs had een gescheurde achillespees. Niet afgescheurd, maar verrekt / scheurtjes erin / gerafeld. De optie was toen ook opereren en daarna gips of meteen gips. We hebben voor het laatste gekozen, maar dat heeft helaas niet goed uitgepakt.

Hoe is het nu?
Door tt-tjes
#3351755
Ik weet wel van een andere TT die dit gehad heeft. Is er aan geopereerd maar heeft een lang revalidatie traject gehad. Is toen ook meteen uit de agility gehaald.
Door faya
#3352569
dank je voor het bericht. Klinkt niet opbeurend, maar wel eerlijk. Ruby is op 27 juli jl. geopereerd door Ceriel Maas uit Vught. De hele pees - bestaande uit 5 strengen was gescheurd, gelukkig wel een mooie scheur..... ::) dat een scheur mooi kan zijn? Hiermee bedoelde hij mooi doormidden dus aan ene zijde genoeg pees en aan andere zijde ook ( kan ook zijn dat je een pees bot verbinding krijgt, dit werd dus pees aan pees zetten ) dit is gedaan dmv locking loop techniek. Na de operatie zijn er gaten in de gewrichten gemaakt rondom de achillespees en hier is een ijzeren constructie gemaakt, externe fixateur genaamd die de boel op zijn plaats moet houden. Ze mag pootje belasten, maar kiest er zelf voor dat ze op 3 poten loopt want gaat veel sneller. Komende vrijdag als alles er goed uitziet wordt ze wederom onder narcose gebracht en wordt de fixateur verwijderd en zou ze een spalk krijgen. Daarna fysio en hydrotherapie. Waarschijnlijk een brace. Ik heb ook via - via gehoord dat er enkele honden zouden zijn die wel weer in het agility terugkonden dus daar hou ik me maar aan vast...... zo triest. Nu graag info over fysio en hydrotherapie ( heb iets ouds gevonden in de bibliotheenk, maar zou graag updates krijgen. Waar is / zijn de goede? Mensen die hond hebben/hadden die gescheurde achillespees had en die ergens goede ervaringen mee hadden en mensen die ervaring hebben niet alleen met het zwemmen bij hydrotherapie, maar met name bij gebruik van aquatrainer, dit zou effectiever zijn! Ervaringen? Pieker me suf, maak me toch veel zorgen om haar en eigenlijk doet ze het zo goed, slaapt en eet en is haar lieve, leuke zelf, maar ik vind het zo sneu ze was een superactief hondje...
Gebruikersavatar
Door Kaela
#3352573
Onze hond heeft na een bekkenkanteling in de hydrotrainer gelopen. Is heel anders dan zwemmen, want in de hydrotrainer moeten ze de gekwetste poot gebruiken en heb je heel veel invloed op hoe en hoe zwaar die poot belast wordt.

Onze hond vond het fijn. Ondanks dat ie heel bang was van water. Maar hij kon er zijn werklust in kwijt en kwam er altijd moe en voldaan uit. Was ook de enige plek waar hij de dierenarts aan hem liet zitten, onder het motto "je doet maar, ik ben aan het werk!".

Wij hadden een werklijn mechel en ja, het is sneu als ze een poos niets kunnen. Maar hoe beter jij je daarbij neerlegt, hoe makkelijker het voor de hond is. De rust en verstandige opbouw is zo belangrijk, zeker bij een pees. Beter nu een zure appel, dan straks geen goed resultaat.
Er zijn ook legio andere dingen te doen die bezigheid en plezier geven, afhankelijk van wat ze mag. Onze hond kon geen behendigheid meer, maar vond Hoopers ook heel leuk. En speuren, waarbij detectie ook weer een vorm is die lichamelijk veel minder impact heeft maar wel goed "werk" biedt. Is voor later, maar ik bedoel ermee te zeggen dat het leven op vele manieren leuk is te maken en je daar nu niet teveel bij stil moet gaan staan. Sterkte!
Door faya
#3357253
inmiddels zijn we bijna 3 maanden verder en al enige keren bij de fysio geweest ( tevens chiropraktiker ) na de intake en wennen aan de aquatrainer ( bak met water met loopband ) nu 2 daarna nog geweest. Fysio vandaag tevreden, mooi weer spieropbouw en de pees lijkt dunner - Ruby ziet er goed uit zij ze. Enige nadeel is dat ze al geruime tijd ineens heel veel jeuk heeft, met name op de kop, kin en dit telkens helemaal kapot krabt. Ditzelfde had zij 2 jaar geleden toen ze nest had. Nu denk ik dat dit stress gerelateerd is en alhoewel de groene leem pasta van Groene Os de huid dan doet herstellen is daarmee het probleem niet weg. Soms doen haar oren mee ( veel schudden en ineens viezig ) anaalklieren soms ook en enkele keren ook irritatie vulva ( volgens mij door veelvuldig sleetje rijden ) Heb haar nu vanaf 4 oktober jl. puur drainage gegeven om de boel eens te reinigen, denk verder ook aan iets om de spijsvertering te stimuleren en het immuumsysteem een boost te geven. Doe ik dit nu gelijktijdig met de puur drainage? Kan het zijn dat ze ineens overgevoelig voor haar vlees is geworden ( deels BARF maar eigenlijk meer KVV ) ze krijgt vlees van verschillende leveranciers ( en dit krijgt ze al gedurende haar hele leven - 6,5 jaar oud ) heel ruim in diersoorten. Nu stelde de fysio voor om haar tijdelijk op een soort vlees te zetten om te kijken of dit zou kunnen helpen...... Is dit een plan? En wat neem ik dan? Zij stelde eend voor omdat kip vaker voor allergieen en irritatie zorgt, eiwitintolerantie. Graag jullie tips en ideeen
Door Janie2
#3357263
Wat een shit blessure!
Mocht je de pees extra willen helpen kan ik je van harte de high power laser aanbevelen! Er zijn inmiddels behoorlijk wat dierenartsen en therapeuten met zo’n laser. Schijnt bij pezen echt goed te werken/zijn. Mijn hond heeft er baad mee.

Hoe loopt ze inmiddels?

Wellicht is het jeuken nog de reactie op alle medicatie, narcose en dergelijke? Klinkt toch ook wel iets kwa darmen.. en (tijdelijk)gevoelig daardoor voor voeding en dergelkkke.. omdat de oren en anaalklieren ook mee doen.
 Terug naar “Vragen en Problemen over gezondheid”

Barfplaats wordt gesponsord door