bacterien in vers vlees

Hier kun je al je vragen, problemen en stellingen kwijt met betrekking tot kant en klaar versvlees

Moderator: eelke

Omlaag
Barfplaats
Gesponsord bericht

bacterien in vers vlees

Berichtdoor Barfplaats

marleen
1-ster
Berichten: 14
Lid geworden op: Di 25 Mar 2003, 22:25

bacterien in vers vlees

Berichtdoor marleen » Vr 11 Apr 2003, 21:46

Hallo allemaal,

Door omstandigheden kon ik een tijdje niet langskomen maar hier ben ik weer. Van de week was ik wegens nare omstandigheden bij mijn da. Hond van mijn schoonouders doodziek en volgen ene da een buikgriepje en dat geloofde ik niet en hond meegesleept naar mijn da. Wat blijkt had een complete tennisbal in de darm vastzitten en het ziet er naar uit dat hij het gaat overleven maar dit terzijde. Raak ik aan de praat over voeding en werkelijk waar ik snap er geen bal meer van. Deze man heb ik echt veel vertrouwen in en hij weet echt wel waar hij het over heeft. We waren het er over eens dat 9 van de 10 brokken rotzooi is. Volgens hem zijn er maar vier merken verkrijgbaar die "goed"zijn. Granen heeft een hond niets aan e.d. In zoverre waren wij het eens. Ik gaf aan erg gek van vers vleesvoeding te zijn.  Hij vertelde dat complete diepvries voeding net zo steriel is als brok omdat de bacterien kapot worden gevroren.  En zo heb ik het nog nooit bekeken. Alleen verse pens e.d. bevatten de bacterien die je nodig hebt. Ook vertelde hij dat een pup niets kan met lammetjespap. Paardemelk of konijnenmelk komt meer in de buurt. Verder vertelde hij dat de meeste diepvriesvoedingen van slachtafval zijn en dat je nooit weet wat je krijgt, en dit kon ik ook alleen maar beamen (hij had dan over rodi, smuldier enz). Rodi blijkt trouwens van de eigenaar van Prins te zijn??? Dan de discussie over BHA en Bht en etoxiquin. Hij vertelde dat Bha en BHT in kleine hoeveelheden worden toegevoegd als anti-oxidant en dat die weer nodig zijn tegen vrije radicalen (die weer kanker veroorzaken). Mits de goede verhouding BHA en BHT worden toegevoegd zullen zij elkaar versterken als anti oxidant en absoluut geen kwaad kunnen, hij noemde een aantal studies. De nier problemen e.d. worden inderdaad vaak door voeding veroorzaakt maar dat komt omdat de meeste brokken voeding rotzooi is. Ik zelf voer waltham en hij is daar erg tevreden over evenals van Royal Canin (de gespecialiseerde voeding daarvan), nieuwtje Waltham en Royal Canin zijn samengegaan. Mensen ik ben totaal de weg kwijt op dit moment. De omstandigheden waren er niet om er uitgebreid over te praten omdat we 's avonds laat eigenlijk met een spoedopname bezig waren. Oja Vers vleesvoeding is inderdaad goed mits je weet waar je mee bezig bent en het dan zelf bereid. Volgens hem. Hij was absoluut niet "prekerig"of zo en het was absoluut geen vervelende discussie, maar hij bracht me wel aan het twijfelen. Ik ben nog nooit met zulke argumenten om mijn oren gemept zeg maar.

Schiet aub op het bovenstaande.

Groetjes van Marleen (die er geen barst meer van snapt)
marleen
1-ster
Berichten: 14
Lid geworden op: Di 25 Mar 2003, 22:25

Re: bacterien in vers vlees

Berichtdoor marleen » Vr 11 Apr 2003, 21:48

Ik snap niet hoe die smile in het verhaal is beland ???

groetjes marleen
Gebruikersavatar
Paul_Barte
5-sterren
Berichten: 1725
Lid geworden op: Di 25 Mar 2003, 00:23
Locatie: Tiel

Re: bacterien in vers vlees

Berichtdoor Paul_Barte » Vr 11 Apr 2003, 23:11

Hoi Marleen,

We lopen in het kort even wat punten langs.

Ook de 'speciale' brokken van Waltham en RC bevatten zo'n 40% koolhydraten. Zonder graan kun je eenmaal geen brokken maken, het is niet anders!!
Een hond wordt dik van koolhydraten en niet van vet.

