Pagina 1 van 2

wanneer rauwe kip en andere vragen

Geplaatst: wo 17 mar 2004, 11:36
door Anna Penta
Heb net even inkopen gedaan bij de groene slager. Viel niet mee, zeker niet voor een beginnend, nog vrij onzeker iemand als ik.

Ik begon: graag spiervlees voor de hond. Probleem: alles is spiervlees, ook hart, lever, nier etc. Uiteindelijk maar hele runderharten, niertjes en rundsoepvlees in stukjes gekocht.

Vervolgens: botten van jonge dieren hebben ze niet bij de groene slager. Dat wordt dan dus geen botten om te eten want ik wil het wel bij ekovlees houden.

Toen: rauwe kip. Werd me zo pertinent afgeraden dat ik het (nog) niet heb gedaan. Ik dacht ook zo van: Poncho krijgt nu een kleine week vers vlees, Bambi en Kit krijgen voorlopig half en half. Ik heb geen idee wanneer het maagzuur gereed is voor rauwe kip, en neem liever geen risico's. Als ik er aan toe ben, zal ik niet meer zeggen dat het rauw voor de hond is. Dat komt niet over, ook niet als ik het met argumenten bekleed (heb dit forum aangeraden maar was helaas tegen dovemansoren).

Wat trouwens heel bijzonder is (vind ik): Poncho heeft al drie dagen slechts één keer per dag ontlasting... (eerder altijd 2 x).

Re:wanneer rauwe kip en andere vragen

Geplaatst: wo 17 mar 2004, 11:42
door ikke
Gewoon kopen wat je hebben wilt.
De slager hier kijkt mij ook altijd aan of hij water ziet branden
Volgens mij geloofd hij niet eens dat het voor de hond is.
Zijn goede raad heb ik niet nodig.
Maak het zelf wel uit wat er gekocht wordt.

Re:wanneer rauwe kip en andere vragen

Geplaatst: wo 17 mar 2004, 12:27
door Paul_Barte
>>Probleem: alles is spiervlees, ook hart, lever, nier etc<<

Indien een slager het verschil niet weet tussen ORGAANVLEES en spiervlees moet ik toch ff op mijn kop krabben :-\

Begin met kippennekken...makkelijk en veilig en geef er desnoods een klap met de hamer op.

1x poepen per dag op vers is heel normaal.

Re:wanneer rauwe kip en andere vragen

Geplaatst: wo 17 mar 2004, 13:25
door Ollie
Oh Anna, als je de kippennekjes niet heel durft te geven net als ik, knip je ze met een snoeischaar gewoon in kleine stukjes! Ze vinden het hier eruuuug lekker! ;D

Re:wanneer rauwe kip en andere vragen

Geplaatst: wo 17 mar 2004, 16:15
door macho
ik maak van de nekken ook hapklare brokken, dan kauwt macho wel maar als ik ze heel geef dan kauwt hij op het begin en slik de rest dan zo naar binnen

Re:wanneer rauwe kip en andere vragen

Geplaatst: wo 17 mar 2004, 16:22
door Ollie
Jahahahaha, Stanley slikt ze dus ook heel door! Dus idd ik heb ze ook in hapklare brokken! Ik ben veel te bang dat ze er in stikken! :o

Re:wanneer rauwe kip en andere vragen

Geplaatst: wo 17 mar 2004, 17:58
door Angelique
[quote="Anna Penta"]
Als ik er aan toe ben, zal ik niet meer zeggen dat het rauw voor de hond is. Dat komt niet over, ook niet als ik het met argumenten bekleed (heb dit forum aangeraden maar was helaas tegen dovemansoren).
[/quote]

Sinds wanneer ben je verantwoording schuldig aan je slager wat je met het vlees gaat doen. Ze vragen toch ook nooit wat en hoe je je kinderen te eten geeft. Je koopt gewoon wat je nodig hebt en dan wens je 'm een fijne dag verder.

Re:wanneer rauwe kip en andere vragen

Geplaatst: wo 17 mar 2004, 18:02
door Angelique
[quote="Paul_Barte"]
>>Probleem: alles is spiervlees, ook hart, lever, nier etc<<

Indien een slager het verschil niet weet tussen ORGAANVLEES en spiervlees moet ik toch ff op mijn kop krabben :-\

[/quote]

Ik krab even mee....goed
Afbeelding

Re:wanneer rauwe kip en andere vragen

Geplaatst: do 18 mar 2004, 08:03
door Anna Penta
De slagershulp zei dat in feite alle vlees spiervlees is, ook het hart is bijvoorbeeld een spier. Toen ik zei dat hart, lever enz. orgaanvlees was, beaamde hij dat wel. Hij vermoedde dat met spiervlees het gewone rundersoepvlees of zo wordt bedoeld. Ik denk dat niemand daar naar 'spiervlees' vraagt. Ikzelf heb nul komma nul verstand van vlees.

Verder vrees ik dat de biologische slager geen kippennekken verkoopt, heb ze althans niet gezien.

