paardenvlees, welke delen zijn geschikt?
Geplaatst: zo 27 dec 2009, 13:09
Beste allemaal,
ben al een tijdje niet meer op het forum geweest maar heb nu toch een vraag.
Mijn Toller stond wegens voedselallergie (granen en bepaalde eiwitten) op een dieet van voornamelijk vers geitenvlees. Na enige tijd begon hij daarop te spugen; voornamelijk vanwege het vet. Staat nu al enige tijd op Haaksbarf geit, dat gaat goed...alleen, hij wordt er moddervet van. Krijgt nu nog de helft van wat hij, qua lichaamsgewicht, zou mogen hebben.
Zelfs op deze geringe hoeveelheid valt hij nog nauwelijks af. In overleg met DA ga ik nu paardenvlees proberen. Heb nu de haaksbarf paard gekocht (eerst een mogelijke reactie afwachten) maar zou nog liever echt vers geven. Mijn vraag is 1: welke delen zijn dan geschikt en waar zou ik die kunnen kopen? Hier in de buurt (Nijkerk) zit een paardenslachterij die ik zou kunnen bellen. Tweede vraag: hoe lang moet je dit vlees in de vriezer bewaren voordat je het kunt aanbieden?
ben al een tijdje niet meer op het forum geweest maar heb nu toch een vraag.
Mijn Toller stond wegens voedselallergie (granen en bepaalde eiwitten) op een dieet van voornamelijk vers geitenvlees. Na enige tijd begon hij daarop te spugen; voornamelijk vanwege het vet. Staat nu al enige tijd op Haaksbarf geit, dat gaat goed...alleen, hij wordt er moddervet van. Krijgt nu nog de helft van wat hij, qua lichaamsgewicht, zou mogen hebben.
Zelfs op deze geringe hoeveelheid valt hij nog nauwelijks af. In overleg met DA ga ik nu paardenvlees proberen. Heb nu de haaksbarf paard gekocht (eerst een mogelijke reactie afwachten) maar zou nog liever echt vers geven. Mijn vraag is 1: welke delen zijn dan geschikt en waar zou ik die kunnen kopen? Hier in de buurt (Nijkerk) zit een paardenslachterij die ik zou kunnen bellen. Tweede vraag: hoe lang moet je dit vlees in de vriezer bewaren voordat je het kunt aanbieden?