Kvv ontdooid bewaren

Hier kun je al je vragen, problemen en stellingen kwijt met betrekking tot kant en klaar versvlees

Moderator: eelke

Barfplaats
Gesponsord bericht

Kvv ontdooid bewaren

Berichtdoor Barfplaats

Gebruikersavatar
TeuntjeT
2-sterren
Berichten: 69
Lid geworden op: Wo 06 Mar 2019, 06:12

Kvv ontdooid bewaren

Berichtdoor TeuntjeT » Ma 03 Jun 2019, 07:07

Ik heb nu versvoer worsten van 500gr voor teun.
Smaken als vis en pens meng ik met andere smaken, waardoor ik dan voor 2 dagen een halve worst gebruik.
Dus 1 hele rundvlees worst bijv en 1/2 visworst voor 2 dagen + een plak rodi en groente.
Ik krijg die worsten dus niet doormidden gesneden.
Kan je zo'n worst na ontdooien in de koelkast, nog 4 dagen voeren? Of is 2 dagen echt max?
Gebruikersavatar
TeuntjeT
2-sterren
Berichten: 69
Lid geworden op: Wo 06 Mar 2019, 06:12

Re: Kvv ontdooid bewaren

Berichtdoor TeuntjeT » Ma 03 Jun 2019, 07:14

Ik heb nu voor morgen en overmorgen 500gr eend en 500gr pens te ontdooien gelegd in de koelkast. Voor de komende 2 dagen zou ik dan gebruiken 500gr eend en 250gr pens totaal.
Kan ik bijv als het de hele dag heeft liggen ontdooien in de koelkast, vanavond de pensrol doormidden snijden en de andere helft opnieuw invriezen?
Lizzy
Moderator
Berichten: 63983
Lid geworden op: Ma 24 Mar 2003, 19:28
Contact:

Re: Kvv ontdooid bewaren

Berichtdoor Lizzy » Ma 03 Jun 2019, 07:43

Ik vind vier dagen echt wel erg lang. Kun je niet met een heet mes (gekookt water eroverheen laten lopen) door een redelijk bevroren rol heen snijden? Dan kun je de andere helft terug de vriezer in doen.
Gebruikersavatar
pearlsofpassion
Moderator
Berichten: 10057
Lid geworden op: Di 26 Jul 2011, 16:20
Locatie: Herzele (België)

Re: Kvv ontdooid bewaren

Berichtdoor pearlsofpassion » Ma 03 Jun 2019, 07:47

Een paar uurtjes uit de vriezer, dan met een broodmes of een steakmes (iets met tanden) doorsnijden en terug invriezen. Zo doe ik het met de vis, en de meeste mensen met dit probleem.
Het is de bedoeling dat de rol nog net bevroren is, maar wel zacht genoeg om door te snijden.

Er is ook iemand (ik ben vergeten wie :-[) die een hakmes in de rol slaat en dan met een hamer dat hakmes door de rol heen slaat. In staalbevroren toestand dan.
Ik heb het eens geprobeerd (met zo'n zware rubberen hamer) en ik moet zeggen, dat ging verbazend goed.
Voor de kleine porties die ik van de vis moet hebben (60gr) geen optie, maar als je gewoon een rol middendoor wil, zeker uit te proberen.
Ik doe het nu ook bij te portioneren compleet bevroren karkas of blokken spiervlees waarvan ik maar de helft wil portioneren. Dan kan de andere helft meteen terug de vriezer is. Handig hoor.
Too
5-sterren
Berichten: 4130
Lid geworden op: Di 20 Mei 2008, 21:52

Re: Kvv ontdooid bewaren

Berichtdoor Too » Ma 03 Jun 2019, 10:09

Inderdaad even aandooien en dan portioneren, ik doe dat met een ( niet nieuw&duur) vleesmes dat gaat prima, ik vind iets met tanden dan weer niet fijn
Gebruikersavatar
Ina
5-sterren
Berichten: 539
Lid geworden op: Vr 11 Apr 2014, 20:49
Locatie: Den Haag