Re:wanneer rauwe kip en andere vragen

Geplaatst: do 18 mar 2004, 09:33
door Lizzy
[quote="Anna Penta"]
De slagershulp zei dat in feite alle vlees spiervlees is, ook het hart is bijvoorbeeld een spier. Toen ik zei dat hart, lever enz. orgaanvlees was, beaamde hij dat wel. Hij vermoedde dat met spiervlees het gewone rundersoepvlees of zo wordt bedoeld. Ik denk dat niemand daar naar 'spiervlees' vraagt. Ikzelf heb nul komma nul verstand van vlees.

Verder vrees ik dat de biologische slager geen kippennekken verkoopt, heb ze althans niet gezien.
[/quote]

Ja, hart is een spier maar het is orgaanvlees. Ik denk inderdaad dat een slager een beetje vreemd staat te kijken als je om "spiervlees" vraagt. Al het vlees aan de koe is spiervlees (als het geen orgaan is). Hij wil weten welk deel je wilt hebben.

Een logischer vraag zou bijv. zijn "zeg, kan ik bij u rundersnijlingen kopen - het vlees dat u over houdt wanneer u er lapjes van snijdt enzo - dat wil ik namelijk aan mijn hond gaan geven". Of, "doet u mij die xxx-lap maar (bijv. een riblap die je ziet liggen en die in de reclame is)". Of, "mag ik 500 gram soepvlees". Of, "kunt u mij een beetje helpen? Ik wil een stukje rund (of lam of kippenvlees) en ik moet het goedkoopste deel hebben. Het is namelijk voor mijn hond".

Nou, dit waren de vleestips van een andere vegetarier die ook geregeld heeft staan stotteren in een slagerij.

Re:wanneer rauwe kip en andere vragen

Geplaatst: vr 09 apr 2004, 00:48
door obicham
kip is geen probleem voor een hond (zal alleen ff moeten wennen aan het nieuwe uiterlijk van de brokjes ;D

met verse vis is het iets anders want dat is veel vetter
maar na een maandje barfen is dat ook geen probleem meer .

proef ondervindelijk vastgesteld ::)

Re:wanneer rauwe kip en andere vragen

Geplaatst: vr 09 apr 2004, 21:52
door diana
kippen nekken en vleugels gaan er hier in als koek.
nooit problemrm mee gehad .
ja ik ben zelfs zo eigenwijs dat ik ze na een darminfectie gewoon weer over zet op hun c.b zonder hette koken of te verwarmen hoor .
het enige wat ik de eerste 2 dagen doe is het in kleinere porties verdelen terwijl ze het anders in 1x krijgen.
het enige probleem dat ik daar dan bij heb is die ogen!!!! van , hee wat flik je me nou :o zo weinig ???

Re:wanneer rauwe kip en andere vragen

Geplaatst: vr 09 apr 2004, 21:54
door Helen
[quote="Lizzy"]
[quote="Anna Penta"]
De slagershulp zei dat in feite alle vlees spiervlees is, ook het hart is bijvoorbeeld een spier. Toen ik zei dat hart, lever enz. orgaanvlees was, beaamde hij dat wel. Hij vermoedde dat met spiervlees het gewone rundersoepvlees of zo wordt bedoeld. Ik denk dat niemand daar naar 'spiervlees' vraagt. Ikzelf heb nul komma nul verstand van vlees.

Verder vrees ik dat de biologische slager geen kippennekken verkoopt, heb ze althans niet gezien.
[/quote]

Ja, hart is een spier maar het is orgaanvlees. Ik denk inderdaad dat een slager een beetje vreemd staat te kijken als je om "spiervlees" vraagt. Al het vlees aan de koe is spiervlees (als het geen orgaan is). Hij wil weten welk deel je wilt hebben.

Een logischer vraag zou bijv. zijn "zeg, kan ik bij u rundersnijlingen kopen - het vlees dat u over houdt wanneer u er lapjes van snijdt enzo - dat wil ik namelijk aan mijn hond gaan geven". Of, "doet u mij die xxx-lap maar (bijv. een riblap die je ziet liggen en die in de reclame is)". Of, "mag ik 500 gram soepvlees". Of, "kunt u mij een beetje helpen? Ik wil een stukje rund (of lam of kippenvlees) en ik moet het goedkoopste deel hebben. Het is namelijk voor mijn hond".

Nou, dit waren de vleestips van een andere vegetarier die ook geregeld heeft staan stotteren in een slagerij.
[/quote]

Wat je ook kan proberen is "Hee schatje, ja jij daar met al dat bloed aan je witte schort. Ik vroeg me af, heb jij een lekker stukkie vlees voor me? Een stukje vlees van de bil misschien?"

Gegarandeerd resultaat ;)

Re:wanneer rauwe kip en andere vragen

Geplaatst: vr 09 apr 2004, 21:54
door Helen
Sorry, dit was het spook ???

Re:wanneer rauwe kip en andere vragen

Geplaatst: vr 09 apr 2004, 21:55
door Helen
Sorry wederom een spook ??? ???