Kurkuma wel of niet koken?

Hier kun je al je vragen en problemen kwijt met betrekking tot de gezondheid. Raadpleeg uw dierenarts bij twijfel of urgente zaken.

Moderator: Lizzy

Omlaag
Barfplaats
Gesponsord bericht

Kurkuma wel of niet koken?

Berichtdoor Barfplaats

Gebruikersavatar
Dwarreltje
5-sterren
Berichten: 655
Lid geworden op: Ma 17 Dec 2012, 13:08

Kurkuma wel of niet koken?

Berichtdoor Dwarreltje » Wo 09 Mei 2018, 10:04

Hoi,

Het vermoeden dat Kruimel pijn heeft in zijn poten (artrose), wordt te sterk (en kan zelf ook wel pijnstilling voor gewrichten gebruiken :-[ ) Wil dus de golden paste maken, maar al zoekende komt ik m.i. tegenstrijdige berichten tegen en weet niet wat nu klopt?

Lizzy schreef:

Ik zou alleen zelf de kurkuma nooit met gekookt water mengen. Zie daar ook het nut niet van.


Lizzy schreef:
Ja, dat klopt. Je maakt het zo:

Het recept:

60 gram kurkuma
250 ml water
70 ml extra vergine olijfolie
3 theelepels vers gemalen zwarte peper (3 gram)

Gooi de kurkuma en het water in een pannetje. Breng al roerend aan de kook. Zodra het kook het vuur zo zacht mogelijk zetten zodat het heel zachtjes pruttelt. Blijf wel roeren anders spat het de pan uit en zit je keuken vol met die ellendige vlekjes. Verdun wanneer nodig (ik gebruik nog zeker 200 ml tijdens het koken om te verdunnen). Kook 7 a 10 minuten.



Dus wel of niet koken?? :-\


(Sorry, had dit eerst gezet in de med.bieb, maar dat is geen vragentopic las ik later :-[ )
Lizzy
Moderator
Berichten: 60706
Lid geworden op: Ma 24 Mar 2003, 19:28
Contact:

Re: Kurkuma wel of niet koken?

Berichtdoor Lizzy » Wo 09 Mei 2018, 10:11

Dwarreltje schreef:Hoi,

Het vermoeden dat Kruimel pijn heeft in zijn poten (artrose), wordt te sterk (en kan zelf ook wel pijnstilling voor gewrichten gebruiken :-[ ) Wil dus de golden paste maken, maar al zoekende komt ik m.i. tegenstrijdige berichten tegen en weet niet wat nu klopt?

Lizzy schreef:

Ik zou alleen zelf de kurkuma nooit met gekookt water mengen. Zie daar ook het nut niet van.


Lizzy schreef:
Ja, dat klopt. Je maakt het zo:

Het recept:

60 gram kurkuma
250 ml water
70 ml extra vergine olijfolie
3 theelepels vers gemalen zwarte peper (3 gram)

Gooi de kurkuma en het water in een pannetje. Breng al roerend aan de kook. Zodra het kook het vuur zo zacht mogelijk zetten zodat het heel zachtjes pruttelt. Blijf wel roeren anders spat het de pan uit en zit je keuken vol met die ellendige vlekjes. Verdun wanneer nodig (ik gebruik nog zeker 200 ml tijdens het koken om te verdunnen). Kook 7 a 10 minuten.



Dus wel of niet koken?? :-\


(Sorry, had dit eerst gezet in de med.bieb, maar dat is geen vragentopic las ik later :-[ )


Inmiddels door ervaring wijzer geworden zeg ik dat het maken van Golden Paste (en dus koken) het meest effectief is. Ik maak de Golden Paste volgens het recept dat je gequote hebt.
Gebruikersavatar
Dwarreltje
5-sterren
Berichten: 655
Lid geworden op: Ma 17 Dec 2012, 13:08

Re: Kurkuma wel of niet koken?

Berichtdoor Dwarreltje » Wo 09 Mei 2018, 10:18

Lizzy schreef:Inmiddels door ervaring wijzer geworden zeg ik dat het maken van Golden Paste (en dus koken) het meest effectief is. Ik maak de Golden Paste volgens het recept dat je gequote hebt.

Fijn, dank voor vlotte reactie ;)
Barfplaats
Gesponsord bericht

Re: Kurkuma wel of niet koken?

Berichtdoor Barfplaats


Terug naar “Vragen en Problemen over gezondheid”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 11 gasten