[quote="kojak"]
Ik heb ook even een vraag over de snijmachines. Ik droog minder vaak omdat het zo`n rotklusje is alles in kleine stukjes te krijgen, ik betrap mezelf zelfs al weer zoekende op internet naar goedkope gedroogde snacks
maar die vind ik nog steeds heel erg duur, en ik kan best mijn eigen machinetjes gebruiken (heb er ondertussen zelfs een 2e met veel geluk kunnen krijgen ) en heb hier veelvuldig gelezen dat een snijmachine een oplossing is.
Ik heb het hier even in de zoekmachine gegooit, maar daar kan ik niet veel werkende links van terug vinden. Als ik google krijg ik papier snijders of vlees verwerkings apparaten die kollosaal zijn en rond de 1500 euro. Dat is denk ik ook niet wat hier bedoeld word. Waar kan ik zoiets kopen, wat kost het ongeveer, hoe ziet het er uit en is het werkelijk een "last" dat van je schouders af valt als je zo`n ding gebruikt ?
[/quote]
Ik vind dat dus ook een moeilijke klus, ben nog altijd op zoek naar vlees dat het makkelijkste snijd, want ik heb een snijmachine, sommige dingen snijden nog niet goed, er staa wel op mijn snijmachine dat het vlees niet diepgevroren mag.
Ja als je kipfilet neemt, maar dat kost wel veel geld he, als ik 4,5 kipfilet op die roosters moet leggen aan € 12 de kilo, als snoepjes ?
Hart vind ik tot hier toe het beste snijden.
[quote="pallas"]
Als ik vlees (filet ) droog dan snij ik het met een mes als het noghalf bevroren is in dunne plakken.
die dunne plakken droog ik en als ze bijna droog zijn knip ik ze met een schaar in kleine stukjes.
nog even nadrogen en klaar
Scheelt een heleboel snij werk
[/quote]
Dat is misschien een goede oplossing, kan het ook eens proberen met hart.