Blessure knie

Hier kun je al je vragen en problemen kwijt met betrekking tot de gezondheid. Raadpleeg uw dierenarts bij twijfel of urgente zaken.

Moderator: Lizzy

Barfplaats
Gesponsord bericht

Re: Blessure knie

Berichtdoor Barfplaats

Eef+doggies
5-sterren
Berichten: 4717
Lid geworden op: Zo 28 Sep 2003, 14:10

Re: Blessure knie

Berichtdoor Eef+doggies » Vr 07 Sep 2018, 15:26

Janie2 schreef:Dat is gek. En heel vervelend natuurlijk! Bah :/
Heeft de fysio de pijn gelokaliseerd?
Knie? Heup? Rug? Masseert ze ook? Ben je daar mee naar de dierenarts geweest of wil je eerst even aankijken?
Opperde de fysio niet hydro met hoger water (rugpijn)? Je was ook bekend bij een dierosteopaat of iets van een orthomanueel toch?

Ik hoop dat het snel verbeterd! Hoe lang duurt jet nu al? En zie je verbetering of verslechtering of golfbewegingen?


Je bericht heb ik niet gezien tussen de 'nieuwe berichten', vandaar mijn laten reactie :-[

Fysio heeft de pijn niet gelokaliseerd, kon niets bijzonders vinden, maar ze denkt aan de rug.
Ze is ook chiropractor, dus ze behandelt/masseert inderdaad ook meteen. En omdat Bella al naar haar toe gaat, ben ik niet met de achterpoot bij de dierenarts geweest, het was een lichte kreupelheid met 1x de poot optrekken.Je ziet het al bijna niet meer. Zo niet, gaan we alsnog foto's maken. Maar het ziet/zag mij er overbelast uit. Ze wilde die achterpoot tijdens het zwemmen ook niet gebruiken, daarmee compenseert ze bij het lopen altijd al voor haar voorpoot denk ik, maar ze moest dit tijdens het zwemmen wel doen van de begeleidster. Dat was misschien teveel van het goede.
Ik denk dat we wel kunnen stellen dat ze gewoon niet goed in elkaar zit :-\ Ze is inmiddels al zo vaak gefotografeerd, gescand en geopereerd aan diverse problemen.

Het duurt inmiddels 2,5 maanden. Nu we tijdelijk met de pijnstillers gestopt zijn, lijkt het erop dat het nog hetzelfde is als 2,5 maanden terug. Er zit volgens de fysio nu wel meer bewegelijkheid in haar schouder, maar daar zie ik nu zonder pijnstillers niets van. Met pijnstillers wel iets, met golfbewegingen. Die golfbewegingen komen (ook) doordat ze zich gedraagt als een pup en dus soms een verkeerde beweging maakt. Moet ik er wel bijzeggen dat die schouder echt misvormd is en dat dus op zichzelf al voor de nodige problemen kan zorgen, plus die artrose van de ocd operatie, is geen geweldige combinatie en zal ook nooit meer echt goed komen. Maar ik had wel op iets meer vooruitgang gehoopt met de fysio en hydro.

Ze krijgt hydro in een zwembad, dus het water is zo hoog dat ze niet bij de grond kan, ze zwemt echt.
Ja, de honden gaan met regelmaat naar een osteopaat. Bella is over 3 weken aan de beurt. Ze is tijdens dit traject nog niet bij de osteo geweest, ik wilde niet alles door elkaar laten lopen, maar ga dat nu toch maar doen. Fysio zei dat dit ook kon.

Volgende week weer fysio en dan ga ik ook overleggen over de laser.
Op het moment ben ik bang dat we aan permanente pijnstilling zitten de rest van haar leven. Als ze maar gelukkig is, ze is zo'n lieve vrolijke meid met heel veel energie. Ik wil dat ze daar zoveel mogelijk van kan genieten. Lekker rondracen en spelen, dat maakt haar blij. Dan maar op de pijnstillers.


Hoe gaat het bij jullie?
Janie2
4-sterren
Berichten: 444
Lid geworden op: Ma 19 Sep 2011, 08:29

Re: Blessure knie

Berichtdoor Janie2 » Za 08 Sep 2018, 15:07

Shit zeg!
Misschien kun je beter lopende training gaan volgen in plaats van zwemmen? Ik weet niet of dat verschil geeft voor Bella, zwemmen of lopen.
Wij zwemmen niet, mijn hond loopt echt in een hydrotrainer, zo'n water loopband.
Bella is 3 he? Ik word er verdrietig van als ik dat zo allemaal lees, ontzettend naar voor jullie.
Ik geef je groot gelijk met pijnstilling, je bent een super baasje en doet er alles aan.. als ze dan nog pijn aan geeft..
De hpl is nog niet overal bekend, komt steeds meer, maar als ik het zo lees is het zeker de moeite waard voor haar artrosepootje.
En ACP injecties wellicht?

Hier blijven we nu even hangen kwa niveau. Meer revalidatie oefeningen nodig denk ik, ipv gewoon steeds meer opbouwen, daar ben ik mee bezig.
Eef+doggies
5-sterren
Berichten: 4717
Lid geworden op: Zo 28 Sep 2003, 14:10

Re: Blessure knie

Berichtdoor Eef+doggies » Ma 10 Sep 2018, 12:08

Een aquatrainer waarin ze moet lopen is geen optie, alleen al het lawaai is te eng voor haar en dan staat ze er nog niet eens in.

Ja, Bella is nog maar 3.. Geen idee hoe we dit op de lange termijn moeten gaan doen. Ik denk dat het voor haar het belangrijkst is dat ze pijnvrij kan leven. En misschien als ze ouder wordt, wordt ze ook rustiger en heeft ze minder pijnstilling nodig..

