Dreetje schreef:Golden Paste, maak je dat zelf?
Ja, dat klopt. Je maakt het zo:
Het recept:
60 gram kurkuma
250 ml water
70 ml extra vergine olijfolie
3 theelepels vers gemalen zwarte peper (3 gram)
Gooi de kurkuma en het water in een pannetje. Breng al roerend aan de kook. Zodra het kook het vuur zo zacht mogelijk zetten zodat het heel zachtjes pruttelt. Blijf wel roeren anders spat het de pan uit en zit je keuken vol met die ellendige vlekjes. Verdun wanneer nodig (ik gebruik nog zeker 200 ml tijdens het koken om te verdunnen). Kook 7 a 10 minuten.
Vuurbron uitzetten en pannetje laten staan totdat het dusdanig is afgekoeld dat het nog wel warm is maar je het goed aan kunt raken. Dan peper erbij en olie met kleine scheutjes al roerend er doorheen roeren. In een gesteriliseerde pot een week of 2 bewaren in de koelkast. Na twee weken wordt het echt ranzig. Dus voor 1 hond heb je misschien de helft of zelfs 1/4 van bovenstaande hoeveelheden nodig.
Ik zou beginnen met twee keer per dag 1/2 theelepel. En dit langzaam ophogen tot 2 keer per dag 3/4 theelepel (of 1 hele theelepel zelfs).
Meer informatie over Golden Paste:
viewtopic.php?f=12&t=123564
Ik bestel de mijne bij Pit en Pit (neem wel de bio). Die uit de supermarkt of toko is echt waardeloos.