Malaseb/Adaxio

Hier kun je al je vragen en problemen kwijt met betrekking tot de gezondheid. Raadpleeg uw dierenarts bij twijfel of urgente zaken.

Moderator: Lizzy

Omlaag
Barfplaats
Gesponsord bericht

Malaseb/Adaxio

Berichtdoor Barfplaats

inni
5-sterren
Berichten: 2147
Lid geworden op: Do 25 Jun 2009, 06:59

Malaseb/Adaxio

Berichtdoor inni » Ma 11 Dec 2017, 11:19

Ik ben al een tijdje aan de gang met Boy: Een maltezer van 3.5j. Hij heeft regelmatig aan één of meerdere tenen een geirriteerd randje om de nagel. Ik waste zijn pootjes nu nog 2x per week met Malaseb shampoo. De da gaf me nu Adaxio shampoo mee maar ik heb de indruk dat dat niet zo goed werkt. Iemand van jullie ervaring met deze producten? Boy heeft een enorm dikke vacht en ik zorg ervoor dat ik meerdere keren per dag zijn pootjes droog maak met de fohn zodat het niet kan gaan smetten. Net toch weer wat rode verkleuring aan de randjes van een paar tenen.
Lizzy
Moderator
Berichten: 61715
Lid geworden op: Ma 24 Mar 2003, 19:28
Contact:

Re: Malaseb/Adaxio

Berichtdoor Lizzy » Ma 11 Dec 2017, 12:16

inni schreef:Ik ben al een tijdje aan de gang met Boy: Een maltezer van 3.5j. Hij heeft regelmatig aan één of meerdere tenen een geirriteerd randje om de nagel. Ik waste zijn pootjes nu nog 2x per week met Malaseb shampoo. De da gaf me nu Adaxio shampoo mee maar ik heb de indruk dat dat niet zo goed werkt. Iemand van jullie ervaring met deze producten? Boy heeft een enorm dikke vacht en ik zorg ervoor dat ik meerdere keren per dag zijn pootjes droog maak met de fohn zodat het niet kan gaan smetten. Net toch weer wat rode verkleuring aan de randjes van een paar tenen.


Is er een oorzaak bekent van de irritatie? Is er bijv. wel eens een afkrabsel genomen?
inni
5-sterren
Berichten: 2147
Lid geworden op: Do 25 Jun 2009, 06:59

Re: Malaseb/Adaxio

Berichtdoor inni » Ma 11 Dec 2017, 12:59

ja, niks gevonden. Volgens één van de bezochte da zou het ook wel 's kunnen door z'n dikke vacht die tussen zijn nagelrand geraakt, ik kan die uitleg niet aannemen. Een allergie ?? maar hij reageert soms weken niet en dan ineens weer wel terwijl hij steeds hetzelfde te eten krijgt. Hetzelfde met een contact allergie.... hij loopt de laatste maanden alleen nog in de tuin om die dingen uit te kunnen sluiten. Ondertussen ben ik ook regelmatig zijn poten, snoet en poeper blijven wassen. Boy is langharig en 2x per week hem helemaal wassen en ingezeept 10 minuten laten weken is niet echt makkelijk. Hem drogen met waterblazer/ fohn duurt min 2uur. Straks nog maar 's zijn pootjes kort zetten en proberen om terug malaseb in huis te krijgen. Zilvershampoo en zilverspray heb ik ook nog in huis.
Barfplaats
Gesponsord bericht

Re: Malaseb/Adaxio

Berichtdoor Barfplaats


Terug naar “Vragen en Problemen over gezondheid”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 10 gasten