Re: Kvv ontdooid bewaren

Berichtdoor Ina » Ma 03 Jun 2019, 10:39

Worsten van 500 gram zijn toch meestal vrij dun en langwerpig?
Volgens mij kan je die, zoals hierboven al gezegd, prima snijden na een uurtje ontdooien....desnoods met een heet mes

Anders rondom zover mogelijk insnijden en op de hoek van de spoelbak in tweeën breken...lukt hier altijd met kilo-rollen

Ik zou in ieder geval niet KVV willen voeren die al 4 dagen ontdooid is...een keer geen probleem, maar niet structureel, want het zal de kwaliteit niet ten goede komen
Gebruikersavatar
TeuntjeT
2-sterren
Berichten: 69
Lid geworden op: Wo 06 Mar 2019, 06:12

Re: Kvv ontdooid bewaren

Berichtdoor TeuntjeT » Ma 03 Jun 2019, 10:44

Het ligt sinds vanochtend in de koelkast. Verwacht niet dat het vanavond al geheel ontdooid is. Dan maar door midden hakken en rest terug invriezen. Ben pas vanavond weer thuis dus kan niet anders
src_esther
5-sterren
Berichten: 1592
Lid geworden op: Vr 16 Okt 2015, 16:11
Locatie: Waterland

Re: Kvv ontdooid bewaren

Berichtdoor src_esther » Ma 03 Jun 2019, 10:49

Too schreef:Inderdaad even aandooien en dan portioneren, ik doe dat met een ( niet nieuw&duur) vleesmes dat gaat prima, ik vind iets met tanden dan weer niet fijn

Dit. Maar in plaats van vleesmes gebruik ik dit koksmes, dat gebruik ik ook om zalmkoppen doormidden te snijden. Af en toe slijpen met deze bijl- en messenslijper.
src_esther
5-sterren
Berichten: 1592
Lid geworden op: Vr 16 Okt 2015, 16:11
Locatie: Waterland

Re: Kvv ontdooid bewaren

Berichtdoor src_esther » Ma 03 Jun 2019, 10:51

Ina schreef:Worsten van 500 gram zijn toch meestal vrij dun en langwerpig?
Volgens mij kan je die, zoals hierboven al gezegd, prima snijden na een uurtje ontdooien....desnoods met een heet mes

Anders rondom zover mogelijk insnijden en op de hoek van de spoelbak in tweeën breken...lukt hier altijd met kilo-rollen

Ik zou in ieder geval niet KVV willen voeren die al 4 dagen ontdooid is...een keer geen probleem, maar niet structureel, want het zal de kwaliteit niet ten goede komen

Hier wordt dat niet meer gegeten.
Gebruikersavatar
pearlsofpassion
Moderator
Berichten: 10057
Lid geworden op: Di 26 Jul 2011, 16:20
Locatie: Herzele (België)

Re: Kvv ontdooid bewaren

Berichtdoor pearlsofpassion » Ma 03 Jun 2019, 11:48

TeuntjeT schreef:Het ligt sinds vanochtend in de koelkast. Verwacht niet dat het vanavond al geheel ontdooid is. Dan maar door midden hakken en rest terug invriezen. Ben pas vanavond weer thuis dus kan niet anders


Maar dit ga je dan structureel doen? Eerst een hele dag in de koelkast en dan weer invriezen (die ene helft)? Dat vind ik echt te veel ontdooit om goed te zijn.
Dan zou ik echt eens met dat hakmes en hamer proberen hoor. Dat kan dus gewoon bevroren en hoef je niet dat uurtje of paar uurtjes tijd te hebben voor je het kan doorsnijden.
Goede zware rubberen hamer kopen en een hakmes. Je zet eerst gewoon het hakmes met een klein, precies hakje op de juiste plaats, zodat het goed staat. Neemt dan de hamer en klopt een paar keer goed op het hakmes. Met een paar keertjes goed kloppen is het meestal wel klaar. Een nagel inkloppen is vaak lastiger. ;)
Houdt zowel hakmes als de hamer goed vast aan het handvat, zo is er geen gevaar voor vingers of wegglijden van de rol.

