[quote="M.P"]
die jonge gast van bibi zelf heeft me dat gezegd, kan niet op de naam komen.
ivm die %, daar zijn geen berekeningen voor, ik ben mijn cursussen nog eens gaan zoeken en toch nog iets gevonden.
normaal gezien moeten de ingredienten in volgorde van de belangrijkheid (hoeveelheid aanwezig) vermeld worden.
zoals bv , vlees , granen, vetten.
bij sommigge merken staat er ook nog deze zaken voor( normaal zou dat moeten)
bevat ; min. 4%
met ; tussen 4 a 14%
rijk aan 14 a 26%
dit is wat men van sommigge voedingen kan aflijden, dit geld voor zowel menselijk als dierlijke voeding.
groetjes
[/quote]
ja, hoho, wacht eens even.
deze percentages worden gebruikt om aan te tonen hoeveel er van een bepaald dier in een blikje oid zit. als er minimaal 4% lam inzit, dan mag op dat blikje 'bevat lam' worden gezet. zit er tussen de 4 en 14%, dan mag er op dat blikje 'met lam' staan. zit er tussen de 14 en 26% lam in het blikje, dan mag 'rijk aan lam' op het etiketje prijken.
dit heeft echt helemaal niets met hoeveelheden spiervlees of orgaan te maken! dat gaat alleen om blikjes e.d. en welke smaak. al gooien ze er 20% lamsharen of vellen oid in, dan is dat blikje 'rijk aan lam'. dat er voor de rest van alles en nog wat in kan zitten, dat boeit voor dat etiket niet.
aangezien wij hier geen blikjes en brokken voeren, hebben wij weinig met die percentages en de bijbehorende terminologie te maken.