Struviet en hoge PH bij twee honden

Hier kun je al je vragen en problemen kwijt met betrekking tot de gezondheid. Raadpleeg uw dierenarts bij twijfel of urgente zaken.

Moderator: Lizzy

Barfplaats
Gesponsord bericht

Re: Struviet en hoge PH bij twee honden

Berichtdoor Barfplaats

Lizzy
Moderator
Berichten: 62318
Lid geworden op: Ma 24 Mar 2003, 19:28
Contact:

Re: Struviet en hoge PH bij twee honden

Berichtdoor Lizzy » Vr 09 Feb 2018, 17:44

Onze Sjoes schreef:Eentje heeft dus struviet,de andere hebben geen klachten.


Ik zou me dan toch eerlijk gezegd geen diepe zorgen maken. Ja, had je niet gemeten, had je dit niet geweten. Ik zou een KVV proberen zonder granen/rijst en premix.
Gebruikersavatar
pike
5-sterren
Berichten: 8086
Lid geworden op: Di 30 Mei 2006, 19:53
Locatie: Harfsen

Re: Struviet en hoge PH bij twee honden

Berichtdoor pike » Vr 09 Feb 2018, 19:54

Onze Sjoes schreef:Onze Welkoop heeft Duck en Barfmenu uit hun assortiment gehaald en daar hun eigen kvv merk Kenner voor in de plaats gekregen.En ik zal wel raar klinken maar ik wil alles in eigen hand hebben en niet afhankelijk zijn van andere,ik vind het het prettigst als ik alles kan kopen wanneer het mij uitkomt zonder overleg etc.Dat vond ik vroeger al vreselijk toen ik CB alleen nog via verkooppunten kon kopen.Maar ik misschien werkt Energique wel goed genoeg.Dat zullen we de komende tijd wel te weten komen.In ieder geval bedankt voor het meedenken. :)


Oh nee hoor, ik vind het niet raar klinken. Het was een idee wat in mij opkwam niet wetende of je ermee bekend was. Ik kan je wel begrijpen.
Over de ph en de struviet kan ik niets zinvols bijdragen. Ik duim voor je dat je het voor je hondjes weer op orde krijgt ;)
Onze Sjoes

Re: Struviet en hoge PH bij twee honden

Berichtdoor Onze Sjoes » Za 10 Feb 2018, 06:28

Lizzy schreef:Ik zou me dan toch eerlijk gezegd geen diepe zorgen maken. Ja, had je niet gemeten, had je dit niet geweten. Ik zou een KVV proberen zonder granen/rijst en premix.
Nou ik ben blij het nu wèl te weten,want dan kan ik hopelijk voorkomen dat de andere twee ook blaasgruis krijgen. ;) Ik ga eens kijken hoe ik aan zulke kvv's kan komen.
Lizzy
Moderator
Berichten: 62318
Lid geworden op: Ma 24 Mar 2003, 19:28
Contact:

Re: Struviet en hoge PH bij twee honden

Berichtdoor Lizzy » Za 10 Feb 2018, 08:22

Onze Sjoes schreef:Nou ik ben blij het nu wèl te weten,want dan kan ik hopelijk voorkomen dat de andere twee ook blaasgruis krijgen. ;) Ik ga eens kijken hoe ik aan zulke kvv's kan komen.


Dat is niet perse gezegd natuurlijk. Misschien hebben ze al jaren een te hoge pH waarde. Je weet het niet. Maar misschien moet je eerst nog een paar keer in verse ochtend urine meten. En dan nog een keer in de middag. Zodat je een beetje een idee krijgt. In alle eerlijkheid kan ik me niet voorstellen dat alle honden van NL een te hoge pH waarde hebben met Carnibest en Energique... Dan zouden we serieus veel vaker tegen problemen aanlopen en dan zouden we dat weten (dit forum bestaat al een jaar of 14). Zijn je honden alle 3 van hetzelfde ras?
Onze Sjoes