Er zouden maar 4 merken goede brokken zijn. Verkoopt hij deze toevallig allemaal zelf?? Het ligt eraan wat je criteria zijn anders zijn er misschien wel 10 goede merken die hieraan voldoen en als ik het bekijk volgens wat andere criteria is er eigenlijk niet één brok die er aan voldoet. Beetje een ongenuanceerde uitspraak.

Wat is de reden dat een pup niets zou kunnen met lammetjespap maar wel met konijnenmelk?? Hoe melk je in godsnaam een konijn?? (Je zult maar een nest hebben van 10 Newfoundlanders terwijl de moederhond geen melk geeft LOL). Lammetjesmelk ligt kwa vetgehalte en samenstelling heel dicht bij moedermelk.

BHA, BHT en Etoxyquine zijn chemisch samengestelde middelen die oorspronkelijk bedoeld waren voor heel andere zaken. Er zijn ook natuurlijke anti-oxidanten.
Kankerverwekkende stoffen toepassen om kanker te voorkomen......beetje krom eigenlijk.
Wie garandeer trouwens dat de juiste hoeveelheden zijn gebruikt, dit controleert letterlijk geen hond. Heb ooit testen gelezen dat er 35x de normale hoeveelheid was gebruikt.

De meeste diepvriesvoedingen zijn van slachtafval. Waar haalt die man het lef vandaan om dit te roepen?
Hoeveel verschillende kent hij eigenlijk? Is dit een DA die ooit heeft gehoord van Energique, van Bibi, van Carnibest, van AHV enz. enz. Eigenlijk durf ik mijn hoofd er onder te verwedden dat dit niet het geval is!!
Heeft hij met neus op de productie van deze merken gestaan??? Ik ken n.l. iemand die dat wel heeft gedaan en neem maar aan dat er absoluut geen sprake is van afval, integendeel zelfs!!!
Van een doosje 'vlees' van 49 eurocent uit de super durf ik dit niet te garanderen maar voor de rest!!!

Bacterien gaan dood bij invriezen. Hoe verzint ie het?
Hierbij een leuk stukje tekst voor de goede man.

Je zou het niet altijd zeggen, maar koelkasten hebben primair de taak om hun inhoud bacterie- en schimmelvrij te houden. Wanneer het Kluyver Laboratorium enkele koelkasten en vriezers opent, blijken ze echter ook bruikbaar voor het omgekeerde doel: zoveel mogelijk verschillende micro-organismen verzamelen en conserveren. ,,Kijk, dit is de werkkast met bacteriën die in het lopend onderzoek worden gebruikt. Deze kast wordt op 12 graden Celsius gehouden, niet erg koud dus. De bacteriën groeien dan niet hard meer, maar blijven wel in leven'', legt Jannie Gruwel uit, terwijl ze een aantal ondiepe laden vol reageerbuizen uit een koelkast trekt. Gruwel is als analiste belast met het overenten, vriesdrogen en invriezen van de honderden bacteriestammen. ,,Als je bacteriën voor lange tijd wilt bewaren geldt: hoe kouder hoe beter. Bij 12 graden kun je cultures een paar weken bewaren. We hebben ook vriezers van -80 graden waarin cultures een tot twee jaar bewaard kunnen worden.''
Voor de echt lange conservatie dient invriezen in vloeibaar stikstof. Op een temperatuur van -196 graden blijven de ampullen met bacteriën meer dan twintig jaar goed. Een nadeel is dat de stikstof verdampt en dus steeds vervangen moet worden, wat duur is. Daarnaast is het werken met vloeibare stikstof niet ongevaarlijk. Soms, als oude ampullen niet goed afgesloten waren, kon er stikstof inkomen. Werden de ampullen ontdooid, dan zette de stikstof zo snel uit dat ze ontploften. ,,We werken daarom met handschoenen, veiligheidsbrillen en labjassen'', zegt Gruwel

Marleen, dit is echt geen commentaar op jou hoor maar laat je niet overbluffen!!
marleen
1-ster
Berichten: 14
Lid geworden op: Di 25 Mar 2003, 22:25

Re: bacterien in vers vlees

Berichtdoor marleen » Vr 11 Apr 2003, 23:43

Hoi Paul,

Ik heb een beetje warrig geschreven, maar je kent me al langer dan vandaag.