Ik heb research gedaan mbt de acp injecties (en stamceltherapie, want dat schijnt samen het best resultaat te geven), maar ik kan niet echt eenduidige positieve ervaringen vinden. Dierenklinieken vinden het blijkbaar wel nuttig, maar zij verdienen er dan ook bakken met geld aan.
Daarnaast is het ook behoorlijk invasief, en moet ze elke keer onder narcose. Dat maakt de keuze nog extra moeilijk. Ze raakt erg in paniek van narcose. Ik wil haar ook niet teveel belasten, ze heeft al zoveel meegemaakt. Ze is nog geen jaar van haar leven doorgekomen zonder dierenarts/specialistenonderzoeken en operaties.
Maar ik ga het met mijn dierenarts overleggen, kijken welke ervaringen zij hoort. Altijd goed om alle opties te overwegen.

Laser lijkt me dan nog de beste optie voor nu. Pijnloos en zonder narcose.

Hier blijven we nu even hangen kwa niveau. Meer revalidatie oefeningen nodig denk ik, ipv gewoon steeds meer opbouwen, daar ben ik mee bezig.

En hoe is dat niveau?
Gebruikersavatar
Kaela
5-sterren
Berichten: 10455
Lid geworden op: Do 24 Mar 2011, 19:00
Contact:

Re: Blessure knie

Berichtdoor Kaela » Ma 10 Sep 2018, 12:41

Elke hond is anders en elke angst is anders. Dat realiseer ik me, ik werd soms zelf ook kriegel van goedbedoelde adviezen en ervaringen. Toch wil ik je meegeven dat het ons reuze mee is gevallen met onze angsthaas in de hydrotrainer.

Als ze er in gaan is hij uit. Dus dan is er geen herrie. Onze Oscar was als de dood voor de dierenarts, dus die was er niet bij als we hem erin lieten gaan. Wij hadden met Oscar al heel wat "als je iets eng vindt, clickeren we je er heen" oefening gedaan en we hadden hem er zo in. Vrijwillig en zonder dwang.
Eerst wen je zonder water. Oscar vond dat het aller ergste moment en wilde er uit klimmen. Ook wel door de herrie en het is heel raar voor ze als in hun beleving de grond opeens gaat bewegen. Was niet leuk, maar doordat het een loopband is, viel toch behoorlijk snel het kwartje wat de bedoeling was: lopen. En dan hebben ze iets wat heel herkenbaar voor ze is, waar ze makkelijk aan kunnen voldoen, waar ze zich op kunnen concentreren en wat ook stress afvloeit.
Oscar had een bloedhekel aan water, maar dat kom heel langzaam van onderen omhoog en hebben ze eigenlijk niet eens door. En de momenten dat ie dacht "shit ik word nat ik wil er uit" hielp het lopen ook direct weer.

Uiteindelijk was de hydrotrainer de plek waar de dierenarts aan hem kon zitten. Aai over zijn bol en een super snel onderzoekende beweging over rug, kont of achterpoot. Zou buiten de hydrotrainer tot een opgegeten dierenarts geleid hebben, maar in de hydrotrainer was Oscar aan het werk en boeide het hem veel minder.
Oscar herstelde door de hydrotrainer ontzettend goed en snel van zijn bekkenkanteling. Ik ben blij dat wij het met hem aangedurfd hebben. Wel met een dierenarts en personeel wat diep respect voor Oscar zijn angsten en onze instructies daaromtrent. Dat hielp zeer zeker goed mee!

De voordelen van trainen in een hydrotrainer ten opzichte van zwemmen zijn heel groot. En ik snap heel goed dat jij een inschatting moet maken hoe Bella het zou kunnen ervaren. Misschien helpt onze ervaring je een beetje.
Eef+doggies
5-sterren
Berichten: 4717
Lid geworden op: Zo 28 Sep 2003, 14:10

Re: Blessure knie

Berichtdoor Eef+doggies » Ma 10 Sep 2018, 14:01

Bedankt voor het opschrijven van jouw ervaring met Oscar, Karin :)
We hebben het bij de eerste revalidatie na de operatie wel geprobeerd hoor, die hydrobak. Maar dat ging helaas niet.

Eerlijk gezegd zag ik het voordeel van zo'n hydrobak ten opzichte van zwemmen ook niet zo.. Het leek me juist ideaal om de therapie in het zwembad te doen.
Maar nu ik er verder over nadenk, Bella zwemt met haar slechte poot uitslaand naar buiten, dus niet goed. Met een loopband zouden we dat probleem misschien niet hebben? Bij het lopen zie ik dat namelijk niet zo (maar ze loopt meestal voor me uit, dus misschien valt het me niet op). Ze heeft vrijdag weer fysio, ik zal dan nog even vragen of aquatherapie in een bak in haar geval veel voordelen zou kunnen opleveren. Bella's fysio is zelf trouwens juist gestopt met de bak en verwijst volgens mij iedereen naar het zwembad..

Bella is haar hele korte leven, en de afgelopen maanden helemaal, overal geweest voor diverse medische problemen. Ze disasocieert (of hoe je het wilt noemen, ze doet net alsof ze er niet is, je krijgt geen contact meer met haar) dan meestal van angst en ik wil voorkomen dat ze op een gegeven moment haar vertrouwen in mij (die haar overal naartoe sleept) ook verliest. Ze is ondanks alles zo'n lief en vrolijk hondje, het is belangrijk dat ze dat kan houden.


Sorry dat ik je hele topic vervuil, Janie :-*
Barfplaats
Gesponsord bericht

Re: Blessure knie

Berichtdoor Barfplaats


Terug naar “Vragen en Problemen over gezondheid”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 6 gasten