Re: Struviet en hoge PH bij twee honden

Berichtdoor Onze Sjoes » Za 10 Feb 2018, 18:40

Lizzy schreef: In alle eerlijkheid kan ik me niet voorstellen dat alle honden van NL een te hoge pH waarde hebben met Carnibest en Energique... Dan zouden we serieus veel vaker tegen problemen aanlopen en dan zouden we dat weten (dit forum bestaat al een jaar of 14). Zijn je honden alle 3 van hetzelfde ras?
Barfplaats is natuurlijk niet enigste forum waar voeding voor honden word besproken.Als je zoals ik de afgelopen tijd heb gedaan, andere hond(en kat) gerelateerde forums doorspit dan kom je heel veel gevallen tegen die struviet ontwikkeld hadden terwijl ze CB aten.In een topic werd zelfs gezegd dat Tannetje Koning tegen haar had gezegd dat ze steeds vaker honden en katten kreeg waarbij CB niet genoeg verzuurde.Kan zomaar een uitspraak zijn maar kan ook waar zijn.Ik voer zelf vanaf 2003 CB en heb er in totaal 8 honden op gehad,waarvan ik er nu nog 3 heb.De andere 5 overleden honden hebben zoals ik in mijn opening schreef nooit ergens last van gehad en ik heb om die reden dan ook nog nooit van merk gewisseld.Ik heb ook nergens gezegd dat iedere hond in NL er wel problemen mee zou moeten hebben.Ik vind het alleen mega vreemd dat ik nu 3 honden heb waarvan de ph gewoon niet goed is en eentje al vol met gruis zit.En ja mijn hondjes zijn alle 3 het zelfde ras het zijn raszuivere Shih Tzu's met stamboom en ze zijn ook nog eens alle 3 bloedverwanten.
Lizzy
Moderator
Berichten: 62318
Lid geworden op: Ma 24 Mar 2003, 19:28
Contact:

Re: Struviet en hoge PH bij twee honden

Berichtdoor Lizzy » Zo 11 Feb 2018, 09:41

Onze Sjoes schreef:Barfplaats is natuurlijk niet enigste forum waar voeding voor honden word besproken.Als je zoals ik de afgelopen tijd heb gedaan, andere hond(en kat) gerelateerde forums doorspit dan kom je heel veel gevallen tegen die struviet ontwikkeld hadden terwijl ze CB aten.In een topic werd zelfs gezegd dat Tannetje Koning tegen haar had gezegd dat ze steeds vaker honden en katten kreeg waarbij CB niet genoeg verzuurde.Kan zomaar een uitspraak zijn maar kan ook waar zijn.Ik voer zelf vanaf 2003 CB en heb er in totaal 8 honden op gehad,waarvan ik er nu nog 3 heb.De andere 5 overleden honden hebben zoals ik in mijn opening schreef nooit ergens last van gehad en ik heb om die reden dan ook nog nooit van merk gewisseld.Ik heb ook nergens gezegd dat iedere hond in NL er wel problemen mee zou moeten hebben.Ik vind het alleen mega vreemd dat ik nu 3 honden heb waarvan de ph gewoon niet goed is en eentje al vol met gruis zit.En ja mijn hondjes zijn alle 3 het zelfde ras het zijn raszuivere Shih Tzu's met stamboom en ze zijn ook nog eens alle 3 bloedverwanten.


Nee, maar Barfplaats is wel het enige forum dat gespecialiseerd is in rauwe voeding. En ik denk dat wat Tannetje bedoelt (ik ken Tannetje en zij heeft aan de voet gestaan van de ontwikkeling van Carnibest en heeft het lange tijd in haar praktijk verkocht zelfs en ook Tannetje heeft hier op Barfplaats geschreven, ook over blaasgruis trouwens) dat als er problemen zijn met struviet, Carnibest niet genoeg verzuurt. Maar dat doen heel veel KVV's niet, op het moment dat er problemen zijn, dan zijn er vaak extra's nodig zoals appelazijn en cranberry.

En ja, inderdaad erg vreemd allemaal. Want niet alleen op Carnibest maar ook op Energique hebben ze dus kennelijk een verhoogde pH waarde. Misschien Tannetje maandag anders eens bellen?
donya
1-ster
Berichten: 15
Lid geworden op: Zo 28 Jan 2018, 11:14

Re: Struviet en hoge PH bij twee honden

Berichtdoor donya » Zo 11 Feb 2018, 11:12

Lizzy schreef: als er problemen zijn met struviet, Carnibest niet genoeg verzuurt. Maar dat doen heel veel KVV's niet, op het moment dat er problemen zijn, dan zijn er vaak extra's nodig zoals appelazijn en cranberry.

Want niet alleen op Carnibest maar ook op Energique hebben ze dus kennelijk een verhoogde pH waarde. Misschien Tannetje maandag anders eens bellen?


