Pagina 1 van 1

bij de DA geweest

Geplaatst: Di 31 Mei 2005, 20:22
door senadance
Zo ben net bij de DA gewest met Boy en!!Mozes,
alletwee hotspots, Bij Mozes heb ik het onder kontrole een plek nog en die is mooi schoon .
Met Boy een ander verhaal, hij was de hele dag heel erg hangerig,had weaterige ogen en zag er niet happy uit, dus ik ben toch maar gegaan.Gaat die jongen toch opeens mank lopen ??? ???eerst links voor, toen rechtsachter enz. was helemaal in paniek.
Enfin bij de DA alles verteld, die heeft zijn gewrichten goed onderzocht en niets kunnen ontdekken.Ook geen koorts.
Waarschijnlijk heeft hij zich gewoon verstapt.
Enfin ik heb bij hem toch maar voor een spuitje tegen de jeuk gekozen, hij ligt nu heerlijk opde bank te pitten en ik hoop dat het er de komende dagen weer beter gaat uitzien bij hem.
Bij het uitlaten net ging het erst helemaal niet , vreselijk hinken, toen ging het weer goed, richting naar huis was het weer hinken geblazen.
Ochot,tja, het houd de mens bezig, twee van die jongens!!

Re:bij de DA geweest

Geplaatst: Di 31 Mei 2005, 20:51
door Truus
O jee :-\ Sterkte. Ik hoop dat het snel beter gaat. :-*

Is het geen zwakte van ziek zijn? Ze hoeven niet altijd koorts te hebben .
Lekker laten liggen en een kort uitlaatrondje.

Re:bij de DA geweest

Geplaatst: Di 31 Mei 2005, 21:30
door Sammie
Wat een toestand! Van een hotspot kunnen ze inderdaad hangerig en niet lekker zijn maar mank lopen ???. Hopelijk krijgt Boy nu een beetje rust waardoor de wond een beetje kan indrogen en de pijn eraf gaat. Bij Sam dacht ik hem helemaal onder controle te hebben maar ik twijfel af en toe toch. Vind het nog te nat alhoewel ik hem er niet op betrap dat hij eraan zit. Nog even de moed erin houden. Zolang het maar niet erger wordt. Hopelijk gaat het bij jullie nu de goede kant op en heeft ie zich inderdaad even verstapt. Sterkte!

Re:bij de DA geweest

Geplaatst: Di 31 Mei 2005, 21:42
door Valentino
???Even een vraagje ,wat is hotspots misschien domme vraag maar ik heb geen idee.
Ik hoop dat Boy gauw weer de oude is. ??? ???

Re:bij de DA geweest

Geplaatst: Di 31 Mei 2005, 22:52
door Doedels
Valentino schreef:
???Even een vraagje ,wat is hotspots misschien domme vraag maar ik heb geen idee.
Ik hoop dat Boy gauw weer de oude is. ??? ???


Geen enkele vraag is dom. Wees blij dat je niet weet wat hotspots zijn. Het is een hele vervelende aandoening. Hotspots zijn hele nare, natte, ontstoken, open plekken in de huid. De plekken voelen warm aan door de ontsteking, vandaar de naam. Ze worden veroorzaakt door een bacterie die zich razendsnel kan vermeerderen. De plek kan in een nacht van een dubbeltje tot handgroot groeien. De plekken veroorzaken heel veel jeuk waardoor honden er veel aan sabbellen. Dit maakt alles alleen maar erger. Als de plekken eidelijk gaan helen, veroorzaakt het helingsproces ook weer jeuk. Kortom heel lastig om te doorbreken.

Sennadance veel sterkte met de boys.

Re:bij de DA geweest

Geplaatst: Wo 01 Jun 2005, 00:20
door Sammie
Ik weet niet of het echt om een bacterie gaat. Omdat mijn hond (en vorige hond ook) er ook last van hebben, heb ik al een hele zoektocht erop losgelaten op internet. Men is er nog steeds niet uit wat een exacte oorzaak kan zijn maar de meeste hotspots doen zich wel voor als de temperatuur oploopt. De pijn schijnt hetzelfde te zijn als een brandwond. Dus om deze af te koelen gaat de hond het nat houden en daardoor kan de wond inderdaad heel snel vreselijk groot worden. Het is een vreselijk nare (voor hond én baas) aandoening en de hond kan er ook echt niet lekker van worden.

Re:bij de DA geweest

Geplaatst: Wo 01 Jun 2005, 00:37
door Valentino
:obedankt voor de informatie ,wat is dat erg en vervelend voor hond en baas :o