Die vier merken verkoopt hij niet, maar ik ga hem toch even vragen welke hij bedoeld. Ik zelf kom tot 2. Waltham en Royal Canin. Waar bij hem de schoen wringt is dat hij net zoals wij zich vreselijk kwaad kan maken over hoe er met hondenbrokken wordt omgegaan. Vandaar de uitspraak 9 van de 10 is rotzooi.
Hij ziet ook in dat veel gezondheidsproblemen van "slechte voeding" komt.  En daar ligt dan een mooi voorbeeld van aan mijn voeten. Darmen om zeep door allergie waardoor ook vers niet meer mocht baten.  En ik moet toegeven dat Waltham perfect werkt voor Aidan

Over diepvriesvoedingen hadden we het over Rodi en de smuldiercategorie. Geen bibi of Carnibest.

Lammetjespap: als ik het goed begreep had hij het over de vergelijking van hondemelk tot lammetjespap. Ik zag mijzelf ook al een konijn martelen voor een druppel melk
En ik kon zo snel niet bedenken waarom ook al weer lammetjespap voor een pup.

Bha/bht: van de week ben ik gaan surfen om meer info te krijgen hierover. Er stond echt op een site. Werkt in sommige gevallen kankerremmend in ander kankerbevorderend?????

Etoxyquin: In amerika is het zo dat vissers van de overheid nog op de boot hun vangst hiermee moeten behandelen want anders mogen ze niet eens aan land. Als ik het goed begreep werd het aan de grondstoffen toegevoegd en niet aan de brok zelf. Maakt aan het eind van het verhaal ook geen moer uit want het zit er nu eenmaal in dan.

Vraagje van mijn kant. Met die testen van hoeveelheid van 35% Geld dit dan voor alle brokken of bepaalde?

En ik begrijp uit jouw voorbeeld dat de "goede bacterien"gewoon in leven blijven.

Ik laat me niet overbluffen hoor, maar noem mij eigenwijs ik wil dan ook meteen een compleet plaatje hebben voor mijzelf. Ik had echt geen ik weet het beter gesprek. Eigenlijk was het mega interessant.

Groetjes Marleen
Twanneke
3-sterren
Berichten: 118
Lid geworden op: Wo 26 Mar 2003, 12:38
Locatie: Nunspeet
Contact:

Re: bacterien in vers vlees

Berichtdoor Twanneke » Za 12 Apr 2003, 20:33

Hoi Paul,


En ik begrijp uit jouw voorbeeld dat de "goede bacterien"gewoon in leven blijven.

Groetjes Marleen


Invriezen legt alleen de groei stil, de bacterien (zoveel goede als slechte) gaan zeker niet dood! ;)
Lizzy
Moderator
Berichten: 61488
Lid geworden op: Ma 24 Mar 2003, 19:28
Contact:

Re: bacterien in vers vlees

Berichtdoor Lizzy » Za 12 Apr 2003, 22:49

Hoi Marleen, chemische antioxydanten hebben GEEN kanker-remmende werking. In tegendeel... ze zullen eerder kanker veroorzaken... Chemische antioxydanten worden ALLEEN gebruikt om het oxyderen (ranzig worden) van vetten tegen te gaan. Je hebt ook natuurlijke antioxydanten. Dit zijn bijv. vitamine A, C en E. Deze natuurlijk antioxydanten voorkomen dat er oxydatie van bijv. vetten en zuurstof in het lichaam plaats vindt. Deze kunnen wel een kankerremmende werking hebben.

Binnen de EEG zijn o.a. de volgende anti-oxydanten toegestaan:

E-324: Ethoxyquine (bekent als landbouwbestrijdingsmiddel en als rubberstabilisator en wordt gebruikt om de houdbaarheid van kleurenfilms te verhogen)
E-321: BHT
E-320: BHA
E-300: Ascorbinezuur (vitamine C)
E-306: Tocoferolen (vitamine E)

De eerste drie zijn chemische antioxydanten (je hebt er nog meer hoor, bijv. propylgallaat) worden er erg van verdacht dat zij tumoren veroorzaken. En, dat wist men al in de tachtiger-jaren. En, BHA en BHT kunnen enzymen in de lever vormen die onder andere de vitamine D afbreken.

Groetjes, Lizzy
Lizzy
Moderator
Berichten: 61488
Lid geworden op: Ma 24 Mar 2003, 19:28
Contact:

Re: bacterien in vers vlees

Berichtdoor Lizzy » Za 12 Apr 2003, 22:52

Royal Canine is een van die brokken die dus de chemische antioxydanten gebruikt, namelijk:

BHA, propylgallaat  en  citroenzuur.