Niet alle honden hebben al een struviet probleem als een KVV een verhoogde ph waarde geeft. Volgens mij heeft er 1 hond van "onze sjoes" struviet en de andere twee niet. En toch word er een hogere ph waarde gemeten ook bij de andere twee. Bij mijn honden is dit ook het geval. Toch ook Tannetje dan maar eens bellen, en nog een paar met mij ;)
Lizzy
Moderator
Berichten: 62318
Lid geworden op: Ma 24 Mar 2003, 19:28
Contact:

Re: Struviet en hoge PH bij twee honden

Berichtdoor Lizzy » Zo 11 Feb 2018, 11:14

donya schreef:Niet alle honden hebben al een struviet probleem als een KVV een verhoogde ph waarde geeft. Volgens mij heeft er 1 hond van "onze sjoes" struviet en de andere twee niet. En toch word er een hogere ph waarde gemeten ook bij de andere twee. Bij mijn honden is dit ook het geval. Toch ook Tannetje dan maar eens bellen, en nog een paar met mij ;)


Maar dat schrijf ik toch ook niet? Volgens mij praten jij en ik behoorlijk langs elkaar heen... En het kan aan mij liggen maar ik krijg een beetje raar gevoel over de toon die je aanslaat. Ik probeer je te helpen, niks meer of minder.
donya
1-ster
Berichten: 15
Lid geworden op: Zo 28 Jan 2018, 11:14

Re: Struviet en hoge PH bij twee honden

Berichtdoor donya » Zo 11 Feb 2018, 11:21

Lizzy schreef:Maar dat schrijf ik toch ook niet? Volgens mij praten jij en ik behoorlijk langs elkaar heen... En het kan aan mij liggen maar ik krijg een beetje raar gevoel over de toon die je aanslaat. Ik probeer je te helpen, niks meer of minder.:)

Niet de bedoeling hoor :-\
Onze Sjoes

Re: Struviet en hoge PH bij twee honden

Berichtdoor Onze Sjoes » Zo 11 Feb 2018, 19:32

Ik heb het nog eens nagezocht wat ik had gelezen op een ander forum en het ging om een topic uit 2013 en ik citeer:"Ja ik heb aan Tannetje uitgelegd welke kvv ***** kreeg op het moment van de ontwikkeling van de struviet.Dit was Carnibest.Tannetje hoort dat er wel meer honden en katten zijn die struviet ontwikkelen op Carnibest,omdat het urine toch blijkbaar niet zuur genoeg maakt."

Nu maakt het mij niet uit wie wat beweerd,en welke dierenarts dit beaamt of juist tegenspreekt,het gaat nu om mijn honden,maar ik ben dus op meerdere forums van verschillende hondenforums, rassenhondenforums en ook op katten en paardenforums tegen gekomen dat dieren die CB aten struviet kregen.Degene die bij mij vanaf Oktober Energique eet heeft een hoge PH maar gelukkig geen struviet.En nogmaals vanaf 2003 CB gevoerd en nooit geen klacht gehad,dit is nu dus nieuw voor ons.

Vanaf Maandag Energique aan alle honden gegeven en de PH daalt voor geen meter,dus wij hebben de stap gezet om de honden rigoreus over te zetten op brok,want kvv met azijn,vit.c en cranberry doet dus nog niet erg veel.We willen kijken of deze totaal andere manier van voeren de waardes verbeterd,en of we dan weer terug kunnen naar vers of juist niet.Omdat dit niet in de lijn van dit forum is mag het topic gesloten worden en mijn account ook verwijderd worden.Bedankt voor de adviezen en tips we zijn er heel erg mee geholpen. :)
Gebruikersavatar
pluk
5-sterren
Berichten: 3930
Lid geworden op: Za 23 Mar 2013, 15:01
Locatie: Nootdorp

Re: Struviet en hoge PH bij twee honden

Berichtdoor pluk » Ma 12 Feb 2018, 08:27

TS is al vertrokken helaas maar als ik het topic op dat andere forum doorleest at die hond idd CB op het moment dat de struviet werd ontdekt. Maar na wisseling van kvv en voeren van brok bleef de struviet ook.
Dat de hond een bepaald voer eet wil niet zeggen dat alles daardoor komt.

Verder las ik ook elders dat de Shiz tzu gevoelig is voor struviet, dus wellicht speelt aanleg hier ook een rol.
Gebruikersavatar
pike
5-sterren
Berichten: 8086
Lid geworden op: Di 30 Mei 2006, 19:53
Locatie: Harfsen

Re: Struviet en hoge PH bij twee honden

Berichtdoor pike » Ma 12 Feb 2018, 11:16

pluk schreef:TS is al vertrokken helaas maar als ik het topic op dat andere forum doorleest at die hond idd CB op het moment dat de struviet werd ontdekt. Maar na wisseling van kvv en voeren van brok bleef de struviet ook.
Dat de hond een bepaald voer eet wil niet zeggen dat alles daardoor komt.

Verder las ik ook elders dat de Shiz tzu gevoelig is voor struviet, dus wellicht speelt aanleg hier ook een rol.


Gezien het feit dat de drie honden bloedverwant zijn lijkt me dat heel aannemelijk.
Barfplaats
Gesponsord bericht

Re: Struviet en hoge PH bij twee honden

Berichtdoor Barfplaats


Terug naar “Vragen en Problemen over gezondheid”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Shanty en 6 gasten