Vergroot hart en hartruis

Hier kun je al je vragen en problemen kwijt met betrekking tot de gezondheid. Raadpleeg uw dierenarts bij twijfel of urgente zaken.

Moderator: Lizzy

Omlaag
Barfplaats
Gesponsord bericht

Vergroot hart en hartruis

Berichtdoor Barfplaats

diva
1-ster
Berichten: 1
Lid geworden op: Do 12 Jul 2012, 18:27

Vergroot hart en hartruis

Berichtdoor diva » Vr 13 Jul 2012, 16:13

Hoi

Ons hondje diva heeft een vergroot hart en hartruis. Twee weken geleden werd ze ineens niet goed vroeg in de ochtend. Snuivend en hoestend rende ze de trap af en wilde in de tuin. Ik dacht even dat ze flauw zou vallen, ze had geen lucht.

Ik ben gelijk naar de dierenarts gegaan, en ze heeft vetmedin gekregen vanwege hartruis.
Later onderzoek met een foto toonde aan dat ze een vergroot hart heeft.

Sinds die aanval is ze anders dan anders, Ondanks de vetmedin is ze erg snel moe van het lopen. We doen maar hele kleine rondjes met haar. Ze lijkt onzeker buiten en begint halverwege het rondje al wat te hijgen. Ik zie dus duidelijk ander gedrag sinds de aanval twee weken geleden, ook al gebruikt ze Vetmedin. Haar hart gaat ook heel erg snel kloppen als we een klein stukje lopen.

Binnen vind ik haar wat timide, niet lekker in haar vel. Maar wel rustig.

Heeft iemand hier ervaring mee?  Ik maak me zorgen.

Diva is bijna 11 jaar, ze is een kruising en komt oorspronkelijk van tenerief.
charmed
5-sterren
Berichten: 3908
Lid geworden op: Do 19 Jan 2006, 17:51

Re: Vergroot hart en hartruis

Berichtdoor charmed » Za 14 Jul 2012, 01:00

Wellicht zou je nog een specialist kunnen raadplegen, ons hartpatientje is later op een combinatietherapie komen te staan van Vetmedin en Fortekor naast elkaar. Daarnaast gaf ik nog Q10 en taurine/Carnitine om het hart maximaal te ondersteunen, maar dit moet je even overleggen met een specialist.
Parelridder
5-sterren
Berichten: 3618
Lid geworden op: Ma 02 Aug 2010, 22:25
Locatie: Heerhugowaard
Contact:

Re: Vergroot hart en hartruis

Berichtdoor Parelridder » Za 14 Jul 2012, 01:10

Ik zou zonder enige twijfel zsm naar een cardioloog gaan. In Nederland is 1 cardioloog werkzaam: Universiteitskliniek Utrecht (Viktor Szatmári).
Eens per maand werkt de cardioloog uit Belgie (Nicole van Israel) in de regio Rotterdam. Is minder aantrekkelijk, want maar eens per maand, dus lastig als je bijv. bij spoed nogmaals moet of zo.
Een vergroot hart vast gesteld middels een foto bij de da is niet zelden helemaal geen vergroot hart. Een licht vergoot hart kan daarnaast onschuldig gevolg zijn van een sportief leven. Het si dus belangrijk te weten of er idd wele en vergroot hart is en zo hja, wat de betekenis daarvan is. Van belang is een deskundige hart-echo met correcte metingen van ondermeer grootte en samenknijpen. De mate van samenknijpen wordt beinvloed door de Vetmedin, dus ik zou vooraf even per mail met de cardioloog overleggen of je hiermee ivm het onderzoek in jullie geval even dient te stoppen.
Enfin, ik zou even een verwijsbriefje vragen aan je da voor de cardioloog en daar heen gaan. Dan weet je wat er loos is en wat de juiste behandeling is.
Een goede huisarts is goud waard, maar met hartproblemen juist omdat hij die na herkenning door verwijst naar de hart-specialist..
Heel veel succes en beterschap!!!
hamada
5-sterren
Berichten: 2457
Lid geworden op: Zo 08 Aug 2004, 19:42
Locatie: Achterhoek

Re: Vergroot hart en hartruis

Berichtdoor hamada » Wo 18 Jul 2012, 13:58

Hier gaan we met onze hartpatientjes (we hebben cavaliers dus de laatste jaren nogal wat hartklachten :-( ) naar Wageningen; dr. Mandigers, verbonden aan de Wagenrenk en de kliniek in Utrecht.
Bij een eerste consult wordt dan ook een kleuren doppler gemaakt, met ECG. Bij een vergroot hart kan ook vaak worden volstaan met alleen een ECG en röntgenfoto, hebben we gemerkt.
Verder krijgen de honden naast de eventuele hartmedicatie ook hier Q10, visoliecapsules en kompleet vers vlees om de hartfunctie te ondersteunen. Veel info staat hierover ook op www.dogaware.com

Het is me altijd opgevallen dat bij een terugval in conditie, bij (ophoging van) medicatie het even een kleine week duurt voor de hond weer stabiel is.
Succes en sterkte met je hond.
Gebruikersavatar
Sanyo
5-sterren
Berichten: 2436
Lid geworden op: Zo 06 Feb 2005, 12:47

Re: Vergroot hart en hartruis

Berichtdoor Sanyo » Wo 18 Jul 2012, 22:13

Hier ook een oudere hond met een hartruis die volgens de da aan de vetmedin moest.
Ik heb er voor gekozen om bij een specialist een kleuren echo te laten maken, en toen bleek dat medicatie op dit moment meer kwaad als goed zou doen.
Barfplaats
Gesponsord bericht

Re: Vergroot hart en hartruis

Berichtdoor Barfplaats


Terug naar “Vragen en Problemen over gezondheid”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Nikass en 8 gasten