Royal Canine is druk bezig te kijken of ze de chemische antioxydanten kunnen vervangen door natuurlijke. Tot die tijd hoort Royal Canine NIET thuis in het rijtje: behoorlijke honden brokken... Maar goed, dat is mijn mening....

Groetjes, Lizzy
marleen
1-ster
Berichten: 14
Lid geworden op: Di 25 Mar 2003, 22:25

Re: bacterien in vers vlees

Berichtdoor marleen » Di 15 Apr 2003, 23:18

Hoi Lizzy,

Dat van die kankerremmende werking heb ik geloof ik van voedselnet.nl of zoiets afgeplukt.
Ben even een paar dagen niet geweest was gesloopt door alle spanningen met Joery. Het gaat gelukkig boven verwachting erg goed met hem.
Van royal canin dat ze van de chemische zooi af willen, hoe weet je dat? Ik heb me toch even een versuffing gezocht op internet maar ik kan die info nergens vinden?

Hoi Paul,

Hoe zat het ook alweer om een pup lammetjespap te geven. Ik wil graag goed onderbouwd op stellingen "schieten".
Over waltham ben ik inmiddels al wat wijzer. Whiskas, advance, sheba en weet ik niet wat is van Waltham. Duizend en een lofverhalen over waltham gelezen, specialisten e.d. over de  hele wereld. Alleen zowat alle info kwam van Waltham zelf en dat is een beetje moeilijk te geloven als het er als "onafhankelijk"wordt geschreven.

Groetjes marleen
Lizzy
Moderator
Berichten: 61488
Lid geworden op: Ma 24 Mar 2003, 19:28
Contact:

Re: bacterien in vers vlees

Berichtdoor Lizzy » Di 15 Apr 2003, 23:36

Hoi Lizzy,

Dat van die kankerremmende werking heb ik geloof ik van voedselnet.nl of zoiets afgeplukt.
Ben even een paar dagen niet geweest was gesloopt door alle spanningen met Joery. Het gaat gelukkig boven verwachting erg goed met hem.
Van royal canin dat ze van de chemische zooi af willen, hoe weet je dat? Ik heb me toch even een versuffing gezocht op internet maar ik kan die info nergens vinden?

Groetjes marleen


Hoi Marleen, de kankerremmende werking geldt alleen voor natuurlijke antioxydanten, voor zover ik weet. Zeker niet voor chemische. Maar, ik zal morgen een gaan surfen op voedsel.net!

Over Royal Canine: Ik heb jou net een email gestuurd (naar jouw prive adres). Is dat OK?

Groetjes, Lizzy
Laatst gewijzigd door Lizzy op Di 15 Apr 2003, 23:37, 1 keer totaal gewijzigd.
marleen
1-ster
Berichten: 14
Lid geworden op: Di 25 Mar 2003, 22:25

Re: bacterien in vers vlees

Berichtdoor marleen » Za 19 Apr 2003, 11:17

Hoi Lizzy,

Helemaal top je email. Ik ben een paar dagen weggeweest vandaar de late reactie.
Ik ga even voor je zoeken op dat voedselnet.

Groetjes Marleen
Lizzy
Moderator
Berichten: 61488
Lid geworden op: Ma 24 Mar 2003, 19:28
Contact:

Re: bacterien in vers vlees

Berichtdoor Lizzy » Za 19 Apr 2003, 22:16

Hoi Marleen, op deze site kun je wat informatie vinden over antioxydanten die er voor moeten zorgen dat vrije radicalen geneutraliseerd worden in het lichaam:

http://www.homepages.hetnet.nl/~prib/antioxidanten.htm

Dit zijn dus natuurlijke antioxydanten (vitamine A/beta caroteen, vitamine C en E).

Als we over chemische antioxydanten in hondenvoer praten (BHA - E320, BHT -E321, Propylgallaat, Etoxyquine, etc), dan zitten deze er niet in om de hond te beschermen tegen vrije radicalen. Deze chemische antioxydanten zijn aan de voeding toegevoegd om ervoor te zorgen dat de vetten niet ranzig worden. Helaas bieden deze chemische antioxydanten geen bescherming tegen vrije radicalen (waar je ziektes als kanker van krijgt).

Groetjes, Lizzy
Barfplaats
Gesponsord bericht

Re: bacterien in vers vlees

Berichtdoor Barfplaats


Terug naar “Vragen, Problemen en Discussie Kant en Klaar Versvlees”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast