Sinds twee jaar heb ik mijn drie Dobers op BARF staan, naar volle tevredenheid. Ik woon in Frankrijk en het bleek ook het handigste om zelf hun eten te maken (tenzij je Royal Canin wil voeren...). Nu zijn we 'op vakantie' in Nederland en voor the time being heb ik ze overgezet op Duck Uitmuntend. Alleen was het de bedoeling om maar anderhalve week hier te zijn en dan weer terug. Nu ging onze auto stuk en zijn we al 3 weken hier en vooruitzicht op nog een week. De honden staan nu dus ook langer op die Duck dan mijn bedoeling was en sinds enkele dagen viel me op dat de jongste uit z'n bek ging stinken. Dit heeft hij nog nooit gehad, altijd frisse adem. Nu zag ik daarnet dat zijn tandvlees helemaal opgezet en rood en gevoelig is. Ik neem aan dat dit door de wisseling in voer komt, maar vraag me af of dit door een tekort komt of door de veranderde substantie.
Thuis in Fr. krijgen ze 's morgens vlees met prutje en div. wat voorhanden is (restjes van eigen maaltijden) en 's avonds krijgt elk een heel kipkarkas (rib, nek, kop met vleesresten en restje ingewanden). Verder ligt er altijd wel een bot om wat op te knagen.
Zou het de verandering in Ca hoeveelheid kunnen zijn? Ik weet dat in Duck best veel graan zit, maar ik doe vaak iets van oud brood door hun eigen voer, dus het is geen vreemde stof voor ze.
Hij is verder een zeer gezonde en actieve hond, hoewel hij ook sinds een paar dagen wat 'mat' is. Beetje hangerig en slaapt veel. Maar zodra je naar buiten gaat dan merk je niks aan hem. Hij is dus niet echt ziek of zo.
Ik weet zeker dat zodra we weer thuis zijn en hij weer op eigen voer staat, het weer goed gaat, maar vraag me gewoon af waar dit nu vandaan komt en wat ik voor deze week aan zijn voeding kan/moet veranderen. Het is helaas niet te doen om nu hier op BARF te zetten of op dure kvv, maar mss dat ik ergens mee kan aanvullen? Iemand een idee?