Guus trilt na eten

Hier kun je al je vragen en problemen kwijt met betrekking tot de gezondheid. Raadpleeg uw dierenarts bij twijfel of urgente zaken.

Moderator: Lizzy

Barfplaats
Gesponsord bericht

Re: Guus trilt na eten

Berichtdoor Barfplaats

Lizzy
Moderator
Berichten: 60693
Lid geworden op: Ma 24 Mar 2003, 19:28
Contact:

Re: Guus trilt na eten

Berichtdoor Lizzy » Do 26 Feb 2015, 08:16

estherdalmaat schreef:http://youtu.be/5N6efPQxtWo

Zo, er gaat een wereld voor me open :biggrin2:
Dit is een al wat ouder filmpje, want als ie het moet doen doet ie het natuurlijk niet...
Hij trilt nu heftiger dan hier te zien is en het gebeurde vandaag al twee keer, dus of het eten ermee te maken heeft :-\
Zal proberen om een beter filmpje te maken!


Echt raadselachtig! Linga vertoont zulk trilgedrag echt bij niet lekker zijn. En Biscuit doet dit als ze onder temperatuur heeft. Maar verder heb ik dit nooit eerder gezien. Ik zou Guus z'n temperatuur toch eens opmeten als ik jou was, tijdens zo'n tril aanval. En ik geloof dat ik toch ook even een bloedonderzoek liet doen bij de dierenarts. Gewoon om te weten of het qua nieren en lever en ontstekingen daar binnen nog goed gaat.

Als het nu ook los staat van het eten, dan heeft het daar niks mee te maken. Naast een regulier onderzoek bij de DA zou ik zelf ook naar een osteopaat gaan, zou het mijn hond zijn.
Martine-Tom

Re: Guus trilt na eten

Berichtdoor Martine-Tom » Do 26 Feb 2015, 16:27

Herkenbaar! Dit doet Tom exact zo als ie buikpijn heeft! Meestal als ie dit heeft heeft ie een paar uur later ook zware diarree, dus het doet mij toch ook aan pijn/ongemak denken.
Lizzy
Moderator
Berichten: 60693
Lid geworden op: Ma 24 Mar 2003, 19:28
Contact:

Re: Guus trilt na eten

Berichtdoor Lizzy » Do 26 Feb 2015, 16:39

Ik heb er vandaag over na lopen denken, ik denk dat je echt naar de DA moet. En volgens mij doe je er goed aan om bloed te laten nakijken en om ook de schildklier na te laten nakijken. Ik heb even overleg gehad met een vriendin van me en die herkende dit onmiddellijk als een kleine epilepsie-achtige aanval, die veroorzaakt kan worden door schildklierafwijkingen, nierproblemen maar zelfs ontstekingen in ruggenmerg en/of hersenen. Ik wil je geen schrik aanjagen maar ik denk dat je dit uit moet laten zoeken.
Lizzy
Moderator
Berichten: 60693
Lid geworden op: Ma 24 Mar 2003, 19:28
Contact:

Re: Guus trilt na eten

Berichtdoor Lizzy » Do 26 Feb 2015, 16:41

Voor schildklier moet je 8 waardes en antibody laten checken (krijg ik net door). Ik weet niet of dat in Nederland kan..... Het kan zeker te weten wel in de USA.
charmed
5-sterren
Berichten: 3891
Lid geworden op: Do 19 Jan 2006, 17:51

Re: Guus trilt na eten

Berichtdoor charmed » Do 26 Feb 2015, 17:03

Ik heb het 1x gezien bij een hond van mij die had chronisch nierfalen (wat we toen nog niet wisten)
Martine-Tom

Re: Guus trilt na eten

Berichtdoor Martine-Tom » Do 26 Feb 2015, 17:25

Tom is destijds onderzocht en er is toen niks gevonden dus ik hoop dat het voor jou ook meevalt!
estherdalmaat
2-sterren
Berichten: 86
Lid geworden op: Vr 23 Aug 2013, 13:45

Re: Guus trilt na eten

Berichtdoor estherdalmaat » Do 26 Feb 2015, 19:57

  :o :o hier schrik ik toch wel van!
Ik ga morgen een DA bellen. Nou heb ik geen vaste arts, zou ik hiermee bij een reguliere terecht kunnen?
En die bloedtest, kan de DA dat opsturen naar Amerika?
Laten checken op schildklier, nieren, ontstekingen. O gat, duimen maar dat dit gewoon buikpijn is :-\
charmed
5-sterren
Berichten: 3891
Lid geworden op: Do 19 Jan 2006, 17:51

Re: Guus trilt na eten

Berichtdoor charmed » Do 26 Feb 2015, 20:05

Wilde je niet laten schrikken hoor :( Ik hoop dat het gewoon iets simpels is. Idd even bloed laten prikken en urine misschien laten onderzoeken, omdat je in het bloed later ziet dan in de urine?

estherdalmaat schreef:  :o :o hier schrik ik toch wel van!
Ik ga morgen een DA bellen. Nou heb ik geen vaste arts, zou ik hiermee bij een reguliere terecht kunnen?
En die bloedtest, kan de DA dat opsturen naar Amerika?
Laten checken op schildklier, nieren, ontstekingen. O gat, duimen maar dat dit gewoon buikpijn is :-\
estherdalmaat
2-sterren
Berichten: 86
Lid geworden op: Vr 23 Aug 2013, 13:45

Re: Guus trilt na eten

Berichtdoor estherdalmaat » Do 26 Feb 2015, 20:43

charmed schreef:Wilde je niet laten schrikken hoor :( Ik hoop dat het gewoon iets simpels is. Idd even bloed laten prikken en urine misschien laten onderzoeken, omdat je in het bloed later ziet dan in de urine?

Dat weet ik hoor :) en ik hoop ook dat het meevalt. Ik ga hem goed laten nakijken!
Lizzy
Moderator
Berichten: 60693
Lid geworden op: Ma 24 Mar 2003, 19:28
Contact:

Re: Guus trilt na eten

Berichtdoor Lizzy » Do 26 Feb 2015, 21:30

estherdalmaat schreef:  :o :o hier schrik ik toch wel van!
Ik ga morgen een DA bellen. Nou heb ik geen vaste arts, zou ik hiermee bij een reguliere terecht kunnen?
En die bloedtest, kan de DA dat opsturen naar Amerika?
Laten checken op schildklier, nieren, ontstekingen. O gat, duimen maar dat dit gewoon buikpijn is :-\


Ja, hier kun je bij een regulier DA mee terecht. Vraag je DA even of hij ook bloed op kan sturen naar een NL lab. Misschien is dat tegenwoordig wel mogelijk (over schildklier heb ik het dan he). Er is ook een lab in Dld die kan testen: http://www.laboklin.de/pdf/de/service/u ... epreis.pdf, Schilddruese Hund en dan die 8 metingen. Maar nogmaals, misschien kan je DA zelf testen via een NL lab (of een lab waar hij mee werkt). Ik zou eerst beginnen met bloed prikken en op de standaard dingen laten controleren.

En joh, waarschijnlijk is er niks aan de hand. Maar ik vind het wel iets om even serieus naar te laten kijken :-*
Lizzy
Moderator
Berichten: 60693
Lid geworden op: Ma 24 Mar 2003, 19:28
Contact:

Re: Guus trilt na eten

Berichtdoor Lizzy » Vr 27 Feb 2015, 07:56

Ik heb een overzichtje van de schildklierwaardes die getest zouden moeten worden:

Free T4 2S (OFA) [8-26] pmol/L
Thyroid Stimulating Hormone (OFA) [0-37] mU/L
Thyroglobulin Autoantibody (OFA)
OFA Classification
Total Thyroxine (T4) OFA [15-67] nmol/L
Total Triiodothyronine (T3) OFA [1.0-2.5] nmol/L
Free T3 (OFA) [4.5-12.0] pmol/L
T4 Autoantibody (OFA)  [0-20] %
T3 Autoantibody (OFA)  [0-10] %
estherdalmaat
2-sterren
Berichten: 86
Lid geworden op: Vr 23 Aug 2013, 13:45

Re: Guus trilt na eten

Berichtdoor estherdalmaat » Vr 27 Feb 2015, 10:22

Lizzy schreef:Ik heb een overzichtje van de schildklierwaardes die getest zouden moeten worden:

Free T4 2S (OFA) [8-26] pmol/L
Thyroid Stimulating Hormone (OFA) [0-37] mU/L
Thyroglobulin Autoantibody (OFA)
OFA Classification
Total Thyroxine (T4) OFA [15-67] nmol/L
Total Triiodothyronine (T3) OFA [1.0-2.5] nmol/L
Free T3 (OFA) [4.5-12.0] pmol/L
T4 Autoantibody (OFA)  [0-20] %
T3 Autoantibody (OFA)  [0-10] %


Dank je Lizzy! Ik heb voor as maandag een afspraak gemaakt bij de dierenarts. Ik neem je lijstje mee. Ze gaat hem helemaal nakijken, wil een filmpje zien en dan stellen we een plan op. Fingers crossed!!
Jantina
5-sterren
Berichten: 4275
Lid geworden op: Do 22 Jan 2009, 14:25

Re: Guus trilt na eten

Berichtdoor Jantina » Vr 27 Feb 2015, 10:32

Succes Esther!
Lizzy
Moderator
Berichten: 60693
Lid geworden op: Ma 24 Mar 2003, 19:28
Contact:

Re: Guus trilt na eten

Berichtdoor Lizzy » Vr 27 Feb 2015, 11:47

We gaan duimen! Het is vast iets onschuldigs :-*!
estherdalmaat
2-sterren
Berichten: 86
Lid geworden op: Vr 23 Aug 2013, 13:45

Re: Guus trilt na eten

Berichtdoor estherdalmaat » Vr 27 Feb 2015, 12:43

Jantina schreef:Succes Esther!

Lizzy schreef:We gaan duimen! Het is vast iets onschuldigs :-*!


Bedankt! Komt vast goed met m'n mannetje :smitten:
Houd jullie op de hoogte.
Barfplaats
Gesponsord bericht

Re: Guus trilt na eten

Berichtdoor Barfplaats


Terug naar “Vragen en Problemen over gezondheid”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 11 gasten