Vuile pens?

Hier kun je al je vragen, problemen en stellingen kwijt met betrekking tot kant en klaar versvlees

Moderator: eelke

Omlaag
Barfplaats
Gesponsord bericht

Vuile pens?

Berichtdoor Barfplaats

Mariska bv Boris
1-ster
Berichten: 18
Lid geworden op: Wo 01 Aug 2007, 14:56

Vuile pens?

Berichtdoor Mariska bv Boris » Do 27 Mar 2008, 13:49

Boris eet nu bijna twee weken Haaksbarf. Dit gaat erg goed, hij vindt het lekker en hij poept sindsdien echt heel weinig.

Gisteren maakte ik de Haaksbarf Rund open en er zat een heel donker stukje in wat heel erg stonk. In eerste instantie dacht ik dat het bedorven was, maar het vlees eromheen zag er goed uit. Bij nader inzien denk ik dat het vuile pens is, maar ik wil het toch even zeker weten. Het was een klein lapje, bijna zwart en het leek of er een soort vachtje op zat. Bovendien stonk het heel erg (leek wel koeienpoep). Boris rook het ook en die stond kwijlend naast me, hij wilde het wel hebben  ;)

Ik moet eerlijk zeggen dat ik wel een beetje moet wennen aan dat Haaksbarf. Ik begrijp dat het anders is dan vlees voor menselijke consumptie, maar juist daardoor denk ik weleens "zal dit wel goed zijn". Het ruikt soms anders dan ons eigen gehaktballetje (ik denk dat dat komt omdat er ook groente en botten in zit) en het ziet er natuurlijk ook anders uit (in Haaksbarf zalm zit alles inclusief vel en graatjes). Ik kan me daar nog wel overheen zetten, maar mijn vriend roept al dat Boris weer brokken moet krijgen (makkelijk, stinkt niet en "daar zit ook alles in"). Gelukkig heb ik net voor 3 weken Haaksbarf gekocht, dus voorlopig mag Boris nog even smullen.

Groetjes, Mariska
*wendy*
5-sterren
Berichten: 1417
Lid geworden op: Di 10 Mei 2005, 13:52
Locatie: hoek

Re: Vuile pens?

Berichtdoor *wendy* » Do 27 Mar 2008, 14:04

haha zoals je het omschrijft zal het zo goed als zeker vuile pens zijn.
Je zegt het wel leuk.........stinken en een vachtje  :D

Ennuh geef je vriend even de tijd. Voer zelf de hond zoveel mogelijk (=een argument dat hij zich niet druk hoeft te maken want jij moet die stinktroep geven).
Wijs hem erop dat hij weinig poept, dat de hond zich goed voelt etc etc.
In het uiterste geval na een x-aantal weken een weekje terug op brok zetten (liever niet natuurlijk, maar soms moet je gewoon om je wederhelft iets duidelijk te maken weet ik uit eigen ervaring) en hem dan zeggen dat de hond zich niet lekker voelt, meer poept enz.
Weet niet hoe het zit met scheten laten, maar die van mij lieten op brok onwijs veel scheten.........nu alleen als ze lam krijgen.
Bij mijn vriend heeft het gewerkt en die raad nu zelfs andere mensen vers voeding aan  :D
Mariska bv Boris
1-ster
Berichten: 18
Lid geworden op: Wo 01 Aug 2007, 14:56

Re: Vuile pens?

Berichtdoor Mariska bv Boris » Do 27 Mar 2008, 16:19

Het is maar goed dat mijn vriend gisteravond al lag te slapen toen ik het stukje pens ontdekte.

Het "probleem" is een beetje dat Boris met brokken er ook al heel goed uitzag. Ik kreeg altijd van alle kanten complimenten. Het enige verschil is dat hij nu véél minder poept (maar een kwart van wat hij eerst poepte) en dat hij nu regelmatig nog even teruggaat naar zijn bak om het laatste restje op te likken (wat er natuurlijk niet meer in zit, maar je weet maar nooit of er toch nog ergens een kruimeltje verstopt zit  ;)).

Ik laat het gewoon even zo. Ik geef Boris voorlopig zijn voer en hopelijk gaat mijn vriend het ook steeds normaler vinden. En de volgende keer schrik ik niet meer van stinkende "vachtjes"  ;)
Barfplaats
Gesponsord bericht

Re: Vuile pens?

Berichtdoor Barfplaats


Terug naar “Vragen, Problemen en Discussie Kant en Klaar Versvlees”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 3 gasten