Kale plekken, allergie?, wel of geen vlees....?
Geplaatst: zo 16 jun 2013, 14:45
Wie kan ons helpen. We weten niet wat we nu moeten met onze labrador.
Om even bij het begin te beginnen. Het is een reu van bijna 9. Tot een jaar geleden at hij alleen cavom en dat ging prima. Zag er goed uit en gewicht was goed. Ik had e.e.a. Gelezen over vers vlees en dacht het eens een kans te geven, want het lijkt me lekkerder voor een hond dan 2x pd een handje brokken.
Dus voor een maand of 2 besteld en hij schrokte het naar binnen. Maar hij begon ook te krabben, hij kreeg last van erge haaruitval, hij werd mager en na een maandje vroeg ik me af wat ik had gedaan... Hij zag er niet uit, maar het was ook winter geworden, dus haaruitval kon aan het seizoen liggen en de jeuk kon van vlooien komen...? Dus vlooienspul gegeven en tegen het voorjaar leek het beter te gaan. Maar helaas begaf onze oude vriezer het en een (tijdelijke) overstap weer terug naar cavom was noodzakelijk. Een tijdje wisselden we brokken af met versvlees, want we konden een klein beetje in het vriesvak onder de koelkast bewaren. Opeens viel het ons op dat hij veel zat te krabben en bijten. Op z'n voorpoten zaten drie kale plekken en ook op z'n rug boven z'n staart zat een kale natte plek. (Hotspot) Het leek er niet beter op te worden en na een week of wat zijn we er mee naar de da gegaan. Zij dacht meteen aan een voedselallergie. Ze heeft goed gekeken en met een kammetje de plekken goed bekeken. Het was volgens haar geen schimmel en ze kon ook geen vlooieneitjes oid vinden. Dus haar advies was over op hypoallergene brokken a €87 per maand.... En volgens haar is de allergie ontstaan door de overstap op versvlees. Hij heeft een prednisonkuur gekregen en de brokken hebben we (nog) niet gekocht. De kuur van een week of 6 is over en waar we al bang voor waren.... Hij begint weer plekken te maken. We kunnen niet elke maand een zak brokken van ruim 80 euro betalen. We hebben nog een labrador, die trouwens nergens last van heeft. En hij moet ook eten, dus ruim 100 per maand... Een optie is een nieuwe vriezer aanschaffen en toch weer helemaal versvlees gaan geven. Maar volgens de da is hij juist allergisch voor de eitwitten in het vlees en zal dus dezelfde reactie geven op vers vlees.... Hebben we nog andere opties qua voeding? En is er iets wat we op de plekken kunnen smeren om jeuk te verlichten? Als die jaren was er niks aan de hand met hem en nu ineens huidproblemen. Ik vind het vooral voor hem erg vervelend, want hij heeft er vanmorgen in 2 uurtjes een grote kale plek bijgemaakt op z'n heup. Wie heeft advies voor ons! (Zelf vlees samenstellen is helaas geen optie. Ik vind kipfilet snijden al een hele opgave en mijn mijn staat te kokhalzen als hij ze versvlees moet geven. Ik zie ons nog niet bezig met botten en ingewanden e.d.)
Groeten Pumukki
Om even bij het begin te beginnen. Het is een reu van bijna 9. Tot een jaar geleden at hij alleen cavom en dat ging prima. Zag er goed uit en gewicht was goed. Ik had e.e.a. Gelezen over vers vlees en dacht het eens een kans te geven, want het lijkt me lekkerder voor een hond dan 2x pd een handje brokken.
Dus voor een maand of 2 besteld en hij schrokte het naar binnen. Maar hij begon ook te krabben, hij kreeg last van erge haaruitval, hij werd mager en na een maandje vroeg ik me af wat ik had gedaan... Hij zag er niet uit, maar het was ook winter geworden, dus haaruitval kon aan het seizoen liggen en de jeuk kon van vlooien komen...? Dus vlooienspul gegeven en tegen het voorjaar leek het beter te gaan. Maar helaas begaf onze oude vriezer het en een (tijdelijke) overstap weer terug naar cavom was noodzakelijk. Een tijdje wisselden we brokken af met versvlees, want we konden een klein beetje in het vriesvak onder de koelkast bewaren. Opeens viel het ons op dat hij veel zat te krabben en bijten. Op z'n voorpoten zaten drie kale plekken en ook op z'n rug boven z'n staart zat een kale natte plek. (Hotspot) Het leek er niet beter op te worden en na een week of wat zijn we er mee naar de da gegaan. Zij dacht meteen aan een voedselallergie. Ze heeft goed gekeken en met een kammetje de plekken goed bekeken. Het was volgens haar geen schimmel en ze kon ook geen vlooieneitjes oid vinden. Dus haar advies was over op hypoallergene brokken a €87 per maand.... En volgens haar is de allergie ontstaan door de overstap op versvlees. Hij heeft een prednisonkuur gekregen en de brokken hebben we (nog) niet gekocht. De kuur van een week of 6 is over en waar we al bang voor waren.... Hij begint weer plekken te maken. We kunnen niet elke maand een zak brokken van ruim 80 euro betalen. We hebben nog een labrador, die trouwens nergens last van heeft. En hij moet ook eten, dus ruim 100 per maand... Een optie is een nieuwe vriezer aanschaffen en toch weer helemaal versvlees gaan geven. Maar volgens de da is hij juist allergisch voor de eitwitten in het vlees en zal dus dezelfde reactie geven op vers vlees.... Hebben we nog andere opties qua voeding? En is er iets wat we op de plekken kunnen smeren om jeuk te verlichten? Als die jaren was er niks aan de hand met hem en nu ineens huidproblemen. Ik vind het vooral voor hem erg vervelend, want hij heeft er vanmorgen in 2 uurtjes een grote kale plek bijgemaakt op z'n heup. Wie heeft advies voor ons! (Zelf vlees samenstellen is helaas geen optie. Ik vind kipfilet snijden al een hele opgave en mijn mijn staat te kokhalzen als hij ze versvlees moet geven. Ik zie ons nog niet bezig met botten en ingewanden e.d.)
Groeten Pumukki