Of je moet als je tijd hebt een boel rollen uithalen en portioneren. Maar dan moet je beide helften terug invriezen, en das ook minder. Maar wel nog steeds een stuk beter dan eerst bijna volledig ontdooien en terug invriezen.
Too
5-sterren
Berichten: 4130
Lid geworden op: Di 20 Mei 2008, 21:52

Re: Kvv ontdooid bewaren

Berichtdoor Too » Ma 03 Jun 2019, 12:28

PoP...
5 rollen verdelen zodat je 2 weken vooruit kunt kan toch best, ik doe dat wel hoor anders blijf je bezig.
Dus de rol vismix in gepaste porties , de gewone kvv in 2 en wat je nog meer hebt... alles in maaltijd/dagporties in bak/zak en terug de vriezer in

T is ook een beetje afhankelijk van de temperatuur en de plek in je koelkast hoever eea ontdooid is na een hele of halve dag



src_esther schreef:Dit. Maar in plaats van vleesmes gebruik ik dit koksmes, dat gebruik ik ook om zalmkoppen doormidden te snijden. Af en toe slijpen met deze bijl- en messenslijper.


Oh heet dat een koksmes... :biggrin2: nou zo eentje gebruik ik ook en een slijpertje van ikea.

Mij lijkt een bijltje en een hamer wel veel geweld voor een pondsrolletje maar kijk wat voor jou het fijnste werkt, Teuntje.
Gebruikersavatar
pearlsofpassion
Moderator
Berichten: 10057
Lid geworden op: Di 26 Jul 2011, 16:20
Locatie: Herzele (België)

Re: Kvv ontdooid bewaren

Berichtdoor pearlsofpassion » Ma 03 Jun 2019, 13:06

Ja. Kan wel, tuurlijk.
Als elke dag geen optie is of niet handig.
Alleszinds beter dan telkens een hele dag in de koelkast leggen en dan terug invriezen.
Gebruikersavatar
Ina
5-sterren
Berichten: 539
Lid geworden op: Vr 11 Apr 2014, 20:49
Locatie: Den Haag

Re: Kvv ontdooid bewaren

Berichtdoor Ina » Ma 03 Jun 2019, 13:57

src_esther schreef:Hier wordt dat niet meer gegeten.


Haha....als die van mijn de meest ranzige kadavers, poep en niet nader te bepalen zaken van straat durven te vreten, hoeven ze echt niet te verwachten dat ik ze niet een keer een 'overjarig' hapje zou durven voorzetten ;D
Gebruikersavatar
Rik01
3-sterren
Berichten: 242
Lid geworden op: Wo 14 Jan 2015, 21:09

Re: Kvv ontdooid bewaren

Berichtdoor Rik01 » Ma 03 Jun 2019, 14:37

Als je het wat langer moet ontdooien dan is in de ijskast wel het veiligste (onder de 7/8 graden). Opnieuw invriezen is dan geen probleem.

Zelf laat ik het meestal even een uurtje buiten de ijskast ontdooien en gaat het met een diepvriesmes doormidden.
(Indien langer dan dus in de koelkast ontdooien)

De 500gr worsten geven totaal geen probleem.
De 1kg worsten is meestal wel even worstelen.

Mijn voorkeur zou ook zijn een aantal worsten gewoon doormidden zagen en weer de diepvries in doen i.p.v. elke keer een hele een dag in de koelkast en dan doorsnijden om de andere helft weer terug te doen.

Afbeelding
eelke
Moderator
Berichten: 17294
Lid geworden op: Vr 29 Jan 2010, 10:12

Re: Kvv ontdooid bewaren

Berichtdoor eelke » Ma 03 Jun 2019, 15:17

Hier worden ze met een klein hakbijltje in tweeën gehakt, als de rollen stijfbevroren zijn. Gaat prima.
Barfplaats
Gesponsord bericht

Re: Kvv ontdooid bewaren

Berichtdoor Barfplaats


Terug naar “Vragen, Problemen en Discussie Kant en Klaar Versvlees”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 8 gasten